Tonight i won't be sleeping alone

Nu har Nicolina somnat, det tog en stund. 
Hon hade nästan blivit för trött så hon var gnällig, jag var tvungen att gå in i rummet exakt 8 gånger och vända henne på rygg och lägga tutten i munnen på henne,
jaa, jag räknade faktiskt ikväll. 

Idag har vi inte gjort något speciellt, som vanligt. Jag undrar hur vissa mammor med spädbarn kan ha så späckade scheman varje dag? Hur orkar dom? Hur hinner dom?
Dagarna består ju mestadels bara av att byta blöja, amma, torka spyor, mata, leka, trösta, söva .. men dagarna går ändå så fort. 
Att orka sminka sig, hinna vara social och träffa kompisar samtidigt händer ju inte så ofta, men ändå finns de vissa som hinner och orkar med det nästan varje dag.  
Ett plus i kanten åt dessa mammor! 


Jag sitter bara och väntar på att klockan ska bli runt 23 nu, så ska jag traska iväg till St1 och möta Daniel. 
Jag vet inte riktigt varför, men jag känner mig nervös .. hmm :) 
Endera är det något riktigt bra, eller så är det något riktigt dåligt som kommer hända? 
Jag hoppas innerligt på det förstnämnda.  

Min dag i stora drag

För första gången på ett tag så har det varit riktigt sommarväder idag.
Vi har mest varit ute, två promenader har vi hunnit med, suttit på gräsmattan och dragit upp gräs (i alla fall Nicolina), sen när hon sov middag var jag ute i skogen bakom huset och plockade blåbär.
Pajen som jag ska baka innehåller 1 l blåbär, så jag tänkte att det var bäst jag började plocka redan idag. 
Jag plockade allt som behövdes, och det var ju tur eftersom jag ska på bröllop på lördag, om jag skulle plocka imorgon kanske jag inte skulle få bort färgen från fingrarna tills dess.. det skulle ju inte vara så värst snyggt med blåa fingrar eftersom klänningen jag ska ha är grön.

Ikväll när vi var till Livsmedel och handlade ingredienser till pajen så ringde Jessica när jag stod i kassan.
Då satt hon på terassen hemma hos oss och slapp inte in, mamma var med en kompis på någon villa och Josefin var i arbetet.
Som tur är så tar det bara ca. 5 min att gå hem så det gjorde inget. 
När vi kom hem fick Nicolina hälsa på Maya (Jessicas hund), denhär gången var det Nicolina som var rädd för Maya, förra gången var det tvärtom.
Jessica for till Livsmedel och handlade lite mat, så jag fick sköta både Nicolina och Maya sålänge :)
Nicolina ville bara vara i min famn och höll hela tiden koll på Maya medan Maya följde oss överallt. 
Sen när Jessica kom hem blev Maya så happy! 

Ikväll har jag badat Nicolina, det börjar bli lite svårt att hålla henne liggandes i baljan då hon bara försöker sätta sig upp hela tiden. Hon kan heller inte sitta sålänge jag ska tvätta henne för hon bara glider runt så jag måste hålla i med båda händerna så hon inte far helt under vattnet. 
Om hon själv fick bestämma så skulle hon helst bara sitta och plaska med händerna i vattnet, så sist och slutligen blir det mest sånt i alla fall ;) lite renare blir hon ju alltid!

Det var min dag i stora drag, 
denhär tiden imorgon är Daniel snart hemma, wohoo! :)

"Prison break"

Denna dag började 07:50, jag vaknade och kände mig lite iakttagen.


Btw, det där är hennes nya älsklings min, fast vanligtvis så "spärrar" hon upp ögonen samtidigt ;)


Haha, nu är det snart dags att sänka spjälsängen lite då hon tydligen har märkt att det finns ett sätt att ta sig ur sängen.
Mittiallt drar hon upp sig och klättrar över kanten, kanske inte riktigt ännu, men det går så fort kan jag säga er! 

Håret som jag tappade efter förlossningen har börjat växa ut tillbaks. 
Det är ju runt pannan det lossnar som mest så det syns ju rätt bra nu när det har växt ut nytt "baby fjun" :) 
Jag skulle behöva klippa mig snart, pannluggen har blivit så pass lång att det inte är någon frisyr mera, det bara lixom hänger. Inte snyggt!
Någon gång i augusti har jag tänkt boka tid, det blir ju att boka in det till någon passande lördag så mamma får sköta Nicolina sålänge.  

Något annat som jag borde göra i augusti är ju att börja bilskolan, hur ska jag ha tid med något sånt? 
Jag vill ju ta lektionerna i stan, men jag kommer ju inte ha passligt precis varje gång eftersom det är mitt i veckan (någon måste ju ta hand om Nicolina sålänge), så jag tror att jag får vänta med det tills Daniel kommer hem. 
Det känns ju inte så roligt, helst skulle jag ju nog få körkortet tills jag fyller som alla andra, åtminstone i närheten av min födelsedag och inte flera månader senare. Men det finns ju inte så mycket man kan göra åt den saken, bara att acceptera. 

Varje morgon efter frukosten så får Nicolina sitta på köksgolvet och leka, hon älskar att få plocka själv i leksakslådan. 
Idag backade hon för första gången (när hon låg på mage), så hon hamnade en bit utanför "lekplatsen".Det är inte länge kvar nu innan hon kan ta sig fram dit hon själv vill, just nu far det bara lite hur som helst då hon rullar och "kryper" runt i cirklar, men snart får man nog börja se efter lite mer vart man stiger.

Tiden går så otroligt fort, Nicolina utvecklas så fort, allt bara flyger iväg. 
Imorgon kväll kommer Daniel hem och tills dess ska jag hitta ett nytt spännande recept på blåbärspaj, jag lovade att baka en ny eftersom han bara hann äta en bit av den jag bakade förra helgen. Kanske vi bakar tillsammans? eller så bakar jag färdigt tills han kommer hem? Vi får se..
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production