Tisdag

Hejsan bloggen!

Idag har det inte hänt något speciellt. Jag har varit i skolan som vanligt, Daniel började skolan igår så han har också varit borta, och Nicolina har varit hos dagmamman. 
Det var jag som förde Nicolina imorse samtidigt som jag for till skolan, och lite stressad blev jag nog. Jag är en sån som får panik om jag märker att jag blir försenad, jag skulle kunna springa flera km om jag var tvungen att göra det för att komma i tid. Som tur var så fick jag ta bilen idag ;) (det gör jag nog varje dag).

Men idag skulle Nicolina med, så vi startade hemifrån 10 minuter tidigare än vanligt, 07:20.
Hon stannade i trappen för att se mig gå ner först, jag gick upp för att ta hennes hand och peppa henne lite, hon slet snabbt bort sin hand och ropade NEJ så alla i huset säkert skulle vakna. Hon satte sig ner för att vila, hon gick åt fel håll ute på gården och hon plockade upp alla stenar på marken och sa NAMNAM, för att sen kolla min reaktion. 
Hon vet verkligen när hon inte skulle få krångla, och självklart ska hon göra allt lite extra långsamt när det är ont om tid. 
Till sist tog jag henne under armen och bar henne till bilen, spände fast och körde iväg. Under de tre minuterna som det tar att köra till dagmamman så hade hon nästan somnat, men därifrån krånglade hon faktiskt inte alls. Tummen upp!

Ikväll har jag bakat muffins, mest för att jag var så glad. Snål var jag inte, men självklart åkte det ner två i alla fall :) 
Efter middagen var jag ut med Nicolina och gungade, vi sparkade även boll och gick runt några kvarter för att bli lite trötta i benen. Hon är så otroligt rolig att vara ute med nuförtiden då hon börjat "prata" så mycket. Hon pratar på sitt eget språk och det tror jag nog är minst lika roligt som om hon pratade ett språk man förstod! :) Lilla gullet, hon ska kommentera allt och peka och berätta, man kan höra hur hon pratar om något allvarligt och sen mittiallt kan hon brista ut i skratt. ♥ 
Många andra barn i hennes ålder har redan börjat prata två -och treords meningar, men det gör inte Nicolina ännu. Det får ta sin tid och jag tänker inte stressa henne, man hör att det går framåt och det är allt jag begär!

Nu ska jag nog göra mig färdig för sängen. Det är en dag imorgon också, och då börjar vi först 10 så jag ska först cykla med Nicolina till dagmamman till 08, sen åka buss tillsammans med min vän Petra till skolan. Spara på miljön lite, och låta lilla bensinmonstret vila. 

Vi hörs imorgon!


Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production