Året som gått - 2010

JANUARI - FEBRUARI:

Riktigt i början av året var vi på lilla Yasmine's dop. 
Ca. två veckor senare åkte vi iväg till Thailand. Det var min första resa (Sverige räknas inte), jag är ännu förvånad över att vi tog oss hela vägen dit själva med jätte stort bagage + en ettåring.
Nicolina hade tagit sina första steg två dagar före vi reste iväg, och hon fortsatte öva och lärde sig gå på flygplatserna :)


Natten efter att vi hade kommit hem från Thailand blev Nicolina magsjuk. Det var första gången hon var det, och hon spydde varje dag i 1,5 vecka. En kväll åkte vi in till akuten, där vi fick order att ge henne vad som helst bara hon fick i sig något. Så därefer åt hon salta pinnar i 1 vecka. 


MARS - APRIL:Efter att ha varit blond sen graviditeten, kände jag att jag behövde lite ändring. Så min näst äldsta syster färgade mitt hår rött-brunt med blonda slingor.


Sen fyllde samma syster 30 år.


APRIL - MAJ:


Vi gick på vårpromenader längs hamnen.


Min yngsta storasyster fyllde 21 år så då var vi på kalas och Nicolina var vild.


Jag samlade ihop en hel hög av Nicolinas urväxta kläder och sålde på loppis. Det tjänade jag 180 € på.


Vi hälsade på Hanna och Yasmine.

JUNI - JULI:


Efter en kall start på sommaren kom äntligen värmen. Vi bodde hos våra föräldrar i Oravais mellan maj - augusti, och spenderade många dagar nere vid stranden. Nicolina lärde sig att älska sjön, och ville helst simma varje dag.

Vi bodde ca. 200 m från Hanna och Yasmine, så dem hängde vi med nästan varje dag.


AUGUSTI - SEPTEMBER:


Vi flyttade in i vår nya lägenhet, som vi hyr av min systers pojkvän så länge han arbetar i Afrika.


Jag och Daniel var "lediga" en helg och njöt av att bara vara vi två.


Jag började skolan och fick en "anledning" att klä upp mig och ta outfit bilder.

Jag och Petra började i samma klass, vi kände varandra från förut eftersom vi gick på Yrkesstarten samtidigt år 2007. Vi är lika gamla och hon fick en dotter året före mig, så vi har mycket gemensamt.


Jessica och Maya kom hem från 3 månader i Afrika.
Vi gick på underbara höstpromenader och Nicolina lekte med löven.


OKTOBER - DECEMBER:


Vi bakade och diskade tillsammans.


Vi köpte en ny soffa som vi är riktigt nöjda med.


Nicolina tog dagisfoto och det blev jätte lyckat!


Den 10 november fyllde jag 19 år och bakade en tårta helgen efter som jag bjöd på när jag hade "släktkalas".


Jag tog vackra vinterbilder på väg från skolan.

Okej, inte ett så väldigt händelserikt år kanske, men jag har haft rätt roligt och är inte missnöjd med något egentligen. Hursomhelst så hoppas jag att nästa år blir spännande och fyllt med roliga händelser! Man kan ju alltid hoppas ;)

Sista dagen

Nu är det bara 14 timmar och 45 minuter kvar av 2010. Mycket har hänt under det senaste året och jag ska lägga upp ett "året som gått" inlägg lite senare. Idag väckte Nicolina mig tidigare än de senaste dagarna, redan 06:40 ville hon stiga upp och det tycker jag bara är skönt. Förhoppningsvis är hon lite tröttare sen när det är dags för middagsvilan, så det inte dröjer ut flera timmar som det har gjort de senaste dagarna. 

Vi hade inte tänkt skaffa någon barnvakt ikväll eftersom vi bara ska vara här hemma med Josefin och Jakob, men så erbjöd sig min mamma att ta med sig Nicolina hem idag eftersom hon ska till stan, så det tackade vi inte nej till. 
Det är nog skönt att få sova ut imorgon och inte behöva känna sig tvungen att lägga sig tidigt ikväll, det är ju trots allt nyår och då SKA man ju vara vaken vid tolvslaget :) 
Mamma hade tänkt ha Nicolina till söndag, men vi får se om vi hämtar henne redan imorgon kväll. Som det känns nu så har jag faktiskt inget behov att vara utan vår tjej enda till söndag, men vi får se hur det blir!


Såhär pigg är Nicolina för tillfället. Tungt att stiga upp tidigt när man är ledig ;)

Spring wishes

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production