Yummie jamDet ni ser på bilden ovan är Nicolinas frukost. Hon ville inte ha smörgås idag, bara vindruvor, men det gick inte jag med på så det fick bli en plätt istället och sen vindruvor. Det är andra gången ever som hon äter sylt, hon har inte tyckt om det hittills, men när jag hade kokat egen sylt av krusbär och hallon så blev det populärt :) Hon var med och plockade krusbären så det påpekar hon varje gång jag tar fram burken. 

Hon äter på ett lite speciellt sätt. Hon breder ut lite sylt över plätten, sen rullar jag ihop den och så äter hon den så. Precis som jag och Daniel alltid gör, och hon älskar det! :)

Vi flyttar igen

Jag har dragit mig för att skriva om detta på bloggen eftersom jag inte orkat besvara nyfikna läsare och samma frågor gång på gång, men det är faktiskt så att vi kommer flytta igen den sista september.

Orsaken är enkel. När vi skrev på kontraktet blev vi inte informerade om rörrenoveringen som kommer ske i detta hus i januari. När vi frågade om det blivit någon renovering fick vi som svar att det nog är först om några år det blir aktuellt, och att hyresvärden inte brukar gå på de styrelsemöten som ordnas. Vi litade på det och tänkte att inte kommer vi ju bo här så många år. Renoveringen medför oljud och avbrott i el och vatten lite nu som då, det kommer inte vara angenämt att bo här mellan 7-16 på vardagar, och så kan det hålla på i flera månader. 

Det är helt enkelt inte acceptabelt eftersom vi då kommer ha en 3 månaders bebis som behöver få lugn och ro, en treåring som behöver få mat, och en trött mamma som behöver få göra sina behov på en riktig toalett. Vi kan inte bo i ett hus där el och vatten försvinner lite nu som då.

Sen tar det inte slut där, vi har en lång lista på saker som borde fixas, men när vi nämde två åt hyresvärden (som för övrigt knappt går att få kontakt med, hon skickar sin mamma att göra alla ärenden och skitjobb) så fick vi en utskällning och var "gnälliga" och "hade för höga krav". Den gången handlade det om att vi ville de skulle ta bort ett jätte stort skåp som inte var vårt, och att Nicolinas dörr inte går att stänga.  

Sånt som man inte märker före man flyttat in, som t.ex. att halva badrumsgolvet svämmar över när man tvättar ansiktet (så ni kan ju tänka er hur det ser ut när man duschar!), eller att den fjuttiga diskmaskinen inte ens gör disken ren fastän man köpt det bästa diskmedlet som finns och kört samma disk 4 gånger, sånt får man tydligen inte klaga på eftersom man valt att flytta in fastän dessa brister finns. Hur ska man kunna veta sånt före man verkligen flyttat in?

Listan blir mycket längre än så, så efter att ha bett om att få flytta ut före renoveringen (men blivit nekade eftersom hon påstod att det var ett 1 års hyreskontrakt, men sen när Daniels pappa kollade på kontraktet så var rutan tom där det står hur länge man måste bo kvar, enda som står där är att det är 1 månads uppsägningstid) så började vi kolla runt på lägenheter och valde en 4 rummare som ägs av någon vi känner. Och även om den inte är världens snyggaste så har vi ju inte hela livet på oss att hitta något nytt eftersom vi vill hinna flytta före jag ska föda. Vi har tänkt tapetsera om där och vi ska försöka hinna med något rum före babyn kommer, men annars så får det ta den tid det tar. Bra planerad är den i alla fall, och perfekt med tre sovrum och stor inglasad balkong. 

Vad som helst är bättre än det här. Jag ville bara berätta det nu eftersom denna lägenhet är ut på Findit, så om någon av mina läsare bokat visning så bli inte förvånade om ni helt oväntat får syn på oss :) Och så kanske någon tackar mig senare för att jag berättat hur det ligger till och ni valt att avboka visningen.. haha.

Vecka 34 (33+0)Bebisen väger omkring 2,2 kg och mäter ca. 45 cm
Om jag skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. Även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production