Kvällens planerSåhär såg vi ut idag, Nicolina ville vara prinsessa så hon fick välja kläderna själv, och jag ser ju inte så fräsch ut med smutsigt hår och inget smink, men det fick duga så länge vi skjutsade Nicolina till Oravais. Byxorna är dessutom myyycket snyggare i verkligheten. 

Strax ska jag slänga mig i duschen och sen ska vi städa undan här. Josefin och Jakob kommer hit ikväll på vårt traditionella nyårsfirande - tortillas och sällskapsspel. Joline är förstås med hon också. 

Nu har vi en liten dam som är hungrig så det ska jag ta hand om nu.

Nyårsafton

Just nu är vi hos min mamma, hon ville så gärna ha Nicolina några nätter och det får hon gärna. Nicolina är överlycklig, varje gång jag går nära ytterdörren ropar hon "JA VILL INTE ÅKA HEM!", så stackars stackars henne som inte får fira nyår med sina föräldrar, det här kommer hon aldrig förlåta oss för! Skämt åsido.

Året som gått - 2011

Det har varit ett bra år, jag kan inte säga annat. Trots en hemsk början p.g.a. graviditetsillamående så har jag aldrig känt mig så lycklig som jag gjorde i år.

Vår lilla Nicolina har växt otroligt mycket, i början av året förstod man knappt vad hon sa, och nu väller det ur henne allt möjligt. Hon förklarar och ger komplimanger, ber om förlåtelse och säger ifrån.

Alla hjärtans dag fick vi ett plus på stickan. En lillasyster var påväg! Fast de visste vi ju inte då. Då var hon bara en liten ärta, som vi kallade henne. Tänk att det var Joline hela tiden, vår lilla lilla Joline.

Magen växte och OJ vilken lycka. Nicolina följde med på nästan alla rådgivningsbesök, hon förstod att det var en bebis i min mage redan tidigt i graviditeten, och hon längtade nog lika mycket som oss på att få träffa bebisen.

Vi hann flytta två gånger. I augusti flyttade vi till en trea mitt i stan som felade lite här och där. Riktigt lurade kände vi oss, så vi tog vårt pick och pack och flyttade 1 oktober till en fyra i Brändö. Höggravida jag rev tapeter, spacklade och målade i Nicolinas rum, med Daniels hjälp förstås. Här trivs vi bra.

19 oktober kom och gick, det datum då lillasyster var beräknad att födas. Jag hade hittills tagit allt med ro, men började känna mig otålig. Det blev jobbigare för varje dag, och jag var mest sur och tvär. Allt var jobbigt. Men så plötsligt, kring midnatt den 27 oktober, fick jag värkar. 3 timmar och 47 minuter senare låg hon på mitt bröst och sög febrilt på sina händer.

Tiden efteråt har varit lugnare än förväntat. Dagarna har rullat på och jag har vant mig vid att vara tvåbarnsmamma. Nicolina har både trotsat till max, och varit som en ängel. Vi har bråkat och kramats, bytt blöjor och vakat om nätterna.

Det har varit ett bra år.

Januari


Februari

Mars
April
Maj

Juni
Juli
Augusti


September

Oktober


November
December

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production