Hello glassesJag hittade mina gamla glasögon i en byrålåda ikväll. Visste ni att jag har haft såna? Bara ett år dock, p.g.a. att jag hade växt så snabbt på längden när jag gick på nian och mina ögon hade inte riktigt hunnit med, så jag hade hemsk huvudvärk varje dag. Speciellt när jag läste, kollade tv eller satt vid datorn. Mamma bokade tid hos en privat läkare (Oravais HVC är inte värt ett skit), han gav mig riktigt starka värktabletter eftersom jag redan hade blivit beroende av de vanliga som jag tog minst två av varje dag så de fungerade inte längre, och sen uppmanade han oss att besöka en ögonläkare.
Jag blev chockad när jag fick veta vad huvudvärken berodde på, jag visste inte ens att ögonen kunde "lämna efter", och inte var jag ju så glad över att behöva använda glasögon heller, men jag gjorde som de sa. Exakt ett år efteråt märkte jag att jag inte behövde glasögonen när jag satt vid datorn längre, precis så länge som läkaren hade sagt det skulle ta.

Nu skulle det nästan vara roligt att ha glasögon igen, man ser ju så viktig ut ;)

Dagens

Jag orkar inte berätta om dagen så jag drar till med en alldeles egen "Dagens" lista :)

Dagens humör: "Normalt".
Dagens aktivitet: Skolan, har sprutmålat mitt nattduksbord för tredje gången och arbetat på mitt hemliga projekt.
Dagens klädsel: Målarbyxor och en orange inte-så-värdefull tröja.
Dagens samtalsämne: Vbl's artikel om vaccinering (som fanns i dagens tidning) samt mina frånvarotimmar.
Dagens bästa: Nicolinas fåniga kommentarer och påhitt ♥
Dagens sämsta: Skolmaten.
Dagens längtan: Våren och sommaren!
Dagens have-to-do: Handla mat.

Näst sista januari

Helgen har rusat förbi som vanligt, nu är det plötsligt söndag kväll och bara en timme kvar tills Nicolina ska lägga sig. Hur som helst så har vi tagit vara på denna fina söndag, vi har varit ute både på förmiddan och efter Nicolinas middagsvila. Båda gångerna gick vi först på promenad, och sen till lekparken. Dock inte till samma lekpark, och nu på eftermiddan var vi dessutom och åkte "rutschkana" nere vid hamnen. 

Hela världen är så jäkla hal just nu, t.o.m. snön. Jag hoppas verkligen det inte kommer så mycket mer snö i vår, det går inte att leka normalt och man måste bära Nicolina så mycket då hon inte kommer sig fram på egen hand vid t.ex. lekparkerna, och det är ju inte så lätt att bära henne när snön går till låren på en själv. 

Jaja, nu ska jag diska, sen ska Nicolina badas och hela faderullan som gäller alla kvällar före hon ska läggas. När hon väl sover ska jag och Daniel mysa i soffan framför OC, och sen är det så småningom natten.

Bilder från ikväll.
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production