30 Jun
23.19

Vinn lyxskal till din iPhone 4!

I samarbete med casestore.se drar jag nu igång en tävling där ni läsare tävlar om ett lyxigt lila iPhone skal :)

Tävlingsreglerna är enkla, kommentera varför just du ska vinna, tipsa dina läsare om denna tävling på din blogg (om du har, det är inget måste), och glöm inte att fylla i både namn och e-mail adress så jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen avslutas den 7 juli (på min och Daniels 4 års dag). Lycka till! :)30 Jun
11.49

Have fun in the sun

Tack för alla tips på hur man solar baksidan när man är gravid! Jag ska prova på det som min vän Hanna och många av er tipsade om, att ligga på sidan med ryggen mot solen.

Sen så vill jag också påpeka en grej åt alla andra gravida där ute som är rädda att sola magen nu under graviditeten: Det är inte det minsta farligt för barnet i magen att utsättas för sol, man har dock lättare att få pigmentfläckar när man är gravid, men det gäller ju hela kroppen.

Vill man sola och njuter av att göra det fastän man är gravid, så är det helt okej! Glöm inte solkrämen bara :)Gravida Nicole Richie


29 Jun
15.33

Bra tips mottages!Great, se hur mina ben ser ut nu! Jag vill inte ens tänka på hur dom kommer se ut ikväll, när dom är såhär röda nu redan. Brännan kommer ju alltid smygandes..

Någon som har tips på hur man ska gå tillväga för att sola bakbenen när man är gravid och inte kan ligga på magen längre? Man borde ju inte sola över huvudtaget, men det är så mycket man inte borde här i världen. Ryggen kan jag ju sola enkelt om jag sitter med ryggen mot solen, men hur gör jag med benen?

Finns det hopp eller ska jag köra brunt där fram och vitt där bak? ;)


29 Jun
09.19

Vecka 25


BEBISEN

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.


DU

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


VAD JAG SJÄLV TYCKER

Jag börjar känna mig rejält gravid, det är jobbigt att gå snabbt och både uppförsbackar och nedförsbackar känns tyngre än de gjorde för några veckor sen. Nu gör det inte ont i ligamenten längre när jag nyser eller stiger upp snabbt, istället har jag börjat få sendrag under fötterna om jag kniper ihop tårna.

Annars känns allt bara bra. Jag har varken ont i ryggen eller är svullen, brösten är inte lika ömma längre och jag mår bara illa ibland (oftast sent på kvällen och på natten). Bebis sparkar lite nu som då hela dagen men är mest aktiv på kvällen och efter att jag ätit, men vissa dagar kan hon dock vara i full gång hela dagen med bara korta sovpauser.Start