Randigt

Imorse kring 9 gick jag och Nicolina in till stan för att skicka tillbaks mammabyxorna och handla mat.
Vi gick en sväng via Lindex också och då kunde jag inte motstå lite shopping åt lilltösen. Tröjan/tunikan ville jag gärna ta i lila istället, men eftersom Nicolina var med fick hon bestämma, och hon ville ha den rosa :) Den kommer sitta fint tillsammans med ett par svarta leggings! Och de randiga leggingsen tog jag bara för att såna behövs varje dag. De kommer sitta fint tillsammans med en svart eller grå tröja :)

Dagens cravingVilken tur att vi har det här hemma, har inte kunnat hålla mig borta från denna påse idag :)

Vecka 12


Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 14 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen. 

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan. 

Barnmorskan kan känna livmoderns ovandel (fundus) nu. I början av andra trimestern kommer du antagligen att börja behöva använda mer löst sittande kläder.

Källa.
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production