31 Mar
13.36

Randigt

Imorse kring 9 gick jag och Nicolina in till stan för att skicka tillbaks mammabyxorna och handla mat.
Vi gick en sväng via Lindex också och då kunde jag inte motstå lite shopping åt lilltösen. Tröjan/tunikan ville jag gärna ta i lila istället, men eftersom Nicolina var med fick hon bestämma, och hon ville ha den rosa :) Den kommer sitta fint tillsammans med ett par svarta leggings! Och de randiga leggingsen tog jag bara för att såna behövs varje dag. De kommer sitta fint tillsammans med en svart eller grå tröja :)30 Mar
20.11

Dagens cravingVilken tur att vi har det här hemma, har inte kunnat hålla mig borta från denna påse idag :)


30 Mar
18.35

Vecka 12


Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 14 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen. 

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan. 

Barnmorskan kan känna livmoderns ovandel (fundus) nu. I början av andra trimestern kommer du antagligen att börja behöva använda mer löst sittande kläder.

Källa.


30 Mar
18.25

Mata fåglar och hjärtljud
Det har vi gjort nu i eftermiddag. Nicolina har inte haft stegring sen igår så idag har dagen varit likadan som alla andra dagar. Hon kommer dock vara hemma resten av veckan eftersom dagmamman är sjukskriven och när jag ändå är hemma så behöver inte Nicolina åka till någon reserv. Jag har funderat på att ha henne hemma tills jag far tillbaka till skolan, illamåendet är som värst på kvällarna nuförtiden så det skulle nog gå bra att ha henne här, dessutom minskar ju risken att vi får magsjukan hit hem då också (som ALLA tydligen har nu) + att jag helt enkelt jätte gärna vill ha henne hemma med mig. Vi har så roligt ihop och nu när jag äntligen har börjat orka med vardagen lite grann så är det så roligt att vara med henne på tu man hand, och det märker man att hon tycker också. 

Nåja, till något helt annat. Vi var ju som sagt till läkaren imorse jag och Nicolina, hon sjukskrev mig ytterligare två veckor och kollade vikten, sen testade vi mest på skoj att lyssna efter hjärtljud. Det brukar inte höras med hennes maskin så tidigt sa hon men eftersom jag är så smal så var det lättare att höra, och visst hördes det! :) Nästan genast kunde man höra ett snabbt tickande hjärta, och Nicolina blev nog världens ivrigaste unge! "Mammas baby mage" sa hon gång på gång, och hela dagen har hon bara velat se på och smeka min mage :) gullungen! ♥

Ganska skoj att det var första gången jag fick höra babyns hjärtljud, och att Nicolina var med dessutom. Om hon inte fått höra det idag så skulle hon antagligen aldrig få höra det heller eftersom hon knappast kommer vara med på några MVC besök. Så det är jag väldigt glad över :)


Start