Hälsa på i Brännbergskärr

Ikväll har vi varit och hälsat på min mormor och morbror som kom från Umeå igår. Nicolina var lika galen i min morbror som hon var förra sommaren :) Fast hon är ju galen i alla män så det var inte så oförväntat.

Svar på frågorTror ni det kommer bli stor omställning att få ett barn till?

Klart det blir stor omställning till en början, vi har ju plötsligt två barn att ta hand om istället för ett, men jag tror inte det blir lika stor omställning som när jag blev mamma för första gången.

Vad säger Nicolina? Förstår hon?

När hon ser min mage så blir hon påmind, då brukar hon säga "mammas bebismage" :) Sen när vi förklarar att bebisen växer i min mage och att den kommer komma ut så småningom, så blir hon jätte glad. Jag tror ändå inte hon förstår att det faktiskt ligger en levande liten bebis där, och när den dagen kommer då vi kommer hem från BB utan bebismage och med en bebis i famnen, så tror jag nog hon kommer bli lite chockad, oavsett hur mycket vi förbereder henne. Hon har ju inte varit med om någon tidigare graviditet hos någon nära (som hon träffat varje dag och följt med från början till slut) så hon vet därför inte riktigt vad hon ska förvänta sig.

Hur känns det att "börja" om igen? För om jag inte minns fel så har väl Nicolina nästan slutat med blöja? så ska det börjas igen.

Det känns inte alls som att vi börjar om från början, vi bygger bara på lite :) Det är en ny individ och h*n kan vara helt olik Nicolina, jag tror heller inte det kommer vara likadant som när vi fick Nicolina eftersom vi är äldre och mer erfarna, så även om vi älskade Nicolina lika mycket som vi älskar den i magen så är vi ju mer säkra nu och vet ungefär vad som kommer hända. Att få ett blöjbarn igen är inget jag har något emot, jag har aldrig tyckt att det varit jobbigt att byta eller köpa blöjor.

Tror ni att ni kommer göra något annorlunda med den nya familjemedlemmen?

Det är svårt att säga nu. Självklart kommer vi inte göra saker på exakt samma sätt med den nya, vi är som sagt äldre och är vana vid föräldrarollerna redan, men några drastiska ändringar tror jag inte det kommer bli.

Tisdag

Godmorgon!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här längre känns det som, allt rullar bara på som vanligt. Igår kväll var vi först ut på promenad alla tre, vi gick till dagis och lekte där en stund, sen när vi kom hem åt Nicolina middag och så åkte vi iväg till Daniels föräldrars villa (a.k.a. sommarstuga) och hälsade på.
Igår kom även min mormor och morbror hit från Umeå, de bor här varje sommar i sin lilla sommarstuga. Så dit ska vi cykla ikväll.

Jaa, vad har jag mer att säga? På fredag ska vi på vårt andra UL, då får vi förhoppningsvis veta könet också, om vi inte får en surkärring eller om babyn är väldigt blyg vill säga.
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production