Svar

Sofia om What's new:
hej!
Jag brukar läsa din blogg, och jag älskar den! Du är så jordnära och smart!
Blir väldigt glad av att läsa din inlägg.
Men jag undrar, vet inte om du kanske skirvit varför tidigare men varför målar du när du är gravid? speciellt så långt gånget. 
Visst finns det vattenbaserat och vattenlöslig färg, jotun har ju ganska bra som är svanenmärkt och så vidare. Men tycker du verkligen att det är värt det?

Kram sofiaTack Sofia! :)

När jag gick i skolan i början av graviditeten sa min lärare att det var okej för mig att måla så länge jag använde vattenbaserad färg, och så länge det var bra ventilation i rummet.

Vi använde endast vattenbaserad färg i Nicolinas rum, och vi hade upp fönstret hela tiden så det luktade knappt ens (jag vet att det inte är lukten som är farlig men det luktar ju såklart mer om det inte slipper att ventilera), dessutom turades jag och Daniel om att måla, så jag målade bara sammanlagt två varv helt själv vilket tog sammanlagt ca. 4 timmar. Så även om det inte är hälsosamt, så är det inte så farligt heller med tanke på att vi använde vattenbaserat. Jag är inte så noga när det gäller vad man inte borde göra som gravid, är det inte helt klart farligt så är det inte så stor sak tycker jag.

Och nu hade vi ju inte tid att vänta tills bebisen är på utsidan, eller jo vi kunde ha väntat men jag tvivlar på att vi skulle ha lust att börja renovera när vi har en nyfödd här hemma. Vi ville absolut få det färdigt så Nicolina skulle få ett fint rum redan när vi flyttade in, som hon skulle tycka om, och hon trivs så bra nu när det är en färg som hon själv valt och hon påpekar dagligen om att hon har ett fint rum och att det är grönt (hennes favoritfärg).

Så jodå, jag tycker absolut att det var värt det :)

Kom ihåg

Glöm inte bort att delta i tävlingen om Britney Spears nya parfym, och samtidigt tävla om biljetter till hennes konsert i Globen den 16 oktober! :) Tävlingen avslutas nu på söndag.

Är jag den som har flest som deltar i tävlingen så vinner även jag biljetter, och då lottar jag ut dem till någon av mina läsare!

Klicka här för att komma till tävlingen.

Härlig morgon

Jag var på världens sämsta humör igår, och jag kände redan när jag vaknade idag att det inte blivit ett dugg bättre. Allt flyttande har gjort mig så stressad och jag har fått ont i både lår, bäcken och rygg, så jag önskar förstås att vi skulle ha sluppit allt detta. Nu när allt strax är färdigt så känns det förstås bra, vi bor på ett bra ställe och har en stor och bra lägenhet, men ändå så känner jag mig så uppgiven när jag ser allt som ännu ska packas upp (vilket innebär massa knäböj och kliv).

Så imorse när Daniel åkte iväg för att hämta grejer från vinden vid gamla stället, gick jag ut med Nicolina istället. Vi gick först till affären, sen gick vi hem med varorna och samtidigt hämtade vi kameran och gick ner till vattnet. Det ligger bara några hundra meter härifrån och Nicolina älskar att kasta stenar i vattnet, riktigt härligt ställe! Sen när vi kom hem stannade vi på gården en stund och rutschade, där står nämligen en gigantisk rutschkana som Nicolina både älskar och är lite rädd för, men hon är bara rädd när det har regnat för då flyger hon som en vante. 

Nu känner jag mig mycket lugnare i själen, förutom att jag har värk i låren så känner jag mig inte lika stressad. Tummen upp för vårt nya område :)
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production