Året som gått

Året började med en ny tatuering för mig och mjölkprovokation för Joline. Jag lärde känna Carro, som blev en av mina närmaste vänner. Jag klippte lugg och trivdes inte alls. Sommaren blev kort och kall men vi njöt till 100% av de få dagarna som var varma. Vi besökte Mumindalen och Wasalandia i juli. I augusti kom Melina till världen och plötsligt var Hanna tvåbarnsmamma hon också. I oktober blev Joline sjuk och fick vätskebrist, då sov jag en natt på sjukhuset med henne medans hon fick dropp. Jag hade suktat efter en förändring hela året så till slut färgade jag håret rött och trivdes/trivs jättebra. Vi köpte radhuslägenhet som vi flyttade in i 1 december. Joline fyllde 1, jag fyllde 21, Daniel fyllde 23 och Nicolina fyllde 4.  Ikväll ska vi fira årsskiftet i lugn och ro här hemma med barnen. Vi har köpt chips och popcorn, så ska vi väl se nån barnfilm och skjuta raketer. Det är första gången vi gör det med Nicolina så hon längtar jättemycket. Just nu är hon över hos grannen jag berättade om igår, hon har en katt som Nicolina säkert är helt förtjust i. Nån dag ska jag baka något riktigt smarrigt som hon får ta med till sin nya kompis!

La ihop lite bilder från det gångna året, fanns så många fina men här är några favoriter i alla fall.

True story

Söndag

Efter lunchen gick vi ut för att skotta bort lite av den snön som rasade från taket på bakgården inatt. Det var +2 grader och gick riktigt bra att bygga något, så vi byggde en koja åt Nicolina. Den är inte helt färdig ännu, får fortsätta med den imorgon om det är plusgrader då igen. Det är så behändigt med en egen liten gård nu när Nicolina blivit så stor och klarar sig själv, så kan hon gå ut och leka när jag t.ex. lagar mat eller om Joline sover här inne. Självklart kollar jag till henne varannan minut, men det är ändå behändigare än att alltid klä på oss allihopa. När Joline blev trött på att plumsa runt i snön gick jag och Daniel in med henne, men Nicolina ville stanna ut en stund till. När vi kom in hade hon fått sällskap av vår granne. En äldre dam som alltid pratar med Nicolina när hon ser oss ute, hon verkar verkligen älska barn! De byggde en snögubbe tillsammans, sen skulle hon iväg till butiken och då kom Nicolina in. Så roligt det är med trevliga grannar!
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production