31 Dec
19.01

Det blir en..

Jag var tvungen att rita ut var saker och ting är på bilden här ovan, för jag själv har verkligen så svårt att se vad som är vad. Filuren fortsätter att busa när vi ska kolla läget och gömde sig med huvudet ner i bäckenet och ville varken visa ansiktet framifrån eller i profil. Vi fick se ansiktet framifrån ett ögonblick och då såg man tydligt ögonen, näsan och munnen och allt såg så färdigt och fint ut! :) Har märkt att hon gillar att ligga lågt ner annars också, för det trycker något otroligt under blygdbenet emellanåt. Alla organ såg fina ut, navelsträngen och moderkakan likaså, men eftersom jag har underfunktion i sköldkörteln ska jag på ett till UL om tre veckor. Förstod inte riktigt varför, men allt såg ju bra ut nu så förmodligen bara för att kolla tillväxten eller nåt.

Och jaa, det såg ut att vara en HON :) En lillasyster. Har inte fattat det riktigt ännu för vi hade ju på känn att det var en pojke, men när jag fått lite tid till att suga på karamellen lär jag nog googla tjejnamn och tjejiga babykläder för brinnkära livet ;) Nicolina är överlycklig, hon ville inte ha en lillebror så hon har gått på rosa moln hela dagen. Haha!

Eftersom hon inte ville visa sig riktigt så kunde vi inte beräkna vikten ordentligt, men med det som syntes uppskattades vikten ligga på 360 gram. Lillfjärten!31 Dec
10.42

Wäääh 3 timmar kvar!

Om 3 timmar ligger jag i ett litet mörkt rum igen med hela lilla familjen samlade i ett hörn bredvid mig, spända över att få se lillasyster/lillebror. Det är inte bara könet vi är nyfikna på, utan även hur mycket den lille har växt. Jag blir alltid så förvånad över hur "verklig" babyn ser ut vid andra ultraljudet, när första var kring vecka 12 så har det hunnit hända så mycket sen dess och det som då var en liten alien har nu blivit en liten människobebis.

Kommer ha fjärilar i magen hela vägen till Jeppis. Hoppas, hoppas allt ser bra ut där inne!

I vecka 20 med Joline. Med tummen i munnen på precis samma sätt (med resten av handen upp över ena ögat) som hon fortsatt med utanför magen :) 30 Dec
19.03

Baka liten kaka

Har försökt få tiden att gå fortare hela dagen så det ska bli imorgon och ultraljud snabbt, så ikväll underhöll jag och Nicolina oss en stund med att baka syltgrottor. Som ni kanske vet så älskar vi att baka.

Har aldrig bakat dem förut faktiskt, trots att jag bakat en hel del småkakor genom åren. Jag har hört att de är goda och det var de minsann! Till och med Daniel som är mer en muffins & paj-typ tyckte att det var helt wow. Enkla är de dessutom och kräver väldigt få och simpla ingredienser.

Ska du baka syltgrottor behöver du..

200 g rumstempererat smör 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 1/2 dl vetemjöl Hallonsylt

Knåda ihop alla ingredienser (förutom hallonsylten). Gör degen till små bollar som du lägger på en bakplåt. Tryck ner ett finger i varje boll så det blir en grop dit du lägger lite sylt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader i ca. 17-20 minuter. Låt svalna. Klart!30 Dec
15.00

Klassiska nyårslistan

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Höll mitt nyårslöfte att börja träna mer och bli hälsosammare, har aldrig gymmat så mycket som jag gjorde i år. Fick ett jobb, fastanställning dessutom. Var på kryssning med lilla familjen. Sen flög jag själv för första gången, till Linköping och hälsade på Carro.

Har du några nyårslöften? - Fortsätta med träningen och "dieten" efter förlossningen. Shoppa mindre på nätet. Få mer tålamod.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Hmm.. nääe, bara några bekanta, men inga som jag umgås med.  Vilka länder besökte du? - Sverige

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? - 22 juli, dagen då jag åkte till Linköping och 6 september, dagen då jag plussade. Var tvungen att kolla upp exakta datumet för det sistnämnda i min fb chatt, minns dagen så bra men la aldrig märke till vilket datum det var.

Största misstaget? - Jag ångrar ingenting!  Bästa köpet? - Träningskläder och förmodligen min nya telefon (iphone 5S) som borde komma imorgon.

Vad spenderade du mest pengar på? - Mat och räkningar.

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Tiden i Linköping med Carro och de få varma dagarna vi fick i somras.  Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013? - Kesha's album Warrior, Avicii - Wake me up, Miley Cyrus - We can't stop och Wreckingball, Rihanna - What now, och många fler.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Ledsnare, även om jag var väldigt glad i somras så var jag inte gladare än jag brukar vara den tiden på året.

Vad önskar du att du gjort mer? - Kan inte komma på något. Som sagt, no regrets!

Favoritprogram på TV? - The big bang theory och Keeping up with the kardashians.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? - Mådde illa. Surprise, surprise. Det var som en helt vanlig dag.

Såhär på slutet kan jag konstatera att det varit ett rätt bra år ändå. Jag har gjort mer än jag gjort tidigare år. Som sagt fick jag jobb i april, åkte på kryssning till Stockholm i maj, i juli firade vi min och Daniels 6 årsdag med hotell i Åbo och nån vecka senare blev det Linköping med Carro för min del. Har gymmat och motionerat otroligt mycket för att vara jag och njutit av lediga dagar. Blivit på smällen i augusti och varit levande död hela hösten, men det tar vi igen nästa år :)Start