Det blir en..

Jag var tvungen att rita ut var saker och ting är på bilden här ovan, för jag själv har verkligen så svårt att se vad som är vad. Filuren fortsätter att busa när vi ska kolla läget och gömde sig med huvudet ner i bäckenet och ville varken visa ansiktet framifrån eller i profil. Vi fick se ansiktet framifrån ett ögonblick och då såg man tydligt ögonen, näsan och munnen och allt såg så färdigt och fint ut! :) Har märkt att hon gillar att ligga lågt ner annars också, för det trycker något otroligt under blygdbenet emellanåt. Alla organ såg fina ut, navelsträngen och moderkakan likaså, men eftersom jag har underfunktion i sköldkörteln ska jag på ett till UL om tre veckor. Förstod inte riktigt varför, men allt såg ju bra ut nu så förmodligen bara för att kolla tillväxten eller nåt.

Och jaa, det såg ut att vara en HON :) En lillasyster. Har inte fattat det riktigt ännu för vi hade ju på känn att det var en pojke, men när jag fått lite tid till att suga på karamellen lär jag nog googla tjejnamn och tjejiga babykläder för brinnkära livet ;) Nicolina är överlycklig, hon ville inte ha en lillebror så hon har gått på rosa moln hela dagen. Haha!

Eftersom hon inte ville visa sig riktigt så kunde vi inte beräkna vikten ordentligt, men med det som syntes uppskattades vikten ligga på 360 gram. Lillfjärten!

Wäääh 3 timmar kvar!

Om 3 timmar ligger jag i ett litet mörkt rum igen med hela lilla familjen samlade i ett hörn bredvid mig, spända över att få se lillasyster/lillebror. Det är inte bara könet vi är nyfikna på, utan även hur mycket den lille har växt. Jag blir alltid så förvånad över hur "verklig" babyn ser ut vid andra ultraljudet, när första var kring vecka 12 så har det hunnit hända så mycket sen dess och det som då var en liten alien har nu blivit en liten människobebis.

Kommer ha fjärilar i magen hela vägen till Jeppis. Hoppas, hoppas allt ser bra ut där inne!

I vecka 20 med Joline. Med tummen i munnen på precis samma sätt (med resten av handen upp över ena ögat) som hon fortsatt med utanför magen :) 

Baka liten kaka

Har försökt få tiden att gå fortare hela dagen så det ska bli imorgon och ultraljud snabbt, så ikväll underhöll jag och Nicolina oss en stund med att baka syltgrottor. Som ni kanske vet så älskar vi att baka.

Har aldrig bakat dem förut faktiskt, trots att jag bakat en hel del småkakor genom åren. Jag har hört att de är goda och det var de minsann! Till och med Daniel som är mer en muffins & paj-typ tyckte att det var helt wow. Enkla är de dessutom och kräver väldigt få och simpla ingredienser.

Ska du baka syltgrottor behöver du..

200 g rumstempererat smör 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 1/2 dl vetemjöl Hallonsylt

Knåda ihop alla ingredienser (förutom hallonsylten). Gör degen till små bollar som du lägger på en bakplåt. Tryck ner ett finger i varje boll så det blir en grop dit du lägger lite sylt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader i ca. 17-20 minuter. Låt svalna. Klart!

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production