Baka liten kaka

Har försökt få tiden att gå fortare hela dagen så det ska bli imorgon och ultraljud snabbt, så ikväll underhöll jag och Nicolina oss en stund med att baka syltgrottor. Som ni kanske vet så älskar vi att baka.

Har aldrig bakat dem förut faktiskt, trots att jag bakat en hel del småkakor genom åren. Jag har hört att de är goda och det var de minsann! Till och med Daniel som är mer en muffins & paj-typ tyckte att det var helt wow. Enkla är de dessutom och kräver väldigt få och simpla ingredienser.

Ska du baka syltgrottor behöver du..

200 g rumstempererat smör 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 1/2 dl vetemjöl Hallonsylt

Knåda ihop alla ingredienser (förutom hallonsylten). Gör degen till små bollar som du lägger på en bakplåt. Tryck ner ett finger i varje boll så det blir en grop dit du lägger lite sylt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader i ca. 17-20 minuter. Låt svalna. Klart!Mikaela    •  

Ja de är sååå goda och perfekta för barn att baka. Lycka till imorgon! Så spännande:)

Linda    •  

Vad gott det ser ut! längtar tills man själv får stå och baka med sina barn :) mysigt!

Trees, mamma i London    •  

Så kul, kikade in här igen efter jättelänge! Visste inte att du börjat blogga igen. :) Grattis till MAGEN, underbart!

<strong>JANINA SVARAR: Har jag nångång slutat blogga? :) TACK! Visst är det underbart :)</strong>


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production