Ovanlig syn

Alltså Joline med napp. Det är nog något som ser så konstigt ut, men samtidigt så otroligt sött. Hon har som jag tidigare berättat aldrig förstått sig på nappar, hon har därför heller inte haft någon sen hon var kanske 2 månader (då förstökte jag en tid vänja henne vid nappen istället eftersom hon hade tummen i munnen konstant). Hon använder fortfarande tummen ibland när hon sover, men något speciellt sugbehov har hon inte haft på länge.

Däremot vill hon ha andra bebisars nappar. Hon tycker om att smaka på dem och bita lite. På BVC hittade hon en docka som hade en napp fastbunden i ett band runt nacken, och hon blev SÅ arg när den inte gick att ta loss. Förra gången vi var till butiken köpte vi två egna nappar åt henne som hon blev jätteglad över. Hon har gått runt här hemma med en i varje hand och testat sutta lite emellanåt, och idag somnade hon faktiskt med en i munnen. Hon var så arg när hon skulle ut och sova och när jag testade visa nappen åt henne blev hon lugn.

Minsann en konstig relation mellan de där två.

1år&4 månader

Idag blev Jollan 16 månader! Kan inte förstå vart tiden försvunnit. Alldeles nyss var hon en liten knodd som vi bara gick och bar på, som låg och snuttade på bröstet på natten och bara ville vara så nära mamma som möjligt hela tiden.

Fortfarande är hon en liten knodd som hänger i mammas byxben dagarna i ända, men samtidigt är hon självständig och kan så himla mycket! Hon äter alla måltider själv ( nästan i alla fall. Vi får hjälpa till ifall maten inte är så värst tilltalande) och hanterar skeden suveränt. Klottar ibland inget alls. Efter höstens långa matstrejk och den envisa maginfluensan nu i februari har vi inte fått henne att äta vår mat ännu. Hon har förut varit riktigt kinkig med maten och allt hon godkänt hittills har varit burkmat. Nu har hon dock blivit som en helt annan unge och kommer springande när vi ropar att hon ska få mat. Så nu ska jag försöka vänja henne vid min mat istället. På hennes topp tio lista finner man följande: Havregrynsgröt, Alpro Soya yoghurt, mandariner, tortillabröd, nudlar, mango, God Morgon apelsinjuice, gurka, majskrokar och potatismos med lax (på burk).

Hon säger mamma, pappa, hej, hejåå, pampa (lampa), tää (där) och en massa egna ord. T.ex. tycker hon om att gå runt och ropa haggoo (hagga på dialekt), men fråga INTE vad hon menar! Både roligt och hemskt låter det i alla fall. Haha!

Hon är en riktig liten filur som gillar att springa och gömma sig när hon ska bli påklädd eller byta blöja. Hon är kärleksfull och gosig och skulle nog helst vilja sova under täcket med mamma ännu, även om hon gärna också vill visa att hon är stor tjej och klarar sig själv. Hon tycker om att retas med Nicolina men vill nog mest bara få va med i alla lekar. Speciellt de lekar som går ut på att hoppa i soffan eller bygga kojor. Lego tycker hon också om men får inte riktigt till det ännu.

Det är vår Joline det. Hon har ändrats så mycket sen ettårsdagen så jag kände att jag ville göra en update. Helt klart bästa Jollan i världen!

Borde verkligen börja packa

Vi flyttar på lördag och jag har fortfarande inte börjat packa. Det är så lite som ska packas ändå jämfört med hur det brukar vara så det räcker nog om jag börjar imorgon. Hehe.

En av dem som bott där före mig undrade ifall han kunde lämna köksbordet där, han skulle ändå kasta det ifall jag inte ville ha det. Jag har redan paxat ett köksbord med fyra stolar på findit för 80 euro, och det är ju verkligen en billig peng men 80 euro extra på kontot skadar ju inte heller. Så efter lite diskuterande med Daniel bestämde jag att det nog var smartare att ta det bord som redan finns i lägenheten. Jag får ta tre stolar härifrån tills jag fyndat några egna stolar. Det är ju ändå bara jag och Nicolina som använder stolarna. Eventuella gäster får sitta på soffan, haha.

Tänker mig olika sorters pinnstolar eller andra gamla stolar av någon häftig modell. Köket är litet så jag behöver bara fyra. Borde inte vara alltför svårt att hitta tycker man ju! Ska ge mig ut på jakt sen när barnen är första helgen hos Daniel. Ska försöka göra det så billigt som möjligt för mig.
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production