31 Mar
23.38

Påsken

Här ovan ser ni några bilder från de senaste dagarna. Vi har haft det så mysigt så jag har inte prioriterat datorn alls.

På fredagen efter lunchen åkte vi till Vasa. Innan vi åkte till min lägenhet gick vi på loppis och jag hittade ovanligt mycket! Ska visa i ett inlägg senare. Resten av dagen tog vi det bara lugnt. På lördagen for vi till simhallen efter frukosten. Passligt lite folk var det där och Joline var mycket lugnare och inte lika nervös som när jag var dit med dem förra veckan. Efteråt var det dags för lunch och lillan sov sen en 4,5 timmars (!!) middagsvila. På kvällen gick vi på en härlig promenad i finvädret.

Idag har dagen bara flugit iväg. Det känns verkligen att det blivit sommartid nu och dagen blivit en timme kortare, men imorgon ska det väl kännas som vanligt igen. Vi har i alla fall ikväll igen gått en långpromenad. Vädret får gärna fortsätta vara såhär vackert, det är så mycket roligare att motionera när solen skiner.

Imorgon kväll kommer Nicolina hem och nu har vi faktiskt börjat sakna henne. Men jag ska inte ljuga, det har varit skönt att slippa fyraårstrotset några dagar. Nicolina i sig själv är underbar men trotset får gärna ge med sig nu tycker jag.

Lillan har i alla fall njutit dessa dagar, hon har varit så glad och verkligen sugit i sig all uppmärksamhet. Hon har inte varit lika famnsjuk som hon brukar vara, så hon har väl fått tillräckligt nu när hon inte behövt dela oss med storasyster. Känns fint att kunna ge henne likadan egentid ibland som Nicolina fick 24/7 när hon var i samma ålder. Men nu ser vi fram emot en heldag med bara Nicolina, skulle va kul att åka till Tropiclandia bara hon och vi. Det får vi ta om några veckor.31 Mar
22.30

Vinn fyra biljetter till teatern"Pojken och stjärnan"

Nu styr jag upp en tävling där mina finlandssvenska/finska läsare kan vinna fyra biljetter till den kommande teatern Pojken och stjärnan vid Wasa Teater den 12.4 kl: 18.

Såhär beskrivs teatern:

"Pojken och Stjärnan är en ovanlig cirkusföreställning med ännu ovanligare artister. Det är den fantastiska sagan om en liten pojke och en blyg cirkushäst som mot sina viljor skiljs åt och deras kamp genom världen för att vinna sin vänskap åter.

Arbetsgruppen bakom dansteaterföreställningen Pinocchio återvänder till Wasa Teater, även denna gång i samarbete med fria dansgruppen Watt för att förtrolla sin publik med hisnande cirkuskonster och magiska teatertrick. Föreställningen blandar friskt från musikal, cirkus och dansteater utan att vara någondera. 

Den här föreställningen går inte att placera i en genre. Den liknar inget annat."

Vi kommer befinna oss i publiken och ser SÅ fram emot den kvällen. För att delta i tävlingen ska ni kommentera detta inlägg och berätta varför just NI ska vinna biljetterna. Kom ihåg att fylla i namn och e-post så jag kan kontakta er! Tävlingen avslutas den 3.4. Lycka till!28 Mar
15.03

It's as simple as that28 Mar
14.58

Jobbintervju&positivt tänkande

Vilken tur att vi inte orkade åka tillbaks till Vasa i tisdags, för igår på dagen fick jag ett samtal från ett företag som jag sökt arbete hos (mest på skoj faktiskt) i januari. Mannen jag pratade med lät väldigt positiv och ikväll ska jag på intervju till Jakobstad. Försöker tänka positivt, skulle jag få detta jobb så skulle det inte endast innebära en lön, utan även möjligheten att gå merkonom vuxenutbildningen även om jag inte hittar läroavtal. Har jag ett jobb vid sidan om, så har jag råd att ta praktik. Och det vill jag verkligen! Då blir jag färdig på max 2 år istället för 3 år som det skulle ta om jag gick yrkesutbildningen för ungdomar.

Nicolina åkte iväg med Daniel imorse när han stack till jobbet vid 6:30, han släppte av henne hos min mamma för idag ska ju de åka med båten över till Sverige. Klockan 08 vaknade jag ordentligt utvilad och insåg att Joline inte vaknat en enda gång inatt. Det var så tyst, och jag blev nästan lite orolig. Det är ju så ovanligt att hon sover så bra och så länge! Så jag smög upp och tittade till henne, där låg hon i fotändan och suttade på underläppen. Jag gick och la mig i sängen igen och petade på telefonen tills hon vaknade en halvtimme senare. Även hon utvilad och glad.

Efter frukosten gick vi ut på en härlig långpromenad. Jag känner verkligen hur humöret stigit de senaste veckorna, jag känner mig lycklig. Får jag bara det där jobbet så skulle mitt liv ta en helt ny, oplanerad, positiv, vändning. Nu ser jag fram emot framtiden!Start