This mama's goin'out of town for the weekend

Slår till på stort och stannar i Vasa ikväll efter systerträffen. Barnen ska vara hos min mamma och jag kom fram till att det blir enklast både i praktiken och ekonomiskt ifall jag stannar i Vasa till söndag och åker till jobbet därifrån, sen hämtar barnen och hem till Nykarleby efter det. Känns aningen vemodigt eftersom jag faktiskt såg fram emot helgen ensam med barnen, men hur hemskt det än låter (come on, jag tror nog alla mammor ljuger om de påstår att de inte förstår vad jag menar) så ser jag faktiskt mer fram emot en helg HELT själv (okej egentligen är det bara på lördag som jag är ensam). Händer en gång vart tredje år, typ.

Imorgon kommer jag ha hela dagen för mig själv. Ifall solen skiner ska jag gå på långpromenad till någon strand och sola. Om det regnar ska jag gå över till simhallen och simma/gymma/sola solarium. Sen ska jag strosa runt i butikerna och dra ut på tiden så mycket jag bara kan. Gå in i butiker jag vanligtvis inte har tid att gå in till, kolla på bara vuxenkläder, äta glass i lugn och ro utan att behöva torka nån runt munnen/på tröjan var femte sekund.

Ska packa barnens väskor och sånt nu så länge Jollan sover, sen slänga mig själv i duschen och så småningom skjutsa barnen till sin mormor. Nicolina tjatar hela tiden om när vi ska åka, hon vill ju åka NU! Men snart så.

En pappafri vecka

Amen tjenaa! Oförskämt länge sen sist. Jag har tänkt på er flera gånger varje dag men har prioriterat livet utanför bloggen.

Vi har haft varma dagar och hängt i parken, solat, promenerat, och nu idag skjutsade vi pappa Daniel och hans kompis till flygplatsen. De ska till Warszawa (Polen) på festival och stannar där en vecka. Daniels kompis flickvän studerar där och det är hennes skola som ordnar festivalen och bokat en massa bra band. T.ex. Bullet for my valentine, Five finger death punch, Parkway drive och massa andra band i Daniels smak. Hans favoriter är Five finger death punch så ni kan ju tänka er vilken glad kille som pussade mig hejdå idag. Festivalen pågår fredag-söndag men eftersom de ska bo hos kompisens flickvän så stannar han där en vecka så han hinner göra annat också. Liiiite avundsjuk är jag nog allt, mest på alla billiga kläder som finns där och självklart några av banden också. Men jag har andra planer i sommar så mitt roliga kommer! Mer om det senare.

Så vi tjejer har en pappafri vecka framför oss. Det kommer nog gå snabbt för vi har mycket inplanerat. Imorgon kväll har jag och mina systrar systerkväll så då ska barnen vara hos min mamma över natten. Sen på lördag är jag förmodligen i Oravais för natten till söndag ska de sova där igen för jag jobbar ju på söndag. Så det blir en mommohelg för dem. Sen nästa vecka börjar de på ett nytt dagis, ett riktigt sådant. Hittills har de varit på ett tillfälligt gruppdaghem eftersom det inte funnits lediga platser, men det stänger imorgon så då flyttas de till det dagis som får lediga platser nu i sommar. Som tur så är det samma dagis som de ska börja på i höst så de behöver inte byta fler gånger.

Jag skulle ha mycket mer att berätta men nu tänker jag slänga mig raklång på soffan och kolla några avsnitt av Teen mom ifall det finns några jag inte sett. Annars blir det slötittande på tv innan det är dags för denna morsa att ge upp för idag.

Bäst just nu

Bring Me The Horizon - Sleepwalking

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lir3dzYIhz0[/youtube]

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production