Jul i vårt hus

Snön kom tillbaks inatt och kunde nog inte haft bättre tajming. Idag har vi lekt i snön, julpyntat hemmet, varit en sväng till Oravais med en lillajulklapp åt min mamma (två flaskor Blossa), tänt ett ljus på min pappas grav, och nu ikväll när Daniel var ut i förrådet och hämtade mer ved knackade det på fönstret på terassen och där låg tre klappar åt barnen. Mycket spännande!

Igår var också en bra dag. Då spenderade jag och Nicolina hela dagen i Vasa med Josefin. Vi släppte av Joline hos mormor på vägen dit så vi hade en babyfri dag. Daniel slutade jobbet klockan 23 så honom såg vi inte på hela dagen. Därför har vi njutit extra mycket av att vara hela familjen idag och nu när vi lagt barnen ska vi se nån mysig julfilm och dricka glögg.

Trevlig lillajul allihopa!

När helvetet frös till is

Jag förstååår inte vad som hänt med mig! Jag har ogillat (vill säga hata) julen så länge jag kan minnas. När jag var liten var det spännande med julklapparna och så, men tiden före och självaste julafton har alltid gett mig ångest. Jag har velat spy på alla som gått runt och pratat om hur härligt det är i juletider, yäk. Hatat glögg och all julmat också. Och för att inte prata om julfester, dear lord!

Men denna höst är det något som hänt. Jag har sett fram emot julen sen oktober och orkar knappt vänta på att få julpynta här hemma. Vill baka pepparkakor typ varje kväll och dricka glögg, se på julfilmer och lyssna på julmusik. VAD ÄR DET FÖR TOMTENISSE SOM BOR I MIG? Det bara måste ju vara ungen i magen, en sann jul-hatare som mig kan inte bara plötsligt ha julen som favorithögtid. Det om något är orealistiskt.

Daniel står också som ett frågetecken och fattar lika lite som jag. Detta är vår sjunde jul tillsammans och han vet hur arg jag brukar bli kring jul. Han vet att allt som har att göra med jul (förutom pepparkakor) är som pesten för mig. Nu pratar jag bara om jul och julpynt och julklappar och snö.

Det är en helt ny sida av mig som jag inte alls känner igen, jag har aldrig ändrats av en graviditet förut så dethär känns ju spännande. För det är inte bara julen jag börjat älska, nej det är vintern också. Kan ni fatta att jag önskar mig typ 15 minusgrader och en massa jäkla snö framtill maj? Jag har till och med börjat fantisera om hur det skulle vara att flytta till Lappland. Det ni.

Joline i ett nötskal

Lillspexarn!

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production