Valborg

Bilder från Pinterest.

Som vi finlandssvenskar säger, Glada vappen! Förutom halloween och påsk är valborg absolut en av mina favorithögtider! Man byter kapitel, säger äntligen hejdå till den långa och dystra vintern och har hela härliga sommaren framför sig. Livet leker!

Här i Finland är det tradition att fira med mjöd och munkar (och struvor), men i år har jag inte orkat laga egen mjöd utan får några flaskor levererat hit hem av min syster senare ikväll. Inte hemgjorda dock, men tydligen godkända ändå ;)

Munkar ska jag koka själv senare under dagen, måste bara till butiken först och köpa hem mjöl och jäst. Det är ju inte valborg utan mjöd och munkar! Sen har vi inga speciella planer för dagen. Daniel jobbar imorgon men jag har  tänkt att jag kanske vågar mig in till stan med barnen på 1 maj marknad ändå, ifall jag lyckas få någon annan vuxen med mig dit vill säga. Det är alltid så mycket folk så utan en hjälpande hand exploderar nog denna höggravida morsan annars, haha.

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production