28 Feb
11.03

Hotellnatt

Idag är dagen vi väntat på i två veckor, dagen då vi ska lämna barnen hos svärföräldrarna och åka till Vasa för att sova en natt på hotell. Ska bli sååå mysigt! Att bara få ligga ner och ta det lugnt känns så uppskattat just nu.

Bilder från i somras när vi firade vår 6 årsdag med två nätter på hotell i Åbo. 27 Feb
10.28

Vecka 30

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Baby född i vecka 30. Kan inte förstå att vår lilla skatt är såhär stor redan!25 Feb
20.32

Vossatassar

Fick hem en leverans med lite vårnytt från norska Vossatassar imorse. Har provat på några plagg förut och kläderna är verkligen av bra kvalitet! Tål hur många tvättar som helst och sitter bra på de små.

HÄR kan ni kolla in hela lookbooken för våren. Där finns mycket som jag gärna skulle se på mina barn i vår!25 Feb
20.14

Sportlov

Som ni ser har snön smält bort även här hos oss. Den har försvunnit de senaste två dygnen när de varit upp till 7 grader så nu ser det ut som i april. Vinden känns dock som februari så jag låter mig inte luras! Ännu kan det snöa flera gånger innan våren är här på riktigt men vi försöker njuta av bar asfalt så länge det varar. In fact, så har vi beställt en balanscykel åt Joline idag och ska köpa en större cykel åt Nicolina nu i veckan. Skulle ju va perfekt om Nicolina lärde sig cykla utan stödhjul före sommaren!

På förmiddagen var vi till ishallen här bredvid. Nicolina hittade en kompis från dagis som hon hängde med och de hade så roligt på skridskobanan. Daniel har vintersemester hela veckan så vi ska passa på att göra sånt som jag inte orkar/klarar av att göra själv med barnen när han är i jobb. Jag får så lätt sammandragningar nu så jag vågar inte gå långa vägar ensam med barnen, så lekparksbesök och sånt gör vi när pappa kan komma med. Annars är vi bara ut på gården och leker.

Natten mellan fredag och lördag ska jag och Daniel sova på hotell, fira alla hjärtans dag i efterskott så det ser vi båda fram emot. Vi har inte haft egentid sen november (!!) och det känns i nerverna kan jag säga er. Man måste verkligen få ladda batterierna emellanåt, och speciellt viktigt är det för mig nu när jag börjar bli så stor och mår så illa fortfarande. Livet är inte lätt för mig just nu. Så vi räknar timmarna tills vi får skjutsa barnen till svärföräldrarna och bara rå om varandra ett dygn.Start