Flyttkaos

Det blir inte mycket uppdatering här nu de närmaste dagarna när vi är mitt uppe i värsta flyttkaoset. Ska försöka flytta typ allt till den nya lägenheten framtill måndag och det är inte världens enklaste som höggravid och med två barn att ta hand om samtidigt. Om vägen mellan lägenheterna ändå var hälften kortare skulle det genast kännas så mycket enklare.

Vi hörs när vi hörs, och vill ni se nån form av uppdatering är det min instagram som gäller! janina_nylund.

Gissningsleken

Nu tänkte jag köra samma grej som jag gjorde när jag väntade Joline, nämligen låta er läsare gissa vilket datum lillasyster föds! Egentligen inte av annan orsak än att det är roligt att se vad ni gissar, och hur många som gissar rätt  :)

För att göra det lite roligare får ni gärna gissa födelsevikt och längd också.

Värt att veta före ni gissar är att: Nicolina föddes i vecka 41 + 4 efter igångsättning (hinnsvepning), vägde 3340 g och var 52 cm lång. Joline föddes i vecka 41 + 1, vägde 3800 g och var 50 cm lång. Lillasysters BF är 15.5.

Ni måste inte gissa vikt och längd, men jag tycker det blir lite roligare då :) Jag gör en helt egen kategori till detta inlägg så är det lätt att gå tillbaka och se vad alla gissat sen!

Ny vecka igen! Bara 7 veckor kvar nu

Tiden springer iväg! Nu befinner vi oss i vecka 34 (33+0) och magen växer på i sin normala takt. Jag glömde helt bort att ta en bild förra veckan så senaste är från två veckor sen, och jämför man bilderna ser man att magen vuxit! Imorse när jag tog bilden som ni ser här ovan så låg hon och tryckte med fötterna ovanför naveln, ifall ni undrar vad det är som putar där ;)

Allt är sig likt. Ibland kan jag äta mat (ris och kycklingfilé är enda alternativet som går ner) och ibland kan jag inte. När jag inte kan blir det smörgås, fil med müsli och russin, proteinkvarg, yoghurt med banan, eller nåt annat lätt som känns lockande. Äter fortfarande Primperan morgon och kväll och förstås B6 vitamin + en vitamintablett för gravida dagligen. För att ge tjejen lite extra och för att hålla illamåendet på en hanterbar nivå, vilket B6 gör.

Babyn hon sparkar och lever livet där inne. Det har börjat göra riktigt ont när hon sträcker på sig men hon drar oftast in fötterna (eller knän eller vad det nu är) tillbaks när jag sakta trycker handen mot det stället som är utsatt för hennes ninjamoves.

Kroppen känns tung även om jag bara gått upp 4 kg sen inskrivningen och den viktuppgången står babyn och hennes "accessoarer" helt själva för. Fast det är väl inte så konstigt att man känner sig tung med tanke på att hon redan nu väger ca. 2,3 kg och är 46 cm lång. Nu kan hon bara växa några cm till innan det blir för trångt och då är det dags att komma ut :)

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production