Tröttheten

Denna vecka har verkligen tröttheten hunnit ikapp mig. Milou har ju hittills sovit riktigt bra på nätterna, bara vaknat 2-3 gånger och ifall Joline vaknat på natten (som hon gör i princip varje natt) har Daniel stigit upp och bytt hennes blöja och värmt på mera mjölk. Men denna vecka har han jobbat natt så han har varit borta mellan klockan 22-08.

I samma veva började Milou vara vaken mycket mer på dagarna. Hon har först en vakenperiod på förmiddagen mellan 10-11:30 ungefär. Sen igen en kortare stund mitt på dagen och så igen mellan klockan 21-23:30 ungefär. Så jag har inte fått somna förrän kring midnatt och då har hon dessutom vaknat varje eller varannan timme hela natten för att äta. Anledningen till att hon vaknat så ofta tror jag är för att hon varit mycket tröttare under natten och somnat mitt i amningen, och har därför inte blivit riktigt mätt. Och till råga på allt så har Joline vaknat minst en gång varje natt och sen stigit upp klockan 06. Kan säga att jag känt mig rätt frustrerad varje gång jag precis somnat och blivit väckt, inte av Milou då för hon vaknar ju av förståeliga skäl men Joline, hon tycker jag nog är så stor så hon borde kunna sova hela natten.

De senaste två nätterna har jag slutat värma på mjölk. Det har förstås blivit en massa skrik men hon har tystnat efter några minuter. Hon behöver ju inte mjölk på natten, hon får en flaska när hon lägger sig på kvällen och det borde räcka. Men det har liksom bara lämnat kvar sen hon var liten och hon var ju så mager länge så därför tyckte vi att det inte gjorde så mycket att hon drack en flaska om natten. Det gjorde mer nytta än skada då tänkte vi och jag hade inget emot att springa upp en gång varje natt. Men nu när hon börjat äta bättre och ökat i vikt så är det ju verkligen inte nödvändigt på något sätt, så nu får det vara nog.

Är man 2,7 år ska man nog kunna sova hela natten tycker jag. Vad Joline tycker är en annan fråga, men jag tror starkt att hon börjar sova hela nätterna bara vi får bort det nattliga mjölkdrickandet. En bebis åt gången räcker.

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production