Tröttheten

Denna vecka har verkligen tröttheten hunnit ikapp mig. Milou har ju hittills sovit riktigt bra på nätterna, bara vaknat 2-3 gånger och ifall Joline vaknat på natten (som hon gör i princip varje natt) har Daniel stigit upp och bytt hennes blöja och värmt på mera mjölk. Men denna vecka har han jobbat natt så han har varit borta mellan klockan 22-08.

I samma veva började Milou vara vaken mycket mer på dagarna. Hon har först en vakenperiod på förmiddagen mellan 10-11:30 ungefär. Sen igen en kortare stund mitt på dagen och så igen mellan klockan 21-23:30 ungefär. Så jag har inte fått somna förrän kring midnatt och då har hon dessutom vaknat varje eller varannan timme hela natten för att äta. Anledningen till att hon vaknat så ofta tror jag är för att hon varit mycket tröttare under natten och somnat mitt i amningen, och har därför inte blivit riktigt mätt. Och till råga på allt så har Joline vaknat minst en gång varje natt och sen stigit upp klockan 06. Kan säga att jag känt mig rätt frustrerad varje gång jag precis somnat och blivit väckt, inte av Milou då för hon vaknar ju av förståeliga skäl men Joline, hon tycker jag nog är så stor så hon borde kunna sova hela natten.

De senaste två nätterna har jag slutat värma på mjölk. Det har förstås blivit en massa skrik men hon har tystnat efter några minuter. Hon behöver ju inte mjölk på natten, hon får en flaska när hon lägger sig på kvällen och det borde räcka. Men det har liksom bara lämnat kvar sen hon var liten och hon var ju så mager länge så därför tyckte vi att det inte gjorde så mycket att hon drack en flaska om natten. Det gjorde mer nytta än skada då tänkte vi och jag hade inget emot att springa upp en gång varje natt. Men nu när hon börjat äta bättre och ökat i vikt så är det ju verkligen inte nödvändigt på något sätt, så nu får det vara nog.

Är man 2,7 år ska man nog kunna sova hela natten tycker jag. Vad Joline tycker är en annan fråga, men jag tror starkt att hon börjar sova hela nätterna bara vi får bort det nattliga mjölkdrickandet. En bebis åt gången räcker.

Bloggflytt

I lite över två år har jag bloggat här hos Vimedbarn. Jag var en av de allra första bloggarna här och jag minns det som igår när jag blev inbjuden som toppbloggare. Jag har trivts bra här men har ett tag nu känt mig lite som det svarta fåret med tanke på att jag är den enda finlandssvenska toppbloggaren här. Jag har börjat längta efter något annat, något med mer hemkänsla.

Därför beslöt jag i mars när jag fick mail av grundarna till Autre.fi, att jag kommer flytta bloggen dit. Det är en nyöppnad bloggportal med toppbloggare från Österbotten. Gillar starkt att inte vem som helst kan öppna ny blogg där, att man ska bli antingen godkänd eller inbjuden. Det gör mig därför extra glad att jag blivit inbjuden och det ger mig mer motivation att fortsätta blogga, något jag saknat den senaste tiden som ni kanske märkt.

Tror detta kommer passa mig riktigt bra. Jag har trots allt bloggat sen Nicolina var bebis och bloggen har därför länge varit en del av min vardag och mitt liv, den fungerar både som dagbok och mötesplats för mig. Ni läsare känns som mina vänner och det är roligt att kunna logga in och dela med mig av sånt som jag skulle prata om på fika med en vän.

Arkivet har blivit flyttat till nya bloggen nu och sen när allt rullar som det ska så meddelar jag den nya bloggadressen.

NELLYS SUPERERBJUDANDE

Här kommer ett erbjudande ni bara inte vill missa!

Nelly har just nu en kampanj med en hög utvalda klänningar till superpris! Ju fler du köper, desto mer pengar sparar du. Varje klänning är nedsatt till 200 kr / 19,95 € men du får t.ex. 10 klänningar för 750 kr / 75 €. Alltså så jäkla bra!

Skulle jag inte ha en putande degmage nu skulle jag vara in heaven. Fast det är nog för bra erbjudande att bara låta flyga förbi bara för att jag är lite ur form för tillfället, så jag ska nog kolla igenom alla klänningar en gång till lite senare när jag har tid och klicka hem några. 10 klänningar för 75 euro är ju helt sanslöst bra och sen när jag är i form igen kommer jag nog tacka mig själv för att jag fyllt på klänningslagret.

Klicka på bilden för att komma till kampanjen.. (ni som bor i Finland: ta bort "se" från adressen och skriv dit "fi" istället så kommer ni till den finska sidan)

 
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production