NÄR DET ÄR NÅGOT SOM FATTAS

11850009 1469395906721266 195112945 n

Först vill jag bara säga WOOOHOOO! Vi har internet igen! Så jävla skönt att kunna leva som en normal människa på 2000-talet nu igen. 

Men till saken - precis som jag skrev på tidigare: Fyfan va jag saknar dethär!! Kroppen och styrkan, it's all gone with the wind! Ingen träning alls på över en månad och kosten ska vi inte ens tala om. Jag har varit nöjd ifall jag fått i mig ett varmt mål om dagen. Både matlagningen och viljan att vara hälsosam har legat i botten sen flytten och jag har varken orkat eller velat hålla mig ifrån godis in i veckorna. För sån är jag. När jag är stressad hamnar maten och välmåendet längst ner och jag gör och äter bara sånt som jag vill ha för stunden. 

Så nu är jag tillbaks på ruta ett igen. Så är det när man måste prioritera, då lämnar sånt som man inte har tid med. När köket och vardagsrummet är färdigt ska jag återuppta träningen har jag tänkt, för nu vill jag verkligen att jeansen börjar sitta lika bra som de gjorde för en månad sen. Och för att inte tala om humöret och styrkan! Jestas vilken irriterad bitch jag har varit de senaste veckorna. Mest p.g.a. stress förstås, men träningen gör nog mycket åt min mentala hälsa också. När den uteblir känner jag mig inte alls lika harmonisk längre. Hållningen är också åt helvete nu igen och jag får ont i svanken av minsta lilla ansträngning. 

Så det ser jag mycket fram emot! Att börja styrketräna igen. 

Ni som bor i Årvas (aka Oravais), var tränar ni? Gnistan? Nykaabi? Jeppis? Hemma? Ut på gåålin?

VI HAR OCKSÅ HUNNIT LEVA

41371216171055

 
Det skulle egentligen va bildtext under varje bild men det tycker inte mammas dator, så he får va!

Ville bara berätta att vi nog hunnit med annat än husfix de senaste veckorna. Barnen är ute så gott som hela dagarna, hälsar på kompisar och leker på gården och i skogen. Sommaren kom ju verkligen på riktigt nu i augusti så vi har ätit mat på gården, grävt upp en gömd och bortglömd sandlåda från Daniels barndom (eller ja, mamma grävde upp den), simmat och goooosat en massa med barnen.

Tagit vara på första sommaren i eget hus helt enkelt!

 

DETTA GÖR JAG JUST NU

Har jag inte en gullig vän som bloggar åt mig när hon tycker uppdateringen suger? Hon är som sagt inte enda som tycker det, jag håller på att tappa nerverna ordentligt nu faktiskt. Det ÄR jobbigt att leva utan dator, speciellt såhär länge (5 veckor nu). Vi väntar ivrigt på att de ska installera fibernät hos oss och tills dess har vi inget internet alls. När vi ringde dit för nån dag sen och frågade vart det lämnat så sa de att det troligen blir installerat i slutet av kommande vecka. Så nu håller vi tummarna!!

Så därför är jag ännu en gång hos mamma och lånar hennes dator. Vad skulle jag göra utan henne nu? Sökte efter sladden till kameran idag också så nu kan jag äntligen ladda upp ordentliga bilder. Ska göra några tidsinställda inlägg nu när jag ändå är här (utan barn dessutom) tänkte jag, så måste jag inte känna stress över det senare i veckan.

Carro drog ju en ganska noggrann genomgång i förra inlägget så jag tänker inte gå in så värst detaljerat nu. Gör som sagt fler inlägg istället.

Just nu håller jag i alla fall på med köket och vardagsrummet. Och vad är det jag gör exakt då?

Jo jag målar fönstren, är färdig med kökets men vardagsrummets återstår ännu. Målar taket, har målat ett varv med grundfärg nu så ännu ska det grundas ett varv till och sen minst ett varv med panelfärg. Tapeterna har jag rivit ner helt i köket och i vardagsrummet är det sista lagret kvar, men det kommer som tur är lätt bort med endast vatten.

Sen så lägger jag ny glasfiberremsa i varje skarv som spruckit, spacklar förstås och slipar väggarna så de blir jämna innan jag slutligen ska måla dem vita. I vardagsrummet kommer det komma en fondvägg med tapet på väggen bakom soffan, som Carro skrev om i förra inlägget. Resten av väggarna blir vita.

1
När jag är färdig med allt det är det hallen som ska få sig en omgång. DET ser jag fram emot! Den är så mörk och tråkig nu, med samma träpanel som finns i köket och vardagsrummet (fast omålad ännu då förstås) så där ska taket också bli vitt och väggarna ska bli ljusgråa. Tanken var att jag skulle tapetsera där, men med lite närmare eftertanke känns nog tapet väldigt opassande att ha i en trappuppgång där barnen går dagligen och drar med sina små smutsiga händer längs väggen. Då känns slitstark målarfärg mer hållbart = mindre stressad mor.  

2


OJ hörni, hade tydligen mer än jag trodde att berätta. Hehe. Tror det får räcka så för denhär gången, nu vet ni åtminstone vad jag sysslar med, utöver mitt "mammajobb", matlagning, skola och jobb. Tänkte först skriva hushållssysslor också, men nu ska vi inte överdriva. Allt som har med sånt att göra ligger långt ner på prioriteringslistan när jag ändå gör KAOZ av hemmet varje dag.

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production