30 Aug
10.49

NÄR DET ÄR NÅGOT SOM FATTAS

11850009 1469395906721266 195112945 n

Först vill jag bara säga WOOOHOOO! Vi har internet igen! Så jävla skönt att kunna leva som en normal människa på 2000-talet nu igen. 

Men till saken - precis som jag skrev på tidigare: Fyfan va jag saknar dethär!! Kroppen och styrkan, it's all gone with the wind! Ingen träning alls på över en månad och kosten ska vi inte ens tala om. Jag har varit nöjd ifall jag fått i mig ett varmt mål om dagen. Både matlagningen och viljan att vara hälsosam har legat i botten sen flytten och jag har varken orkat eller velat hålla mig ifrån godis in i veckorna. För sån är jag. När jag är stressad hamnar maten och välmåendet längst ner och jag gör och äter bara sånt som jag vill ha för stunden. 

Så nu är jag tillbaks på ruta ett igen. Så är det när man måste prioritera, då lämnar sånt som man inte har tid med. När köket och vardagsrummet är färdigt ska jag återuppta träningen har jag tänkt, för nu vill jag verkligen att jeansen börjar sitta lika bra som de gjorde för en månad sen. Och för att inte tala om humöret och styrkan! Jestas vilken irriterad bitch jag har varit de senaste veckorna. Mest p.g.a. stress förstås, men träningen gör nog mycket åt min mentala hälsa också. När den uteblir känner jag mig inte alls lika harmonisk längre. Hållningen är också åt helvete nu igen och jag får ont i svanken av minsta lilla ansträngning. 

Så det ser jag mycket fram emot! Att börja styrketräna igen. 

Ni som bor i Årvas (aka Oravais), var tränar ni? Gnistan? Nykaabi? Jeppis? Hemma? Ut på gåålin?24 Aug
14.00

VI HAR OCKSÅ HUNNIT LEVA

41371216171055

 
Det skulle egentligen va bildtext under varje bild men det tycker inte mammas dator, så he får va!

Ville bara berätta att vi nog hunnit med annat än husfix de senaste veckorna. Barnen är ute så gott som hela dagarna, hälsar på kompisar och leker på gården och i skogen. Sommaren kom ju verkligen på riktigt nu i augusti så vi har ätit mat på gården, grävt upp en gömd och bortglömd sandlåda från Daniels barndom (eller ja, mamma grävde upp den), simmat och goooosat en massa med barnen.

Tagit vara på första sommaren i eget hus helt enkelt!

 23 Aug
21.02

DETTA GÖR JAG JUST NU

Har jag inte en gullig vän som bloggar åt mig när hon tycker uppdateringen suger? Hon är som sagt inte enda som tycker det, jag håller på att tappa nerverna ordentligt nu faktiskt. Det ÄR jobbigt att leva utan dator, speciellt såhär länge (5 veckor nu). Vi väntar ivrigt på att de ska installera fibernät hos oss och tills dess har vi inget internet alls. När vi ringde dit för nån dag sen och frågade vart det lämnat så sa de att det troligen blir installerat i slutet av kommande vecka. Så nu håller vi tummarna!!

Så därför är jag ännu en gång hos mamma och lånar hennes dator. Vad skulle jag göra utan henne nu? Sökte efter sladden till kameran idag också så nu kan jag äntligen ladda upp ordentliga bilder. Ska göra några tidsinställda inlägg nu när jag ändå är här (utan barn dessutom) tänkte jag, så måste jag inte känna stress över det senare i veckan.

Carro drog ju en ganska noggrann genomgång i förra inlägget så jag tänker inte gå in så värst detaljerat nu. Gör som sagt fler inlägg istället.

Just nu håller jag i alla fall på med köket och vardagsrummet. Och vad är det jag gör exakt då?

Jo jag målar fönstren, är färdig med kökets men vardagsrummets återstår ännu. Målar taket, har målat ett varv med grundfärg nu så ännu ska det grundas ett varv till och sen minst ett varv med panelfärg. Tapeterna har jag rivit ner helt i köket och i vardagsrummet är det sista lagret kvar, men det kommer som tur är lätt bort med endast vatten.

Sen så lägger jag ny glasfiberremsa i varje skarv som spruckit, spacklar förstås och slipar väggarna så de blir jämna innan jag slutligen ska måla dem vita. I vardagsrummet kommer det komma en fondvägg med tapet på väggen bakom soffan, som Carro skrev om i förra inlägget. Resten av väggarna blir vita.

1
När jag är färdig med allt det är det hallen som ska få sig en omgång. DET ser jag fram emot! Den är så mörk och tråkig nu, med samma träpanel som finns i köket och vardagsrummet (fast omålad ännu då förstås) så där ska taket också bli vitt och väggarna ska bli ljusgråa. Tanken var att jag skulle tapetsera där, men med lite närmare eftertanke känns nog tapet väldigt opassande att ha i en trappuppgång där barnen går dagligen och drar med sina små smutsiga händer längs väggen. Då känns slitstark målarfärg mer hållbart = mindre stressad mor.  

2


OJ hörni, hade tydligen mer än jag trodde att berätta. Hehe. Tror det får räcka så för denhär gången, nu vet ni åtminstone vad jag sysslar med, utöver mitt "mammajobb", matlagning, skola och jobb. Tänkte först skriva hushållssysslor också, men nu ska vi inte överdriva. Allt som har med sånt att göra ligger långt ner på prioriteringslistan när jag ändå gör KAOZ av hemmet varje dag.23 Aug
03.20

Snipp snapp snut så var sagan slut

Hörni, nu är det ju så att ni inte är de enda som saknar Janinas inlägg. Näää. Tamme tusan, jag läser 3 bloggar, Janinas är en av dem. HUR KUL är det att komma in hit dag efter dag bara för att se samma gamla rubrik högst upp? HE FÅR VA NA ÄNDRING! Så nu tar jag över rodret för en stund. Jag = Carro = Carola Ekman = Janinas ex-poddpartner. Jo påtal om podden, så kan jag ju meddela till er alla att den lag vi ner i veckan. Sad but true. Kommer inte börja förklara nu här varför utan om ni är intresserade att läsa den förklaringen så kan ni klicka här

MEN JO! Ikväll har jag varit med den saknade kvinnan. Vi var på sevendays middag till Vasa hon och jag. När vi talade om när vi sku fara iväg osv sa Janina "äääääähhh ja sku itt ork! Ja vill ba va hejm me skito håår tå ja e ledi" Så usligt är det med henne. MEN jag sparka henne i röven och sa nä nu far vi! Så jag hämtade upp henne, Daniel förklara snällt men med allvarig ton "hon ska vara hemma innan 12" och sen tog vi ett foto och körde iväg. Nånej, såklart var det int så, det var med "Siduuuu waaadddaaappp?" Jag: Not much, själv då? Daniel: Nå int vet ja, gräver na sandlådo. *Janina kommer ut rusand* DANIEL kom ihåg ti städa nutå så e itt e så roddot tå mamm komber imoron! 

Så var det med den saken. Under bilvägen från Årvas till Vasa hann vi ju tala en hel del, våra munnar går i ett när vi träffas. Vi tala om renoveringen av våra hus, gamla kärlekar, drömmar (jag drömmer att min sambo ska dö och Janina drömmer att hon tappar tänder, inte så lyckat va.) Sen hann vi tala om barnen, hur det går i skolan för Nicolina, vilket föresten går bra. Hon har fått många nya vänner men hon minns int namnet på dom riktit ännu. Matteläxa och sånt har hon redan också vilket hon tycker är kul. Vi anlände sen till Vasa och var med på en trevlig middag med en del av sevendays gänget. En frågesport hade Linn ordnat, jag (Carro) vann, såklart. När vi satt oss i bilen hem igen sa Janina "he va ju ganska kul entå", så det sumerar jag som att vi hade en trevlig kväll! Och GOD mat, fast Janina orkade inte äta upp allt för hon hade ätit så mycket choklad på dagen.

Påvägen hem då, jag kan väl ärligt påstå att det var den roligaste timmen under hela utflykten. Vi gick in på djupet på flera samtal och talade bland annat om dethär med att blogga. Janina avundas mig som för det första har internet, haha, men sen också det med att min blogg flyter på så bra, jag har saker att skriva om och jag hinner och VILL blogga. Janina däremot - har inget internet, bloggen flyter inte på och hon hinner inte. Inte så bra kombo! Men lusten finns nog ännu kvar där hos henne vilket ju är himla tur. Hon känner att hennes tid inte är förbi, och det kan den ju ändå int vara? Hallå hon är 23 och mitt upp i livet! Hon har massa blogg-år kvar!

Men precis som jag så känner hon också ibland sådär att "men varför ska folk måst veta dethär? Vad har dom med det att göra?" Av den orsaken kanske det int blir lika många "djupa" inlägg längre. Speciellt inte om barnen. Jag vet ju själv med min 1 åring, att jag för det första inte har någon som helst skyldighet att blogga om henne, och sen för det andra så börjar hon kännas så självständig och ha en så egen person att det inte är mitt val längre att slänga ut hennes liv på nätet hursomhelst. Hon kan vara med på bild nångång nu som då, och en liten trudilutt kan jag väl skriva om henne ibland, men annars så får hon helt enkelt lämna utanför. Det är ju ändå ens egen blogg, inte barnens. Men då börja jag fundera - Janinas blogg har ju alltid handlat om hennes liv som ung mamma. Nu är hon ju inte en ung mamma nåmer, utan mer en helt normalålers mamma, och hennes 3 barn lever sitt liv, utvecklas och mårar åpå, och hon känner som mig - att det känns lite smådumt att blogga om dom - Vad ska en helt normalålders mamma blogga om då? Jaa men det blir väl så med alla bloggar så småningom.. Efter en tid ändras livet och det som var aktuellt för 5 år sen då man började blogga, är inte akutellt längre. Då kan man ju endera sluta blogga eller så börjar man blogga på ett annat sätt och om andra saker.

janinadubbel

 

Jag vet ju att ni är många som är intresserade av hur det går för Janinas renovering av huset! Nå let me tell u; Flickornas rum var ju det viktigaste för Janina och Daniel att få färdigt. Så att de känner att det här är deras eget space, där de får leka, rådda och ja men ni vet, en trygg punkt helt enkelt. Alla vet ju hur viktigt det är med en egen säng, det är ju ens friplats. Rummert blev SUPERFINT! Tre väggar är vita, och fondväggen är grå med vita muminfigurer på. Men det vet ni ju, hon lag ju upp en bild på det. För tillfället håller Janina på att riva tapeter i köket och vardagsrummet. En vägg är liksom både i köket och vardagsrummet, så den är ganska stor! Janina har valt tapet till vardagsrummet och giss nu int om hon int råka välj PRECIS SAMMA tapet som jag vald åt oss i hallen! Hehe! *Soulmates* (Eller så härmar hon bara.) Så jo, tapeten som kommer i deras vardagsrum ser ut såhär: 

hall1

Skitbild från vår hall. Men ni ser ju tapeten där i bakgrunden! Lite industi/betong/trä inspirerat. Jag tycker den är snygg, och det tycker tydligen Janina också. Jag har lånat ut vår tapet-bortagnings-maskin åt henne så hennes liv sku bli lite enklare. För alla vet ju att det suger att riva tapeter. Nå, saken är ju nu bara den att hon inte riktit vågar använda den. Dels för att Milou går henne i fötterna och då kan bränna sig på maskinen och dels för att Janina var ju väldigt Ofinsk och läste bruksanvisningen "använd alltid skyddskläder när du använder maskinen" Janina ser på sig själv: Topp och shorts. *Stänger av maskinen fort som fan* Mmm. Klart att det är bra att använda skyddskläder men att.. Jo. Hehe. Det är som det är med den saken. Hursomhelst så går det framåt med renoveringen. Men hon sku nog måst lugna sig lite och inte stressa med att få allt klart. Alla bara: SKA DU SEJ CARRO HERREGUD!! Sant. Jag var ju för några månader sen precis som Janina, sku ytrenovera vårt hus och sku ha det klart MESAMA. Kan ju säga att jag kommer fan int måla många väggar till i mitt liv. Jessssos vad förarbetet suger. Så jo, jag förstår nog att hon vill få det färdigt.

På utsidan då? Nå Janina berätta att hon vill måla stenfoten på huset, dom ska i något skede fylla ut gården lite så gräsmattan blir större. Huset är ju på en fin sluttningstomt så det går att expandera om dom vill det. Nicolina och Jolli plockar blåbär som för sista dan, och Milou gräver glatt i sandlådan. 

Jaa va mer ska jag rama till med här nu för att uppdatera er... 

JO! Jag fråga av Janina hur det går i skolan för henne. Hon går ju nu måndag-onsdag 8-16 tror jag det är. Hon tycker det går bra och att det är roligt. Nujust lär de sig hur de lägger upp och river ner gipsskivor. Så vare me he.

Ni ska veta att jag skickar hotbrev åt Janina åtminstone var tredje dag om att hon ska uppdatera, och SNART får de internet så då har hon lovat bättre uppdatering igen! (Fast servicen dom fick ang. internet var ju int den bästa så i värsta fall räcker de ännu 5 veckor innan dom får........... Kill me.) 

janskupics

tjena

 

Tack och adjö! Med ytterst vänliga hälsningar Carola Ekman, Janinas blogg damm-vippo.

(Nivet, jag damma av bloggen.)

 Start