24 Jul
11.07

PODDENÄR TILLBAKA!

avs16bild


Nu är dagen som ni väntat på ÄNTLIGEN kommen! Podden är tillbaks efter sommarsemestern! 


I veckans avsnitt tar vi en snabb genomgång av veckorna som varit, och så blickar vi framåt. Stora planer pågång för oss båda, husköp och bröllop och what not. Carro berättar om hur planeringen av bröllopet fortskrider jag går in lite djupare på vilket hus vi köpt och varför jag valt att hittills inte skriva om det öppet i bloggen.  

Sen ger vi er även våra 10 bästa tips på hur du gör en bra blogg. MISSA INTE!







23 Jul
23.22

DE E LITE MYCKE NU

Som ni säkert kan förstå. Idag har vi varit till banken och skrivit på sista pappren och lyft lånet, så NU är huset vårt på riktigt :D gör inte smileys i bloggen ofta men när något såhär roligt händer så måste jag bara.

Imorgon ska vi hämta en paketbil som vi ska ha under helgen till Ikea och till flytten, och på kvällen jobbar jag. Sen på lördag åker vi tidigt iväg till Ikea och är där hela dan, på kvällen hämtar vi barnen från min mamma (där dom ska sova mellan fre-lö) och på söndag ska jag tidigt iväg till jobbet och sen kommer resten av söndagen gå åt till att flytta.

Så ja, de e väldigt mycke nu. Men oj så bra det kommer bli! 

IMG 9282Vår lilla "hjälpare" och jag. 







22 Jul
15.39

SÅHÄR KOMMER VÅRT HEM SE UT

I april nångång bad jag er om tips på inlägg, fick in massa bra och sen dess har jag gjort kanske två (?) inlägg som ni önskat. Hehehehehehe. Bra Janina. SKITBRA.

Minns att jag fick en fråga om inredning, så nu idag när jag satt och sökte inspo på Pinterest kom jag på att jag kunde göra ett inlägg i samma veva. 

fraga2
Nu kan man minsann säga att det är aktuellt! Tänk om vi vetat det då i april, att det skulle bli aktuellt redan i juli. 

Inredningen kommer främst gå i vitt och svart, och andra neutrala färger + några färgade detaljer som står ut. Vita/ljusa väggar. Ska man välja en stil att gå efter så väljer vi absolut modern, nordisk stil. Visst heter det så? Kan egentligen inget om inredning och trender, vet bara vad vi tycker är snyggt

Nåt i denhär stilen: 

homeinspo
Vill så gärna slipa parkettgolvet och måla det vitt, men det får nog vänta.  

Jag kommer börja blogga mer om inredning när det blir dags för det, nu i början kommer all min fokus ligga på ytrenovering. 







21 Jul
12.50

PACKING MODE: ON

Vi är i full fräs med att packa ner vårt hem. Om 10 dagar ska lägenheten stå tom så vi har en del att göra. Vi ska låna en paketbil nu på lördag när vi ska till IKEA så smartast vore om vi flyttade alla stora möbler på söndag när vi ännu har tillgång till den så slipper vi det problemet sen. Det betyder att vi isåfall kommer flytta till huset redan nu på söndag, alltså om FEM dagar! Amagaad. 

För tillfället fokuserar jag mest på att eliminera tvättberget. Vill inte gärna slänga all smutstvätt i en sopsäck och sen börja plöja igenom den genast när vi flyttat, så tvättmaskinen går i ett nu. Grannarna måste ju älska oss som ockuperar torkrummet varje dag, haha! Ska köpa en torktumlare så småningom så kanske tvättberget inte längre blir så högt. Man orkar ju inte hänga tvätt heller. 

När vi flyttade från Nykarleby tillbaks till Vasa var vi tvugna att slänga väldigt mycket. Även sånt som vi kanske inte skulle vilja göra oss av med, för att det inte fanns plats för det här. Vi hade en hel vind att förvara saker på i Nykarleby och här har vi den minsta källaren vi nånsin haft. Minns när vi höll på att slänga låda efter låda med minnen (och skräp, det ska vi inte låtsas som att vi inte hade) skröt vi om hur bra vi kommer ha det sen när vi ska flytta härifrån, när vi inte har nästan nånting att packa. "Det kommer gå så snabbt undan!"

Och här är vi nu igen mitt i flyttkaoset, som aldrig tycks ta slut. Hur mycket man än slänger så finns det alltid oändligt mycket grejer kvar. Och då är vi inga newbies när det gäller att flytta ska jag säga er, så dethär gnället kommer nog från erfarna flyttare, hehehe. Dethär blir vår NIONDE flytt sen vi blev ett par. Kan ni tänka er, NIO flyttar på åtta år. Ni anar inte hur skönt det ska bli att slippa bo på hyra och handskas med hyresvärder och irriterande grannar. 

Så hur jobbigt det än är att flytta, hur mycket energi det än tar och hur uppgiven man än hinner bli innan allt är färdigt och man kan lämna nycklarna på köksbänken, så är det värt det denhär gången. För nu är det sista gången på måååååånga år som vi flyttar (om vi nångång gör det) och denhär gången flyttar vi till vårt riktiga, egna hem. 

Är det nu vi blir vuxna?

18







Start