NEHEPP, DET FICK JAG INTE ALLS

Alltså, skulle jag vetat att jag stått i kö och dessutom väntat ivrigt på att få tandställning i tre år skulle jag nog varit sur just nu. 

Det blev ingen tandställning. Jag har så fina tänder så alternativet att dra ut fyra mellantänder för att sen ha tandställning fanns varken på min eller tandläkarens karta. Andra alternativet är att jag far till VCS och opererar käken. Då flyttar de alltså fram underkäken. Att fixa bettet genom tandställning skulle innebära att bara överkäken justeras, och det ville hon inte heller rekommendera eftersom det gör att man i framtiden ser äldre ut än man är. 

Så om jag inte vill börja se ut som en mommo borde jag alltså göra en käkoperation, men det är ändå frivilligt eftersom jag inte har några större hälsoproblem förutom att det möjligtvis är delvis bettet som bidrar till min konstanta huvudvärk. Men det kan lika bra vara endast min problematiska nacke som är orsaken till det, vilket jag är rätt säker på. 

Jag fick en remiss till VCS för konsultation trots att jag inte är säker på vad jag vill göra ännu. Tandläkarn sa att det inte måste göras precis just nu, jag kan nog vänta några år ifall jag vill det. Jag kan fast laga 5-10 barn före ifall jag vill det, som hon så fint sa. Men som det känns nu tror jag inte jag alls gör något. Det skulle ju ändra rätt mycket och jag vet inte om jag vill göra det. Fastän jag inte tycker att mitt ansikte är snyggt i profil p.g.a. överbettet så är det ju ändå JAG. Och trots att jag är all for skönhetsoperationer så är jag faktiskt lite skeptisk till att ändra något som jag är född med. (alltså inte hängpattarna för det är graviditeterna som står bakom dem, inte mamma och pappa.)

Egentligen stör det mig inte att jag brister ut i skratt när jag ser en bild på mig från sidan. Får försöka inbilla mig att det bara är jag själv som ser det roliga i min profil. 

DSC 0057Random bild på mig och mini Jolly

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production