DET FÖRSTÖRDE MIN DOTTER

Ikväll sitter jag som så många andra kvällar, och bläddrar igenom fotomapparna på datorn. Jag älskar att kolla på bilder från då barnen var små, och är evigt tacksam för att jag varit så flitig med kameran. Även bloggen ska ha ett stort tack, jag skulle inte tagit lika många foton ifall det inte varit för att dokumentera. 

Så jag sitter och kollar igenom mapparna och hamnar varje gång in på Joline's första mappar. 1-2 mån, 2-3 mån, o.s.v. Men där kör jag fast, det är alltid där som jag lämnar att stirra och när jag är färdig med hennes bebisbilder har jag blivit så tankspridd så jag orkar inte bläddra bland bilderna längre.

Man hinner inte bläddra långt i Joline's bildarkiv före man stöter på förändringen. 3 månader hann hon vara felfri. Så får man inte säga om människor, och minst om barn, men jag hittar inget ord som beskriver det bättre. För en gång var hon faktiskt utan några problem, hon var en riktig 10 poängare hos BVC. Inga allergier och inga salvor.

Men så fick hon sin första vaccination och fyra dagar senare vaknade vi upp en morgon och man kunde tro att någon hällt frätande vätska på henne. Hon var förstörd

vaccinskada
Mittiallt från ingenstans fick hon diagnosen atopisk hud, mjölkproteinallergiker och äggallergiker. Hur kunde hon bli såhär sjuk på nån vecka? Och jag tänker inte gå in mer detaljerat om vad som hände därefter och hur jag kände för jag blir bara argare med tiden. Jag visste inte lika mycket , som jag gör nu

Dethär är inget som hör ihop med henne, det är inget som funnits i henne vid födseln, det är något som hennes kropp kämpar mot vareviga dag och det pågår verkligen ett krig inuti hennes kropp. Det sitter inte på huden, allt sitter inuti. Det är så skönt att efter alla dessa år, äntligen få bekräftat att vi har ett vaccinskadat barn. Och det går att fixa.

För en vecka sen besökte vi en homeopat som gjorde bl.a. en mätning på Joline. Vi fick veta att hon t.ex. även reagerar på vitt socker, råg, korn och gluten. Hon ställde frågor som stämde soklart in på Joline. Jag blev helt tagen av hela besöket! Man börjar verkligen se världen och kroppen med andra ögon när man börjar intressera sig av alternativ vård och medicin. Världen är helt uppochner egentligen.  

Nu ska skiten som orsakade dethär rensas ut. Det har plågat henne länge nog. Bunny    •  

I podden med Carro när du pratade om hur du är emot vaccin tyckte jag att du var lite knäpp, det finns ju så mycket information om hur vaccin är absolut bra för barn osv. Men nu förstår jag. Nu frågesätter jag också vaccin... Huj fan hur solklart det har varit för er att vaccin är orsaken :( Jag vet att jag troligen i alla fall kommer att vaccinera min barn, men nu kommer jag att ta mycket bättre reda på när den dagen kommer för att vara 100% säker att det lönar sig, inte bara ta den för att alla andra gör det och för att det är det smarta valet (vilket jag ännu tror). Men tack för att du berättade din åsikt, nu förstår jag dig bättre också!

Svar: Nackdelarna överväger fördelarna, enormt.

Man blir så hjärntvättad sen dagen man föds, saker och ting ska vara på ett visst sätt och går man utanför normen är man konstig. Det finns så många olika sätt att göra allting och något som är uppenbart och självklart kan ibland visa sig vara helt förbannat fel. Ibland inser man det i tid, ibland för sent.

Enda man kan göra är att själv ta reda på RIKTIG statistik och sen avgöra om man är villig att chansa.
Jimmy Ahlgren

Cecilia    •  

TACK för att du skrev dethär inlägget. Vaccin förstör tarmarna. Eksem är ett symptom på detta. Kram!

Irene    •  

Hej! Kan du berätta mera om vaccinskadan och vad man kan göra åt det? Efter en utlandsvistelse där jag var tvungen att ta massor med vacciner har kroppen varit helt uppochner. Inga läkare hittar nåt, men efter vaccinerna var jag plötsligt mjölkintolerant och tål inte alls t.ex råg och socker. Har funderat att det skulle vara pga vaccinerna då ingen hittat nåt annat, men tänkt att de e långsökt. Vad var det för homeopat ni varit till? Maila gärna, är beredd att prova det mesta. Det var i vuxen ålder Hagberg vaccinerad, och att plötsligt få en massa intoleranser när jag aldrig haft några förr verkar lite märkligt...

Svar: Jamen visst är det märkligt hur det dyker upp "från ingenstans", och så råkar det ofta vara efter en vaccination.. :)

Jag blev pollenallergiker, allergisk för stenfrukter och laktosintolerant när jag var 11 år. Plötsligt en dag nu för inte så länge sen slog det mig att det var ju samma år som jag blivit vaccinerad i skolan. Daniel fick vid samma ålder som jag astma, pälsdjursallergi och pollenallergi. Han är näste man på tur som ska till homeopaten.

Jag mailar dig homeopatens kontaktuppgifter!
Janina Nylund

Frida    •  

Usch vad synd att Joline reagerade så där dåligt på vaccinet. :( Man får bara hoppas att det ändå hjälper till att hålla uppe hjordimmuniteten omkring henne, så att ändå något litet gott kommer ur allt det andra dåliga som följt med.

Svar: "Hjordimmunitet" är nonsens...
anna

Marie    •  

Ååh neej, lider me er... Har också vaccinskadat barn... Men mitt barn sluta gå...höftet fungera helt enkelt inte mera! Var på alla undersökningar de kunde tänkas göra vid sjukhuset , men inget fel hittades! Däremot hitta homeopaten vaccinskada, och när den behandlades så kunde hon plötsligt gå igen! Helt otrolit... Vilken honeopat va ni till? Tar gärna emot tips , vår har så full bokat hela tiin...

Svar: Men fy så hemskt! Man känner sig så bedragen när man litar blint på vården och när ens barn sen blir sjukt p.g.a. valt man gjort. Vi går till Maria som har Marias Hälsonycklar. Hon är också rätt fullbokad, men hon är så omtyckt så det är värt att vänta tycker jag.
Janina Nylund

C    •  

Hej! Min dotter (5mån) har också en massa eksem men jag har inte kopplat ihop det med vaccin...före jag läste det här! Nu är det bara några dagar kvar tills hon ska få vaccin nästa gång men nu tror jag inte att jag vågar. Har du annars några tips att ge? Något som du önskar du gjort/ångrar du gjort med Jolines hud? Jag känner mig helt lost i allt detta... Vi har ju inte ännu fått konstaterad atopisk hud/allergi men det är väl en tidsfråga. Hittills har vi bara testat en massa salvor som inte fungerar.

Svar: Avvakta med vaccination tills du läst på mera. Du kan alltid ge senare, men du kan inte få d ogjort!
Lotta

Anonym    •  

Önskar att vara anonym när jag skriver detta, hoppas du förstår och tycker det är ok.

Jag har också haft väldigt mycket problem med min kropp, och ingen läkare kunde hjälpa mig och inga mediciner funkade. Desperat som jag blev bestämde jag mig för att testa alternativmedicin (bland annat homeopati), för allt jag ville var ju att bli frisk.

Väl på plats fick jag höra ALLT jag hade drömt om. Maskinerna och mätningarna visade saker som stämde bra in på mig, de sa att de absolut kunde "bota" mig, de berättade hur dåliga dagens läkare och mediciner är och de berättade en massa historier om hur de hjälpt andra. Jag var så himla lättad och lycklig, äntligen skulle jag bli frisk!

Jag gick på några behandlingar och köpte alla "pulver" de rekommenderade, men märkte ingen skillnad. De övertygade mig om att det snart skulle hjälpa, så jag fortsatte gå trots att det sved i plånboken. En massa besök och många hundra euron senare insåg jag att jag inte skulle få någon hjälp.

Nu vet jag ju inte vilka behandlingar ditt barn får, men jag ville berätta min historia så att ni inte gör samma misstag som jag, det vill säga fortsätter betala trots att ni inte ser några resultat. Men jag hoppas att hon lyckas få bättre resultat än jag :)

Svar: Har samma erfarenheter som anonym. Gick på bioresonans med min dotter och det lät så bra, men i slutändan blev inget bättre, men dyrt var det. Tyvärr.
Anonym II

L    •  

Jag har också ifrågasatt vaccinerna och har inte fyllt på de senaste tramset hvc ville stoppa i mig. Men det är nu först jag förstår varför mamma som 45-åring plötsligt blev gluten intolerant, tidigare det året hade hon vaccinerat sig på grund av att vi skulle utomlands! Nu först slog lampan på i mitt huvud!

Nina    •  

Hur är det, kan man bli hjälp om man är vaccinskadad? Lr får man dras med det resten av livet? Om du lr nån annan vet..
Maila mej gärna å homeopatens uppgifter!

Svar: Man kan bli hjälpt! Gifterna från vaccinerna stannar kvar i kroppen i många, många år. Samma sak gäller antibiotika (25 år efter en kur).

Googla Marias Hälsonycklar så hittar du kontaktuppgifter till den homeopat vi går till.
Janina Nylund

Marika    •  

Kan du berätta mer om detta och om besöket hos homeopaten? Den homeopaten ni går hos, finns hen i Österbotten eller? Har själv ett barn som plötsligt fick atopisk hy och inte ens haft en tanke på något sånt här!! Nu först öppnades mina ögon och skulle mycket gärna vilja veta mera. Tacksam för svar och hjälp!!

Svar: Jag vill inte gå in desto mer på detta ännu eftersom vi är i början av behandlingen och det finns så många motståndare till alternativ vård, orkar inte med all kalabalik just nu.

Kan säga att vi går till Maria (Marias Hälsonycklar) i Kaitsor. Hon är väldigt omtyckt och vi litar på henne!
Janina Nylund

madde    •  

Jag är också osäker på vaccin och har inte vaccinerat vår 5 månaders baby än. Har tänkt avvakta. Syskonet fick de första vaccinationerna eftersom jag ännu inte hade förstått att det var frivilligt och fanns någon baksida. På vårar bvc har de aldrig frågat "vill ni vaccinera henne/honom?" Utan istället sagt "Vi vaccinerar vid 3 månaders ålder" Som om man inte har något val, utan det är standard. Jag tycker det är lite läskigt också att avstå vaccin till sina barn, mest pga allmänhetens reaktioner. Har faktiskt inte vågat säga det till någon, folk tror väll man är knäpp... Du får jättejättegärna länka till sidor med fakta och statistik som du tagit del av angående vaccination/risker/vaccinationsskador.... Tack!

Svar: Visst är det sjukt hur manipulerat allt är! De får det att låta som att man inte har något annat alternativ än att vaccinera. Såklart många, främst nyblivna föräldrar, gör som "man ska" utan att tänka efter desto mer. Man tycker ju man borde kunna lita på BVC/vården. De kunde åtminstone FRÅGA.

Jag har läst på på internet och tyvärr inte sparat alla sidor jag kommit över. Men det finns flera fb-grupper där det finns listat en massa länkar om allt det där. Den "största" jag är med i heter:
Vaccinationers baksida.
Janina Nylund

Tina    •  

Men åå jag blir tårögd här! Va underbart å höra att det finns BOT på d hela! :)
Följer också bara rekommendationer utan att ifrågasätta desto mer, även om jag tänkte lite mer nu med Edith men svårt å veta ju..!
Jag blev faktiskt laktosintolerant som tolvåring! Men man kan bara hoppa av å skippa resten av vaccinationerna sen då..? Var kan man få bra info om vaccin och dess innehåll å påverkan
egentligen, pålitligt?

Svar: Det kan man absolut! Jag rekommenderar att du går med i nån fb-grupp. Där finns många som läst på i åratal och delar med sig av en massa bra länkar. T.ex.

Vaccinationers baksida
Vaccin.me
Vaccinskadad - vi som vägrar leva i mörker
Janina Nylund

Biologen    •  

Kan det vara så att Joline redan var äggallergiker utan att ni visste om det? Vissa vacciner är ju odlade i äggprotein. Men eftersom hon inte fått i sig det förut, visste ni inte om det. Lycka till med homeopatin...

Svar: Kan vara så. Just det med äggallergin har alla läkare försvarat detta med. Men att hon skulle bli mjölkallergiker och atopiker i samma veva är ologiskt.
Janina Nylund

Pernilla    •  

Hoppas ni får hjälp med detta hos homeopaten.
Jag själv har fått hjälp mot allergi/laktos/gluten.

synd bara då det är så hiskelit dyrt, men vi vill ju bli friska, o speciellt barnen.

Kattis    •  

Så glad över vårt beslut att skjuta upp vaccinationerna. Det började vi med att säga till sjukvården. Efteråt när vi läst på mera om vaccin sade vi -Nej tack!
Nu har vi 2 helt vaccinfria barn. Inga allergier, inga öroninflammationer, inga sjukdomar alls. Har inte behövt besöka läkare med nåt av barnen! Aldrig!
Väljer helst att inte prata om vaccinationer, för man får höra så mycket dumt och elakt... Typ vill du ta livet av ditt barn?! Men allt är på eget ansvar. Om vårt barn dör av en sjukdom som det finns vaccin mot, då är det vårt fel. Dör vårt barn av ett vaccin som ska skydda det, är det också vårt ansvar. Sen kan det också klara av vaccinationen och ändå få sjukdomen och dö. För inget vaccin fungerar 100%. Så varför spruta in en massa skit i kroppen?

Svar: Så sant! Jag önskar att vi fått upp ögonen tidigare. Nicolina har alla vaccin förutom den man får vid 4 år, Joline slutade vi ge vid 1 år tror jag, och Milou är helt ovaccinerad. Milou har helt klart varit friskast av dem alla.
Janina Nylund

Jennika    •  

Gillar att någon annan också har fått upp ögonen för vaccin, nästan alla följer med strömmen och vaccinerar allt man "ska". Har inte själv fått någon allergi eller liknande av vaccin, men har ändå inte vaccinerat någon av barnen, fortsätter så. :) Och hoppas din tjej får hjälp och blir frisk igen! :)

Linda Holm    •  

Tack för att du skriver detta. Håller naturligtvis med mig, nackdelarna överväger.
Har tre barn, en fullt vaccinerad, en halvt vaccinerad och en ovaccinerad. Den sistnämnda är friskast.

Svar: Samma här!
Janina Nylund

Johanna    •  

Vi har också gått igenom samma sak. Lillen gick från helt frisk till svårt atopisk och jätte allergisk. I ca 6 månader krigade vi med vcs men ingen trodde oss. Bild bevis betydde ingenting. Det bara råkade sig att han blev allergisk och atopisk.
Vi fick hjälp av bicom bioresonans. Idag är han fri från eksem och äter allt. Det var en tuff resa och min hälsa har tagit stryk. Men även jag har fått hjälp av Maria och jag ska dit igen.

Svar: Vad skönt att höra! :)
Janina Nylund

Maria    •  

Nu blir jag intresserad...hittade hit via fb.
Ni som struntar i barnvaccinationerna - visst stannar ni hemma i Finland? Jag menar ni åker förhoppningsvis inte på semester utanför Norden?!
För OM ni gör det, kom för guds skull inte tillbaka till hemknutarna igen efter semestern.
Mässling är en fruktansvärd sjukdom som är MYCKET smittsam. Inte bara ert barn kan smittas utan mängder av andra ovaccinerade småbarn!
Lyssna på H Rosling. Han om någon har koll på läget!
Sen finns det inga som helst kopplingar mellan atopiskt eksem och vaccin. Punkt! Immunologin bakom är en helt annan mekanism. Kan ju vara bra att veta innan man jagar upp sig tänkte jag!

Men i vissa trakter går ju mytomspunna rykten heta i folkmun och på fb.

Tack för mig!
/hudläk. Obs inte på nåt sätt sponsrad av läkemedelsindustrin (som också är en stor jäkla myt)!

Svar: Ja vi åker på semester precis som vanligt...

/en som har egna erfarenheter av atopi, läkemedelsförgiftning och vaccinskador samt hur man överkommer dessa utan att gå till hudläkare
Emil Brors

Ingrid    •  

oj vad skönt att du fått veta vad allergierna beror på. När jag fick min första son, för 4 år sen började jag läsa på om vacciner. Hade aldrig tänkt på att det var farligt på nåt sätt. orsaken till att jag började läsa, var att flera i min omgivning pratade om vaccinskador, och alla gift som finns i sprutan. Alla våra tre söner är helt ovaccinerade, de två äldsta fick k-vitamin sprutan vid BB, men inget annat. MEN, vår äldste son har en massa allergier ändå, och vi utesluter så mycket redan, men han är inte bra ändå, och ofta märker jag nya saker han reagerar mot, det är jobbigt, och vi hoppas det ska vända snart. Vi litar också på alternativ vård och mediciner. Lycka till, och hoppas Joline får må bra snart <3

Svar: Måste bara skriva till dej, din son har antagligen "ärvt" dina vaccingifter.... Man för över allting till barnen i omed en graviditet... Så fastän de e ovaccinerade kan de ändå ha vaccinskador,,, som måste behandlas bort .. Detoxas ut så att säga... E nästan säker han sko slippa sina allergi besvär om ni sko detoxa bort all vaccingifter och sånt ur kroppen... Lika e de me om du fått tex nån slags bedövning vid förlossningen så får också barnet i sig dessa gifter och de kan bidra till olika allergier,,, detoxen är en jobbig tid.. Då allt skit skall ut.. Men de e såå värt det !
Anonym

Lotta    •  

Du sku gärna få skicka kontaktuppgifter på homeopaten åt mig också!

Anonym    •  

Hej. Jag har en ettåring som är helt ovaccinerad. Trots det fick hen vid 2 1/2 -3 månaders ålder mycket eksem och småningom visade blodprov att hen reagerade på ägg och mjölk. Det finns även en hel del annat som hen inte tål, huden reagerar.. Så trots att hela läkemedelsindustrin och vaccinationer kan ifrågasättas så beror inte alla allergier enbart på vaccinationer. Är ännu tveksam till om vi ska ge stelkrampsvaccinet eller ej.. ( gav kvitamin på bb oralt ist för injektion, hen har fått 1 antibiotikakur EFTER att hon blev allergisk, alltså inga före.. Men under grav åt mamma en kur)..

Svar: Självklart beror inte allas allergier och sjukdomar på samma sak. T.ex. cancer kan man ju också få av olika orsaker. Man behöver inte röka för att kunna få lungcancer t.ex.
anonym

sara n    •  

Kul att höra om andra som har fått upp ögonen. Både jag och äldsta dotter har vaccinationsskador. Yngsta dottern är ovaccinerad. Är 15 månader och har aldrig varit sjuk. Fötutom en dag med litr lite snuva :)

Lisa    •  

Jag har läst din blogg länge och kommer ihåg när du skrev att Joline blivit dålig. Vill bara önska er lycka till med detta och hoppas att Joline får vara frisk snart. Skönt att ni äntligen verkar ha hittat en lösning! :)

Kram

linn    •  

Kriga vidare Joline!! Och du oxå :)
Vaccin är bara skit, så hemskt att hela världen i stort sätt blundar...

Katy    •  

Please read this, written by a antivaxx mother and her experiences.
<http://thescientificparent.org/learning-the-hard-way-my-journey-from-antivaxx-to-science/>

Hanna    •  

Ni som är sugna på att pröva på homeopati kan börja med att se den här videon:

https://www.youtube.com/watch?v=c0Z7KeNCi7g

Och ni som väljer att inte vaccinera era barn ska vara medvetna om att ni utsätter barn som inte kan vaccinera sig för stor fara, mässlingen är påväg tillbaka och det kan ha dödlig utgång. Jag skulle helt och hållet förstå valet att inte vaccinera sig om det fanns belägg för att nackdelarna övervägen fördelarna, vilket det inte finns i nuläget.
Biverkningar kan man få av allt, om det så gäller skolmedicin eller alternativmedicin. De som har drabbats av biverkningar pga vaccin är ändå väldigt få om man jämför med hur många som fått leva ett liv utan diverse sjukdomar. Det är inte lätt att sålla ut agnarna från vetet när man läser studier och undersökningar på nätet, men att sprida okunskap om vaccin och homeopati bör man ändå undvika. Jag tror att vi gott kan lita på läkarna, de gör såklart också felbedömningar, men de skulle ju inte vaccinera sig själva och sina egna barn om de inte tyckte att det var säkert.

Svar: Oj, nu blir jag faktiskt nyfiken! Vilka biverkningar kan man få av alternativmedicin? Kan du ge några exempel. Jag har missat det. Ja, om du inte menar då att en biverkning skulle vara att det inte ger önskad effekt, men något annat?

Sen är det ju bra att veta att vaccinering faktiskt ÄR frivilligt. Du behöver inte förstå någon annans val, viktigast att förstå att man faktiskt själv får välja. Utan att behöva förklara sig.

:)
Linda Holm

Hanna    •  

och här är ett till inlägg som förklarar hur homeopati fungerar (eller inte fungerar). Väldigt skämtsamt men the proof is in the pudding!

http://www.vemihelvete.se/2011/12/hej-din-gamla-homeopat.html

Anonym 3    •  

Hoppas verkligen att det reder upp sig för Joline, har flera i bekantskapskretsen som fått mycket bra hjälp av Maria!

Har själv gått på bioresonansterapi (dock inte hos Maria) och kan inte säga huruvida det hjälpte mig eller inte eftersom jag avslutade behandlingen då jag blev gravid och det inte är bra om gifter börjar rensas ut då, men i alla fall har jag tack vare terapin fått reda på vad jag tål och inte tål och kan undvika sådant jag inte mår bra av och är idag fri från alla salvor och eksem. På hudpolikliniken kunde de inte säga något eftersom pricktesten inte visade något så enda jag fick med mig hem därifrån var recept på mer kortisonsalvor, som jag inte ens hämtade ut.

Sanna    •  

Det är värt att ta del av vad andra länder tänker kring detta. Min australiska granne läser mycket om detta i ett magasin hon prenumererar på, som tar upp mycket om vaccinfrågan. I Japan förbjöds MMR-vaccinering (trippelvaccinering för påssjuka, mässling o röda hund) 1993, t.ex.
Sanna, Scotland

http://yournewswire.com/why-did-japan-ban-mmr-vaccine/

Jennie    •  

Vi valde att vaccinera vår son först vid 6 mån, eftersom jag har hört och läst om många biverkningar efter 3 mån vaccinet. Öronproblem är ett av dem. Både jag, min bror, pappan och hans syskon har varit s.k. "öronbarn". Vår son är 1år4mån och har int haft de minsta problem med öronen - sammanträffande eller inte, det kan man inte veta. Han har haft feber två gånger, en av gångerna efter ett vaccin. Just nu funderar vi på hur vi ska göra med mässling/rödahund-vaccinet. Vi följer inte alls vaccinationsprogrammet eftersom jag tycker det är sinnessjukt att ge spädbarn utan ordentligt immunförsvar, så många vaccin under så kort tid. Deras små kroppar kan ju omöjligt hinna bekämpa och skapa skydd mot allt de får?! Och då det dessutom sprutas in "coctails" av många olika sjukdomar, t.om. fler än en "coctail" under ett hvc-besök.. Alltså det är bara nåt obehagligt inom mej som säger att detta kan inte va bra. Jag är (ännu) inte helt hundra procent emot vaccinationer, men jag är hundra procent emot det att utsätta små barn för nåt som man som vuxen aldrig sku utsätta sig själv för.
Jaja.. blabla.. har så mycket att komma med i den här diskussionen så detta blev lite svamligt, men jag avslutar nu ;) Hoppas verkligen att ni får bukt med Jolines problem, stackars lilla. Och jag gillar ert beslut att inte vaccinera Milou alls. Hade förmodligen gjort samma i er sits.

Sussi    •  

Mässlingen är på väg tillbaka... Mjoo kanske för att vaccinet inte är så värst effektivt och att de som faktiskt är immuna mot mässling håller på att dö bort! Blir intressant att se läget om 10 år.
Sen tycker jag inte det är sjyst att pga mässlingsvaccinationerna så har denna harmlösa BARN sjukdom flyttats över till RISKGRUPPER dvs spädbarn (som tidigare var skyddade av sin immuna mamma) och vuxna...Så problem med mässlingen har vi nog fått!

Annika    •  

Jättebra att allt fler börjar få upp ögonen och ta reda på fakta själva!

Anna-Lena    •  

Tack för att du vågar skriva om detta öppet! Inte många som vågar det p.g.a. all skit man får mot ögonen. Men med så många nya vacciner som är på kommande har väl snart varje familj minst ett vaccinskadat barn, och då misstänker jag nog att folk blir mindre elaka. Finns många som inte kan lära av andras misstag, utan fattar först när det drabbar dem själva. Jag är en av dem som läst din blogg nu som då de senaste åren, och jag förstod på en gång att det var vaccinet som Joline reagerade på. När man vet vilka biverkningar å skador vaccinerna orsakar börjar man se världen med nya ögon, å ser vaccinskadade barn överallt i sin närhet... Önskar er stort lycka till med utrensningen så gullungen slipper lida mer!!

Liselotte    •  

Det är sjukt hur nått man intalar sig själv är bra, även fast tviveln finns hela tiden, kan orsaka så stora skador! Mina barn har tagit sina sista vaccinations sprutor, skulle aldrig utsätta dom för det igen. Önskar jag vore lika klok för fyra år sen.

Elin    •  

Usch vad jobbigt, jag lider med er. Själv vaccinerade jag vårt barn, trots risker, eftersom jag anser att eksem och utslag och allergiska reaktioner är bättre än risken att mitt barn kan dö i någon sjukdom. Atopisk hud går att leva med, även om det är grymt jobbigt, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om något negativt hände för att jag inte vaccinerat mitt barn..
Hoppas ni hittar en lösning på det hela!
/Elin

Hanna    •  

Hej alla ni konspirationsteoretiker och anhängare av pseudovetenskaper! Här kommer en nyttig hemsida som ni alla kan läsa och begrunda: whatstheharm.net
Prova även att söka efter riktiga fakta från faktiskt sakkunniga människor innan ni lägger era egna och era barns liv i händer på homeopater och andra utövare av alternativa läkemedelskonster.
Mvh. En som börjar bli riktigt orolig över vart mänskligheten är på väg

Svar: Hanna, jag förstår att du är en anhängare av kritiskt tänkande. Det är jag också. Men kritiskt tänkande bör ju ske förutsättningslöst och objektivt, det vill säga att om det finns "två sidor" så bör man söka info och validera den, från båda dessa sidor. Självklart finns det kvacksalvare, inom alla områden, även inom konventionell medicin. Jag konstaterade att den konventionella medicinen inte fanns med på hemsidan som du länkade till. Det känns ju som att det blivit en miss i det kritiska tänkandet där?
En sak som togs upp på den sidan var en sammanställning av studier om folk som skadats av alternativa behandlingar av olika slag. ca 370 000 fall togs upp, spridda över de senaste 50 åren . (om jag förstod siteskaparens info rätt). Det är naturligtvis tragiskt när det händer. Men det måste ju då vägas mot de ca 100 000 vårdskador årligen som sker inom konventionell sjukvård. Bara i Sverige! Kostnaden för dessa beräknas ligga på ca 10 000 000 000 (10 miljarder)årligen. Det sätter det hela i ett nytt perspektiv eller hur?
Jo, just det, informationen om vårdskadorna inom konventionell medicin kommer från Socialstyrelsen..
Måste erkänna att jag också oroar mig, för alla som inte själva tänker utan lyssnar på "expertisen" utan att göra en bedömning av om den "expertisen" har någon agenda som styr. Oavsett vilken "sida" informationen kommer ifrån.
Helena

Linda Petersson    •  

När jag ser bilderna på din lilla flicka kommer minnen tillbaka från mina första år som småbarnsförälder. Vi fick en helt perfekt och "felfri" son. Han fick sin vaccinationsspruta vid 3 månader och dagen efter(!) började eksemet bubbla upp. Det såg ut precis som på din dotter. Det blev så illa att hela han var som ett öppet sår. Nu råkar jag vara utbildad reflexolog och zonterapeut så jag började behandla honom. Jag baddade hans kropp med kolloidalt silver och började tillverka en egen salva som innehöll detsamma. Det fick hans eksem att lugna ner sej. Första året var tufft och folk trodde att han var brännskadad när dom såg honom men sedan började man märka en väsentlig skillnad. Han är också känslig mot framförallt mjölk men också tillsatser som konserveringsmedel och färgämnen i mat. När han fyllde 3 år var han fri från eksem och såg ut som en "vanlig" pojke igen. Vi är fortfarande försiktiga med kosten och det blir aldrig mer några sprutor.
Med detta sagt, så vill jag bara vittna om att det går att bli fri från det!
Lycka till.

Ronja    •  

Fantastiskt att hon får hjälp av homeopati! :) Lycka till!

Frida    •  

Du visste nog att du gav dig på en het potatis :D Vi har nog gett alla vaccin, även om vi nog varit på det klara med nackdelarna (narkolepsi-fallen hade redan uppdagats då). Vi gjorde det ändå, med tanke på att vi har ett hjärtsjukt barn i vår nära vänkrets som inte får vaccineras, och vars hjärta inte klarar av sådana infektioner, hur mycket rent vatten och kärlek man än må erbjuda. Vi vågar inte tar risken att ett barn skall dö för att vi inte vaccinerat.
I vårt fall hade vår son också svåra atopiska eksem - de kom visserligen ganska direkt utan några vaccin i kroppen ännu. Han reagerade häftigare om jag drack mjölk eller åt mjölkprodukter eller ägg. Men vaccinerna reagerade han inte på så att vi skulle sett nån större skillnad - han var lika sönder både före och efter sprutan.
En annan sak att lägga på minnet är att många vacciner byggs med äggproteiner som många atopiker reagerar på, och i vårt fall var hälsovården mycket noga med att ge ett som inte hade de beståndsdelarna (fick åtminstone två alternativa vacciner). Så kanske vår räddning var att barnet redan var "sönder" så att alternativen var andra.
Fram till två-tre var det en pina och pärs, med salva efter salva och matrestriktioner, men sen över sommaren försvann allt som i ett trollslag. Utan att vi gjorde några som helst korrigeringar i varken bassalvor eller föda, snarare tvärtom att vi vågade testa nya grejer då han började må så mycket bättre. Nu äter han allt och klarar sig med bassalva efter bad.
Hoppas ni får styr på Js hud, alla sätt är bra utom de dåliga. Allas kroppar är unika och det som passar en passar inte en annan.

gingiberi.blogg.se    •  

Tack för att du tar upp det här viktiga men ack så kontroversiella ämnet! Vi har inte vaccinerat våra barn och vi känner att det är helt rätt beslut. Jag hejar på er! Kram

Anonym    •  

Hej! Jag vet inte hur jag hittar din mail, skulle du gärna kunna maila mig om vilken homopat ni har träffat!? Jag är i stort behov utav en, då jag såg ut som er dotter när jag var liten. Men, nu har jag eksem igen på händerna. Sjukvården säger att det inte är något, precis som när jag var liten, men jag vet att det beror på NÅGOT. Jag håller mig till en relativt strikt kost redan. Skulle vara jätte tacksam om du ville maila mig! :)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production