LÄS PÅ

Som jag berättade häromveckan har jag blivit FBO (Forever business owner). Och det betyder att jag är en oberoende återförsäljare av Forever Living's produkter.

Det är något som svider i mångas ögon, om det är för att de inte tål att andra försöker hitta framgång nån annanstans än majoriteten, eller om det är för deras okunskap kan man ju undra.

kommentarer

Jag tror starkt på det sistnämnda. Okunskapen. Sen tvivlar jag inte på att det stör många att man tar en annorlunda väg än "alla andra". Speciellt i vår kultur ska man väl helst följas åt med flocken, annars blir man hånad och utfryst. Då är man ju bara konstig, och framförallt lättlurad och hjärntvättad

Och just när det gäller jobb som network marketing, så kan det nog svida något fruktansvärt. Då är vi tillbaks på okunskapen. Hur KAN nån ens antyda att det inte funkar? Att det bara är lurendrejeri? När det finns hur många som helst som gått och fortfarande går hur långt som helst. Vi kan ta min vän Caroline som exempel, hon har inte ens jobbat med Forever ett år och hon tjänar nu mer än hon gjorde när hon jobbade som sjukskötare. Alltså förstår ni ens hur SJUKT det är? Hennes lön stiger för varje månad och det är inget som vi bara hittar på för att få det att låta bra som många tror, det är hennes verklighet idag och det finns inga gränser för hur långt och högt hon kan gå. Det finns inga gränser för någon av oss! 

ALLA, och då menar jag alla ni skeptiker också, kan bestämma er för att lyckas. Vet ni vad som hindrar er från att gå lika långt som Caroline? Ni TROR inte att det funkar. Ni har förmodligen inte ens velat höra en produktpresentation, ni vet inte något om produkterna som är själva företagets grund, ni vet inte hur högklassiga produkter det handlar om. Ni är säkra på att det inte kan finnas något så bra som dethär och att det måste vara något lurt bakom, för att dethär är något helt nytt för er. Det är inget man lär sig om i skolan, inget som man ska gå 5+ år i skolan för att klara av,

.. och ändå har man möjligheten att tjäna mer som FBO än som en högt uppsatt chef

Och när jag säger att man har möjligheten så vet jag att många direkt intar negativ inställning och tänker något i denhär stilen:

"Men då måste man nog jobba jättehårt också. Det där skulle jag aldrig klara av. Jag skulle aldrig vilja tryga produkter på folk." 

JAMEN FÖR I HELVETE det är väl KLART att man ska jobba hårt! Vet ni något jobb som man kan bli miljonär på och inte behöva jobba hårt för så DELA GÄRNA MED ER! Och om ni tror att man "trygar produkter på folk", så tänk gärna om. Vi har väl alla rekommenderat en omtyckt produkt åt en vän? Dethär är precis samma sak. Produktförsäljningen är endast en liten del av jobbet och det är inte där allt fokus ligger. 

Jag har fortfarande svaga stunder när jag tänker att jag inte kommer klara av att bli så bra som Caroline och så blir jag jättenervös när folk med okunskap skriver negativt om våra produkter, tänker att ingen kommer vilja köpa något nu längre och att det är bäst jag låter bli att ens försöka bara för att jag är rädd för att misslyckas. 

Vet ni vilka egenskaper i mig som talar då?
SVAGHETEN, OKUNSKAPEN, KRITIKERN, PESSIMISTEN. 
Endast dåliga egenskaper. Och jag är medveten om att jag har alltför negativt tankesätt, det är just DET som jag jobbar som mest med nu, för jag vet att det kommer gynna alla aspekter i mitt liv om jag bara kan ändra på mig själv. DET kommer göra så att jag uppnår mina drömmar. 

Det är inget jävla lurendrejeri, och jag kan bli så arg på människor som står och talar om något som de inte ens vet något om. Get off of your high horse och läs på istället. Att prata skit med kompisar räknas inte. 

Det som får en att lyckas är när man ändrar sin attityd. Attityden berör allt i ditt liv, har du en dålig attityd så drar du till dig andra människor med dålig attityd och även sämre omständigheter i livet. Har ni hört talas om attraktionslagen? Det man ger får man tillbaka. Ingen av de stora människorna i världshistorien har gått och varit bittra och tyckt att deras drömmar varit för bra för att vara sanna. De har trott på sig själva och jobbar hårt för att nå dit. 

Allt handlar i slutändan om utveckling och det är något vi alla behöver mer eller mindre. Det får man hjälp med i Forever, och förstås en massa massa annat. Man är aldrig ensam och man får den hjälp man tycker man behöver för att nå sina mål! 

Vill ni veta mer om exakt hur vi jobbar och om produkterna så föreslår jag att ni bokar in er på en presentation. Det är helt gratis och inga köptvång (ironi). Min blogg är inget klotterplank och jag är inte skyldig att göra specifika inlägg så att ni sen ska kunna håna mig eller skriva anonymt skit i kommentarsfältet (har bloggat en lång tid nu, vet hur det funkar).

Jag vill bara ha schyssta människor i mitt liv så är ni genuint intresserade så ta kontakt med mig via mail eller fb. Där svarar jag mer än gärna på era frågor så gott jag kan. 

24786d717a8fe16db65bc1985bfbfbf1Terese    •  

Jag tycker det är jätte roligt att läsa på andras bloggar om nya produkter, deras åsikter om det och kanske kunna ställa en fråga om produkten innan man själv köper den. Det är bara roligt att bli tipsade om NYTT!
Hur orkar ens folk hålla på och gnälla på andra om vad bloggaren skall skriva på ens egen blogg!? Ingen har väl tvingat dem att läsa dem och det är deras ensak om de inte gillar reklam om produkter. Inget fel med att tipsa, skriva åsikter.
Fortsätt skriva om Forevers produkter, nyfiken! :)
Du är stark som kan testa nya möjligheter och vågar göra det! Kör hårt o lycka till!

Svar: TACK! Det är så mycket mer hälsosamt att vara nyfiken än att genast bli negativ och stänga öronen.
Janina Nylund

Isabel Bjon    •  

superbra skrivet!

Svar: Tack! :)
Janina Nylund

Sara    •  

Alltså tål du alls någonting?
Tyckte inte att de där kommentarerna var så dumma, och så brusar du upp dig sådär och är Uppkäftig! Why???
Var intresserad av att prova C9 men tror nog minsann att det får vara nu, möjligen av någon annan! Men inte av dig. Man vill ju bli positivt bemött!

Svar: Synd om du tycker att jag som bloggare/försäljare gladeligen ska ta emot och lyssna på en massa skit. Dethär inlägget handlar inte endast om kommentarer som jag fått på bloggen. Vi vill ALLA bli positivt bemötta, även JAG! Det du ser här på bloggen är bara toppen av isberget.

Om du nu redan var intresserad av C9 före inlägget så är ju inlägget inte ens riktat åt dig. Det är riktat åt de som inte läser på om varken företaget eller produkterna och sen tycker att båda delarna är lurendrejeri och att det inte funkar.
Janina Nylund

Caroline    •  

Precis så är det. Ska jag vara ärlig så trodde även jag att NWM var bullshit, INNAN jag fick se hela bilden. Nu vet jag ju att detta är en konstant växande bransch som de till och med undervisar om på universiteten numera. För de som vill slippa jobba för någon annan och istället jobba för sina egna drömmar så är det ju en jättemöjlighet för den som är beredd att göra jobbet. Det passar såklart inte alla, men å andra sidan vill inte alla jobba som frisörer heller. Det jag tycker är tråkigt är att det är så många som går runt med förutfattade meningar om Network Marketing och därmed förstör för oss som jobbar seriöst i branschen.

Malin Båtmästar    •  

Jag tycker att alla som vill vara sin egen lyckas smed ska få vara det och respekteras för det. All gotta do what they gonna do. Så hejja dig!
Min enda oro med forever-säljandet är att det verkar finnas så många redan? Räcker kunderna till er alla? Jag menar bara, med mitt företagande så är loppet kört redan om det dyker upp 2 konkurrenter. Helst vill man ha ensamrätt i hela Finland på ett visst varumärke. Om jag vore du skulle jag mjölka forever living på säljknep och pepp nu ett tag och sen skulle jag hoppa av och sälja något eget. Haha! Det kan ju vara en språngbräda till ett eget företag sen.
Du skulle säkert kunna starta något eget och använda bloggen - du är ju en kapabel kvinna och har byggt en bra marknadsföringsportal här! Vad ska du med forever till? ;) ;)
Men det är bara ett råd från mig.
Lycka till. /M.

Svar: Jag har också funderat på just det där med kundkretsen för Forever-produkterna. Har haft planer på att starta eget men funderar mycket över om kundkretsen räcker till och genast det finns någon till här i Österbotten som erbjuder samma tjänster/produkter som mig kommer det nästan att kännas kört för mig, så har inte vågat ännu, tyvärr.

Men så har jag heller inte läst på så mycket om Forever och hur det fungerar så det kanske är något jag inte ännu har förstått :D Önskar dock Janina och alla andra inom businessen lycka till!
Janina Nylund

L    •  

Whaaat if jag har en universitetsexamen i marknadsföring, har satt mej in i Forever, sett businesspresentationen flera gånger (övervägde i ett skede börja med detta), pratat med andra FBOare, och har en syster som är återförsäljare? Är jag DÅ tillåten att tycka att hela konstruktionen är lite BS? Eller är jag fortfarande opåläst och ignorant? Det som stör mig mest med Forever är INTE produkterna, de tycker jag faktist är väldigt bra. Det är det att alla som jobbar med Forever vägrar acceptera att det finns folk som inte gillar konceptet. Då är dom genast opålästa. Tänk vad skönt om folk sku få ha sina egna åsikter.

Svar: Då är du ju påläst och får med all respekt tycka precis vad du vill! Det är såna som inte ens försökt förstå sig på vad det är eller som inte ens frågat och ändå uttalar sig som JAG stör mig på.
Janina Nylund

Linda Holm    •  

Go Janina!!
Otroligt bra skrivet!!
Folk tror tydligen att bara för att man e bloggare och "offentlig person" ska man kunna ta en massa skit utan att reagera.
Det är ju inte riktigt så det funkar. Vi är inga slasktrattar.
Fortsätt med ditt då du tror på det! Jag har tidigare varit med i olika nätverksmf-företag och jobbat med olika typer av hemförsäljning. Jag kan därför känna igen o hålla med om det du skriver. Klart det kräver jobb liksom allt annat.
Det kan va helt kul, men har själv slutat eftersom jag inte hade tid med det. Men lycka till!!
Finns alltför mycket negativitet o fördomar om allt där ute. Man måste ryta ifrån med jämna mellanrum.

Jens    •  

Hej! De va ett färgstarkt inlägg! Håller helt med om att man borde läsa på innan man kritiserar. Men var läser man på, och vem ger en konstruktiv bild av företaget och produkterna? Klart företaget påstår sig vara bäst och ha kvalitativa produkter, konstig marknadsföring vore det ju annars. Och tyvärr via olika forum så får man inte heller en rättvis bild av produkterna och företaget, där bor ju just skeptikerna. Jobbar själv ju med försäljning och delvis marknadsföring, det första som slår mig är: Vem är kunden och hur stor marknad kan det finnas på Aloe Vera produkter?
Om det är din grej så lyder mitt råd bara att kör hårt, det finns alltid dem som bromsar en, än vad man håller på med!
Lyckta till :)

Milla    •  

Om du verkligen tror på forever och deras produkter så borde du ju skita i andras åsikter för de ger ju bara negativ energi till dig. Förstår att man vill med stolthet göra de som man själv tror på, men man kan inte kräva att alla ska hålla med. Dessutom tycker ja att de e fult av dej att kalla de som inte tror på forever opålästa. Är själv inte alls företagsam och skulle knappast börja med fösäljning, för de e int min starka sida. Och man går ju alltid från sig själv när man bygger upp sina åsikter. Jag känner att forever är just nu väldigt pop och man kan säkert jobba upp sig till stora summor i lön, men det är nog bara något man håller på i några år och får jobb röven av sig för att uppnå didär summorna..Och sen får man hitta på nått annat? Ja tycker de e fint att någon vågar, men jag har nog hellre min stadiga inkomst och vet exakt vad ja tjänar, vilka tider jag jobbar och värderar min fritid högt. Är väl lite "tråkig" och mainstream, men de måste någon också vara :) Ojj ojj va deher blev flummit! :D

Svar: Jag menar inte att alla de som inte tycker om Forever är opålästa. Jag syftar på de som inte alls tagit reda på vad Forever och deras produkter är och ändå talar om det si eller så.

Jag tycker alla ska få göra som de själva vill! Det var det som inlägget handlade om.
Janina Nylund

Nina    •  

Jag läser en del finlandssvenska bloggar och har märkt att Forever dykt upp lite här och där den senaste tiden. Jag har också märkt att denna vecka så har det skrivits rätt mycket om en bloggala som skall ordnas, till och med public service YLE skrev om det. Men suuuuck denna avundsjuka och jantelag som förpestar denna bloggosfär! Som man tröttnar på folk som inte kan glädjas åt andras framgång och som hittar något negativt i andras val varje gång. Om någon jobbat hårt och får en fet lönecheck från Forever varav en av arbetsuppgifterna är att sprida det vidare så är det ju inte så konstigt om andra hakar på verksamheten. Lycka och framgång föder oftast mer framgång. Men nej då kommer de ruttna fiskarna som vanligt fram med en massa glåpord och argument om varför det ena och det andra inte är bra. Samma sak gäller den kommande bloggalan. Det talas om att bloggare "fiskar" efter nomineringar. Vad är felet med det? Den som gör bäst jobb och marknadsför det bäst så har ju helt enkelt större chans att vinna. "Önskar att någon otippad skulle vinna"- skrev någon, mm..men hur skulle den personen kunna vinna om hen inte syns eller hörs.. Med denna kommentar vill jag uppmuntra Janina och alla som försöker göra något att aldrig ge upp. Det kommer alltid finnas motsträviga rävar som bromsar utvecklingen istället för att gynna den.

Emilia    •  

Jag är en av dom som inte tycker om propagandan om Forever. Inte för att jag är bitter eller inte påläst, jag tycker bara att det ger en fel bild av hela konceptet att förespråka hälsa inifrån men ändå visar före och efterbilder på människor, det kretsar alltså kring vikt och jag tycker att vikthetsen är helt åt skogen as it is. Men absolut, man ska jobba för det man vill och vill man ha en karriär inom detta så är det ju bara att köra! Jag tycker dock att man får ifrågasätta, det görs egentligen med allt nytt som kommer ut på marknaden och då ska ju ni som säljer produkten kunna komma med en konstruktiv förklaring så att man kanske kan ändra attityd om det. Inte bli arga och slå ifrån er för då låter det ju bara misstänksamt. Det är nog det som många har reagerat på hittills, att man inte får ifrågasätta eller tycka annat utan att få en smäll på näsan. Samma som ni har rätt att älska produkten så har ju vi andra också rätt att inte tycka om det. Alla har olika prioriteringar, åsikter och jag tycker att lagom är bäst när det gäller att marknadsföra. Nu känns det som att Forever står en upp i halsen för att det sprids som en löpeld på sociala medierna.

Svar: Fast Forever har kring 150 produkter så C9 borde inte ge hela företaget dåligt ljus.
nadia

Bunny    •  

Jag håller med Sara, inte att du ska hamna ta emot allt skit men du måste ju förstå att inte alla håller med och att de har rätt att säga sin åskit. T.ex. kommentaren i inlägget där läsaren hoppas att bloggen inte ändras till en full marknadsförings-blogg är ju inte negativ alls! Läsaren bara hoppas att du inte blandar den businessen för mycket med bloggen och överöser läsare med Forever grejer. Jag tycker det är en helt rättvis önskan :)

Håller också med L här ovanför, du som klagar på att andra inte är pålästa måste väl också förstå att påläst inte betyder att man ska ha samma åsikt. Jag har erfarenhet av Amway som har ett väldigt liknande system, jag har läst och studerat marknadsföring till en grad och tycker nog jag är påläst om ämnet. Ändå tycker jag både Amway och Forever är väldigt suspekta och inget jag skulle lita på. Så det känns ju lite svartvitt att de som inte förstår hur bra Forever är inte bara vet tillräckligt.

Jag har läst din blogg i många år och hoppas också att din nya karriär inte tar upp för mycket plats i bloggen. Jag älskar att läsa om din söta familj, vill ja köpa nåt så går jag till butiken :) Hoppas du inte tar illa upp av denna kommentar, ibland verkar det som alla motsatta åsikter förstås som negativitet och påhopp. Konstruktiv kritik borde alltid vara välkommen bara man kan säga saker på rätt sätt :)

Sara    •  

Hej Janina! :) Fantastiskt att du har hittat något du brinner för. Jag gillar också företaget Forever Living. Jag har systrar, fastrar, vänner och bekanta som också är verksamma inom företaget (likaså vemma), jag själv är väldigt nöjd med att enbart använda produkterna. Har använt i flera år, och tandkrämen är minsann en stor favorit! :D

Jag har ingen aning om hur marknadsföringsdelen är utformad inom forever-utbildningen. Men jag är ganska säker på att användningen av uttryck som ”get off your high horse” eller uppmaningar som ”läs på!” inte uppmuntras särskilt flitigt av någon mentor/teamledare. För att få en potentiell kund/businesspartner att nappa på det du så starkt brinner för och vill sälja/sprida så gäller det att lägga dig själv ”åt sidan” och tala kundens språk (detta gäller även i privatlivet, har nyligen fått lära mig detta i min utbildning). Särskilt intresserad tror jag då ingen blir av uppmaningar som dessa ovan. Det är ingens språk. Inte heller din senaste bild med tillhörande bildtext på instagram tilltalar, motiverar eller intresserar särskilt många. Däremot ger du ett väldigt oseriöst och osäkert intryck. Tyvärr.

Jag vill gärna förstå tanken bakom detta inlägg, men jag gör inte det ännu. Om du verkligen tror på denna business, så ser jag ingen mening i att du skulle ens ta åt dig liiite av elaka och fördomsfulla kommentarer, eller försvara dig själv och gå på så hårt mot de som inte tror som du gör. Jag tror knappast att det väller in kommentarer och mail i stil med ”du har övertygat mig, kan du inte berätta mer om forever, detta gjorde mig så himla nyfiken!” nu. Rätta mig om jag har fel!

Jag har varit där du är. Men jag har kommit till insikt. Jag är väl medveten om att alla jag möter inte håller med mig eller är intresserade av det som jag står för och sysslar med (även fast jag gärna hade velat att ALLA höll med mig), men det är inte så att jag med stora ord försöker konvertera dem, utan istället kan jag tänka att det är ju synd för dom, dom vet ju inte vad dom går miste om, hehe. Alternativt kan jag sakligt, utan påhopp och mindre trevliga uttryck prata om saken ur en professionell vinkel, sen om de fortfarande inte är intresserade av mitt budskap vet jag att de aldrig kommer att bli det. Och det STÖR mig inte ett dugg.

Om du ibland undrar varför du får elaka kommentarer så tror jag att om du läser dina texter två, tre eller kanske fyra gånger, så ser du att du bäddar ofta för elaka kommentarer. Det vore mer förvånande om folk INTE hugger tillbaka. Men du säger ju själv att du säger vad du tycker, och är rätt fram! Det är modigt, och det har alla rätt till.

Jag tror, som du, att ALLA kan gå hur långt som helst bara man har rätt strategi och tror på sig själv. Men då hör det också till att låta andra tro precis vad de vill istället för att STÖRA sig så mycket på det.

Lycka till med din business och fortsätt blogga, jag följer! (:

Svar: Bra skrivet dedär med hurdant språk man ska använda tycker jag :)
sandra

En företagare    •  

Med detta inlägg skrämde du redan bort dina blivande kunder. Med din inställning fick företaget/produkterna du representerar dålig reklam. Om jag vore de, skulle du redan bli kickad från företaget för att ha fört dem i dåligt ljus. Önskar dej all lycka i framtiden, men på din valda väg kommer du inte att hitta den.

Svar: Inlägget blev godkänt före publicering.
Janina Nylund

Elisa    •  

OJ, när du svarade på min kommentar märkte jag att jag under alla år har kommenterat med fel namn. Det ska vara Elisa, inte Elsa. :P Jag blev så glad när du kallade mig för din favoritläsare. Det betyder jättemycket för mig, att en "okänd" människa kallar mig för något fint. Nu låter det som att jag aldrig får höra något positivt, men jodå. Menar bara att det värmer så mycket, när jag får läsa det svart på vitt. :) Du har varit, är, och kommer alltid att vara min favoritbloggare. Du är viktig för mig. Kan ju låta konstigt eftersom vi aldrig träffats osv, och jag bara är en random bloggläsare, men ändå. Du ger mig så mycket. Dina inlägg och din stil. Du inspirerar. Till exempel detta med Forever Living. Du gör hela tiden så otroligt coola grejer, ibland små saker men som ändå har betydelse. Du visar att det går superbra att lyckas även om (eller rättare sagt när) man inte gör så som alla andra. Jag tänker på dig typ varje dag. Haha, det här låter som en kärleksförklaring, men låt gå. Du är bara så underbar. Du är en av de få människor här i världen som jag verkligen ser upp till! Jag vet inte varför, men... du är speciell. Du har ett stort hjärta av guld, du tror på dig själv, går din egen väg och lyckas! Jag bara älskar dig Janina :D lova mig att du fortfarande bloggar när du är en gammal tant, för du är otroligt viktig för mig! Hoppas du inte ser min kommentar som helknäpp.:) Kram Elisa

Svar: Ååååh! Sitter alldeles tårögd här nu :') Du kommer säkert vara min sista läsare som orkar hänga kvar här, haha! Älskar dig ElIsa! <3
Janina Nylund

Josefin    •  

Hur gick det annars med Vemma som du höll på med ett tag? Är väl också liknande produkter?

Svar: Det slutade jag med i februari, gillade inte konceptet. Deras produkter nog något helt annat :)
Janina Nylund

Ida    •  

Precis som flera andra här i kommentarsfältet har jag också studerat en del marknadsföring och olika typer av företagsekonomi så jag är upplärd att kritiskt analysera olika företagsformer från olika synvinklar. Källkritik är bland det viktigaste jag lärt mig under alla mina år i skolbänken, åtminstone från gymnasiet framåt, och studerar man marknadsföring så lär man sig att se igenom en massa olika knep. Då jag läste ditt första inlägg om företaget så ville jag ju då kolla vad det handlade om för det var nytt för mig då. Men efter att jag blev medveten om det så märkte jag att det ju fanns flera i samma trakter som håller på med samma sak. Så då blev jag lite orolig för Svenskösterbotten är nog en väldigt snäv marknad, och dessutom rätt konservativ.

Du skrev i en kommentar här att företaget räknar med att man då man förstår hur bra produkten är kommer att fortsätta konsumera den resten av livet. I mina ögon låter det lite naivt eftersom det finns en del andra faktorer att ta hänsyn till, bland annat så är det inte olagligt för andra företag att ta fram liknande produkter att konkurrera med - tvärtom skulle det vara olagligt med monopol - och är produkten så pass bra som företaget vill få folk att tro, ja då kommer det komma fram konkurrenter så småningom, det är så vår ekonomi fungerar. Det jag på nåt vänster försöker få fram här är att det är självklart att företaget lyfter fram att allt är bra eftersom de försöker sälja sin(a) produkt(er) och tjäna pengar. Vilket betyder att de är jäviga och den informationen de har inte direkt är en pålitlig källa, men det förstår du säkert för du är inte dum! :)

Hur som helst tycker jag det är bra att du försöker och jag säger absolut inte att du inte kommer att lyckas! Är man driven, har kontakter, språkkunskaper (går att träna upp om det är jobbigt) etc etc ja då kan man gå hur långt som helst! Kanske inte just det här tar dig dit du vill (eller så gör det det) men det kommer definitivt ge dig erfarenhet som du kan ta med dig till eventuella framtida projekt. Man måste börja någonstans och våga ta risker!

-
Sedan angående språket som flera andra har kommenterat så är det klart du har rätt att avreagera dig, och jag förstår att bloggen är ditt forum att vara personlig och göra det på. Men problemet är att kopplar du ihop ditt företagande med bloggen så kommer det påverka din kundkrets också. Det där med business och privatliv måste man hålla i sär tror jag, men samtidigt är ju din blogg ett bra sätt att marknadsföra dig på! Svårt dilemma det där :)

Nä nu ska jag sluta babbla, lycka till med allt!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production