VALBORG

Hello everybodyy! Hur mår ni? Hur firar ni Valborg? 

Här har vi njutit av dagen till max. Nicolina och Joline sov över hos min mamma natten till idag, och före de kom hem hann vi andra va ut på en långpromenad. Så härligt väder nu! Jag glömmer liksom varje år hur skönt det verkligen är när det börjar bli varmt igen. 

Sen när vi kom hem lagade vi lunch och sen satte jag igång att koka munkar. Har gjort det varje år sen Nicolina föddes, även de vårar när jag varit gravid och mått illa. Gör alltid halva satsen munkar och halva kanelbullar, tycker munkarna blir så svettiga när de räcker länge och kanelbullar är ju alltid bra att ha i frysen. 

Under tiden som
jag bakade var resten av familjen ut på gården. När jag var klar gick jag ut med ett gäng munkar och en flaska mjöd och så fikade vi vid utemöblerna för första gången i vår. 


Sen va vi ut enda tills det var dags för middag. Nu börjar det va sovdags, Milou sover redan och N och J ska strax in de också. De gick ut pånytt efter maten, vi har nämligen flyttat ut kaninerna idag så då är det extra spännande att va där med dem. 

Oj vad jag älskar denhär årstiden! Nu har inte pollen börjat störa mig ännu heller men det är väl bara en tidsfråga. Nå, jag njuter så länge jag kan! Sen får jag ta en paus och sitta inne nån vecka tills det värsta är förbi. 

Nu ska jag hoppa i duschen och sen bara ta det lugnt innan det är dags att lägga sig. Jag jobbar som vanligt imorgon så det blir väckning redan vid 4:20. GÄSP

VÅR BLIVANDE TVÅÅRINGTänk, snart är
vår minsting redan TVÅ år! Tänk att vi snart har en tvååring igen, än en gång ska vi få uppleva den härliga tvåårsåldern. Nej, jag är inte sarkastisk, jag tycker faktiskt tvååringar är URJUVLIGA. Så fulla av bus och härligheter. Fattar ännu inte att va olydiga med flit utan testar gränserna på en mild nivå ännu och förstår sig inte på de grovaste hyssen riktigt än. Vill helst av allt va nära mamma, nära tryggheten, trots att de kan gå iväg med bestämda steg på egen hand, för att sen komma tillbaka springandes för att ta mamma i handen. "Mamma kooom".  De kan ligga på marken och vråla bäst de vill, de är ändå hur underbara och oskyldiga som helst ännu. 

 
Min lilla lilla baby. Hur skulle jag beskriva Milou för de som inte känner henne? Det är nog svårt, men jag kan berätta lite kort. 

Hon är en väldigt glad och energisk liten brud. Mycket spring i benen, hoppar jämfota 50% av dygnets vakna timmar, vill följa med Nicolina och Joline överallt. Hon är riktigt deras lilla sidekick! Hon tar efter allt de gör och hur de pratar, så ni kan ju tänka er hur roligt det låter när hon svarar med samma uppgivna ton som vår lilla tonåring gör, när vi ber henne komma hit. "Jaaajaaa mammaa....." ;) 

Hon tycker om nästan all mat, mest tycker hon om ärtor, potatismos, gurka, makaroner med tonfisk, gräddfil, grynost, ost, korv, ris och kyckling... okej ni fattar. Hon gillar allt ganska mycket. (SÅ skönt när man jämför med hur petiga de andra två varit i samma ålder). Fast om hon har ro att sitta ner och äta är en annan femma. Hon har börjat vägra sin matstol, så vi har köpt en såndär matstol för större barn, fast den slipper hon ju ur så många gånger har hon så mycket annat hon skulle behöva få gjort än att sitta ner och äta. Och så andra gånger äter hon upp allt före man själv hunnit sätta sig ner. 

 
Hon sover middagsvila när hon är trött, men det är hon oftast inte när hon vaknat efter 08 på morgonen. Vanligtvis vaknar hon strax efter 07 och då vill hon nog sova nån timme efter lunchen. När hon ska nattas lägger vi henne i sängen, bäddar ner henne, drar igång hennes speldosa och säger "sov gott, älskar dig". And that seals the deal.

Hennes allra käraste ägodel är gullafilten. Hon är den första av våra barn som haft en filt som tröst och trygghet. Sen har hon även en större filt som hon ska ha som täcke när hon sover, en såndär ugglefilt som alla har. Och en gosedjursgris från Ikea, som hon brukar använda som kudde. Hon har en thing för mjuka och gosiga saker. Hittar hon nåt sånt som faller henne i smaken så lägger hon den mot kinden och säger "nåååh gulla". ♥

Vad mer finns det att berätta? Nå, hon älskar att va ute i sandlådan och vill dit redan efter frukost. Hon visar klart och tydligt vad hon tycker och är en riktig pajas. Gillar att stå i centrum, det märks att hon tar efter sin äldsta syster ;) Misstänker att hon kommer bli en Nicolina 2.0. 

 
Hon har ett stort ordförråd men pratar ännu inte i långa meningar. Hon pratar dock mycket och härmar ofta saker vi säger. Hennes favoritsyster just nu är definitivt Joline. Hon vill alltid veta var hon är och är medveten om vilka saker och kläder som är hennes. Joline är den som gör mest hyss här hemma och Milou är oftast med på de flesta. 

Skulle kunna skriva en roman om denna tjej men tror det får räcka såhär. Den 10 maj blir hon två år och jag kan inte fatta att det redan gått ännu ett år. Det var ju nyss hennes födelsedag?! Plötsligt börjar väl hon också skolan. Buuhuu... vill att hon ska va min lilla bebis föralltid! 

 

NÄSTSISTA PRAKTIKVECKAN

... vid Mirka. Nu har min femveckors praktikperiod vid Mirka börjat ta slut, nästa vecka är sista veckan så jag håller i färgsprutan så mycket jag bara hinner nu. Det har varit fyra lärorika veckor och jag kommer gå därifrån lite klokare, lite mer självsäker, och lite duktigare än jag var när jag kom dit. 

Billackering är dock något som måste nötas in, det är inte något man kan lära sig ur en bok eller genom att nån visar och säger "såhär ska du göra". Det tar tid och det måste det får göra för att man ska bli skicklig. Därför tar min praktik inte slut här, utan jag har ännu fyra månader kvar. Men tänk, nyss var det ju sex månader?! Innan jag vet ordet av står jag där, helt klar med alla examensdelar. Nå, en sak i taget. Nu ska jag göra färdigt min praktik vid Mirka och sen återgår jag till Frizzes Paintshop som jag var hos tidigare. 

Godmorgon förresten! Nu ska jag klä på mig och köra iväg. Är hemma igen efter 16 nångång. 


Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production