NYTTIGA KOKOSBOLLAR

Här har ni väntat på uppdatering nu i flera dagar och så loggar jag bara in för att dela med mig av ett recept!? Heheh joojoo jag ska nog bjuda till lite mer imorgon. 

Men! Nu ska jag dela med mig av ett recept som ni bara måste prova. Nyttiga kokosbollar som faktiskt smakar gott även för den mest chokladälskande typen (jag) ;) Jag försöker lämna bort sockret så mycket som möjligt och börja ta tag i träningen igen, så detta passar utmärkt när man blir lite sugen på nåt. Har provat ett liknande recept tidigare men det smakade inte alls bra, tror det beror på att det receptet inte innehöll nåt kaffe och därför inte fick riktigt den kokosbollssmaken som jag gillar. Men nu så! Barnen gillade dem också så nu vet vi vad vi kan baka istället för de vanliga kokosbollarna.

Receptet har jag hittat på Sandras blogg, så en stor eloge till henne! 

5 dl havregryn
1,5 dl kokosolja
20 torkade kärnfria dadlar
3 msk kakao
4 msk kaffe
2-4 msk honung
Havssalt
Kokosflingor

Mixa dadlar, kokosolja, kaffe och honung. Rör ner resten av ingredienserna och forma bollar som du rullar i kokosflingorna. Ställ in i kylen i 30 min. Done! :) 


Ewelina    •  

Tack för receptet! Ska pröva :)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production