EN SKRATTRETANDE DAG I SKOGEN

Igår hade jag bestämt att vi skulle bege oss ut i skogen. Skog och hav är något som jag tycker väldigt mycket om, tycker om att vistas i skogen och finner mycket glädje i att bara strosa omkring och t.ex. plocka bär eller gå på stigar. En dröm jag haft länge är att åka upp till Lappland och gå vid en vandringsled. Jag förknippar skogen med pappa eftersom det nog är honom jag fått mitt skogsintresse ifrån, och eftersom det för bara några dagar sen var hans dödsdag (9 år redan...) så har jag tänkt på honom lite extra och kom att tänka på Lillträsk. 

Det är en plats som jag alltid kommer förknippa med pappa och dit ville jag ta flickorna. Vi skulle leta efter svamp, grilla lite och bara njuta av naturen. Eftersom det är ååååratal sen jag var dit senast så hade både vägen och omgivningen börjat se annorlunda ut och jag mindes inte alls vägen och kände inte igen mig heller trots att jag har en klar bild i huvudet på hur det såg ut var vi brukade parkera bilen och gå in. 

Nå, det började med att vi körde fel. En hel timme höll vi på och yrade runt bland Karvat skogsvägar. Till sist kom vi på att Lillträsk kanske syns på nån karta och det gjorde den ju! Vi var förstås på helt fel ställe. Körde ut från skogsvägen, genom Kimo och tillbaks till början. Nu visste vi vart vi skulle och åkte raka vägen dit. Parkerade (även om jag inte tyckte mig minnas att vi parkerat där förut) och gick in i skogen. Träsket hittade vi, men ingen grillplats. 

Efter lite yrande var vi alla hungriga och beslöt oss för att skita i Karvat och åka till vindskyddet i Oravais istället. Daniel som alltid skryter om att han varit scoutledare (själv var jag bara en fjuttig scout) gick med stolta steg mot vindskyddet, som sedan visade sig inte finnas kvar längre... haha! 

Molnen började se hotande ut och det var nog bara fem före att börja regna, men vi tänkte inte ge upp! Vi styrde kosan mot Vinlax istället. 

När vi kom dit plockade vi fram allt med en jäkla fart. Daniel satte genast igång med brasan och Nicolina sprang iväg i skogen för att söka pinnar till korvgrillningen. Min uppgift sen var att tälja pinnarna. Allt gick jättebra, vi skulle äntligen få äta och alla var återigen på gott humör. Då, när jag skulle skära bort sista kvisten från sista pinnen, så fick jag av någon konstig orsak för mig att tälja mot mig själv istället. Samtidigt som jag tänkte "såhär får man inte göra" så gjorde jag det i alla fall och ett djupt sår i min vänstra tumme var ett faktum. 

Blodet rann och det var svårt att se hur djupt det egentligen var. Daniel sprang till bilen för att hämta första hjälpen lådan ur bilen.. som det visade sig att vi inte hade. Så jag satte mig ner med handen högt och tryckte ett hushållspapper mot tummen som svällde allt mer. "Grilla färdigt nu så barnen kan äta så åker jag och limmar tummen sen". 

Barnen satte sig på rad med varsin pinne och började grilla varsin knackkorv, Daniel radade upp bröden på gallret och då, började det regna

Både jag och Daniel  började skratta och konstaterade att det var SÅ typiskt vår otur. Hela dagen var en riktig typisk JaninaDaniel-dag. Med andra ord ett riktigt jäkla fiasko... haha! Men då, blev det återigen lite ljusare och några ögonblick senare tittade solen fram igen. I samma veva märkte jag att mitt sår slutat blöda och jag kunde pusta ut. 

Även om allt sket sig största delen av dagen så kommer det absolut vara en av de dagarna som vi kommer minnas längst och skratta länge åt. Vi ville ha ett litet äventyr, och det fick vi nog allt! 


Och pappa, han satt nog helt säkert på sitt moln och fick sig ett gott skratt han också.   


Jelly www.brandersibi.weebly.com    •  

Trotsk att ni hade samlats otur så verkade ni haft det underbart ändå :) super fina bilder!

Kram
Jelly

Erika    •  

Vad mysigt med skogsäventyr!

Mamma    •  

Den där grillplatsen du tänker på är vid Storträsk...
Om du ärvt skog och naturintresset från din far så verkar du ärvt det dåliga lokalsinnet från mig ;)

Svar: Men! Vi va jo bredvid Storträsk en vändo.. Jaja, nå dåligt lokalsinne har ja jo hejlt klart ;)
JANINA NYLUND

Anna    •  

Så underbara bilder!! <3

Anne    •  

Hej Janina!
Tack för att du delar med dig av er dag i skogen. Även om det inte blev så som du tänkt från början så har ni precis som du skrev fått många fina minnen av dagen. :D Tack för din blogg. Jag tycker du verkar vara ett riktigt energiknippe som orkar med hus, renoveringar, trädgårdsprojekt, matlagning, barn, skola, träning osv. Kom ihåg att ta det lugnt ibland. ;-) Grattis till din examen! Spännande att ni planerar bröllop, blir roligt att följa med via bloggen. Nu en fråga, när du väntade Milou så kommer jag ihåg att du skrev om en babybox som man fick ansöka om. Jag kommer inte alls ihåg varifrån man kunde ansöka om denna, det finns ju Libero och Pampers boxar, men det var väl inte någon av dem? Hittar inte det här inlägget heller fast jag har försökt kolla. Hoppas ni får en riktigt skön höst!

Hanna    •  

Vilken mysig dag det blev ändå. En dag att minnas.

deckre- gravid i vecka 35    •  

Mysigt med en dag i skogen, men tokigt att de gick så snett :/ Minnen för livet blir de ju i alla fall :)

Hanna Watson i Kanada    •  

Bilderna ser dock väldigt mysiga ut :)

Anne    •  

Va härligt! Är alltid så roligt att läsa om er vardag!

Linda    •  

Det kommer vara en sådan utflykt ni aldrig kommer glömma och är värd så mycket 😉

FrökenTV, bloggen om tv och film    •  

åh mysigt


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production