LÅT PLANERINGEN BÖRJA

Jag vill börja med att säga TACK för alla grattisar och lyckönskningar! Vad snälla ni är som tar er tid att kommentera ♥ Det värmer mitt hjärta! 


 
 

Jag vet att det är många av er
som hoppas på att få följa med i bröllopsplaneringen och det är ju klart att ni ska få! Vi börjar nu genast tycker jag :) 

Det har tagit oss flera år
 att bestämma oss för hurdant bröllop vi egentligen vill ha. För vi har alltid vetat att vi ville gifta oss, men det är något som vi inte velat stressa fram. Vi har ju haft så mycket annat roligt (barnafödande t.ex.) och annat roligt så vi har velat spara lite på giftermålet. Men redan när vi förlovade oss för 8 år sen så har nog alltid planen varit att gifta oss en vacker dag i framtiden

Nu som då har vi börjat fantisera om vår dag och funderat mycket på hur vi vill göra. Länge var planen att åka utomlands till nåt fint land och ha en privat vigsel, bara vi två, barnen och våra vittnen. Men det kändes på nåt sätt inte rätt i magen, det kändes på nåt sätt som att det inte skulle kännas lika verkligt ifall vi inte gjorde det här var vi hör hemma. 

Det tog oss faktiskt till nu i sommar innan vi kunde bestämma oss. Och det var för bara nån vecka sen som vi bestämde exakt hur vi ska göra. Fastän det ännu finns både små och stora frågetecken. 

Igår påbörjade jag de första
förberedelserna. 1. jag berättade åt min maid of honor, min syster Josefin, att just hon var min utvalda (vi väljer varsin person som får speciella uppgifter och som ska va med under hela planeringen och sen hjälpa till under själva dagen), och 2. jag ringde och skulle boka vår festlokal. 

Villa Vasa (Sandviksvillan) kändes som det rätta valet för oss men så var den redan fullbokad alla helger nästa sommar förutom midsommarhelgen. ÄÄÄÄH! Och som vanligt så blir jag direkt nervös när plan A inte går som planerat. Nog vet jag ju att vi kommer hitta en annan plats som vi kommer vara riktigt nöjda med, men ändå blev jag stressad. Tänk om alla fina lokaler är bokade redan?! Jag har suttit och googlat ett tag nu men känner att jag vill ha personliga tips. Har så liten erfarenhet av lokaler i Vasa så det står helt tomt i skallen. Till en början ville jag ha festen utomhus, typ i skogen på nån öppen plats, men med tanke på hur skit vädret brukar vara den tiden på året så känns det inte så smart. Vill nog ändå ha det på en lite annorlunda plats, så kanske det var meant to be att vi inte skulle ha det vid Villa Vasa. Så det blir något utöver det vanliga men ändå inget överdrivet. Men alltså tänk er ett öppet (och såklart tomt) växthus... Den tanken har slagit mig fler än en gång kan jag säga! 

Så nu tänkte jag be er alla tipsa oss om fina festlokaler i Vasa. Det behöver inte vara mitt i Vasa, det får nog vara lite utanför också! Helst en plats med fin trädgård runtomkring. Inte en massa hus och "åskådare" mitt i. Det blir inget jättebröllop, bara släkten (väldigt liten sådan) och närmaste vänner. Så vad kan det bli.. 40-50 pers kanske?

Känner på mig att jag kommer be er om mycket råd och tips nu det kommande året, hehe.. Tack på förhand! ♥ ♥Rebecca    •  

Om ni ska ha vigsel i kyrkan rekomenderar ja att bok redan nu... Tydligen kan kyrkon va fullbokad å 😁

Svar: Vi tillhör inte kyrkan så vi ska inte ha vigselnl i kyrka :)
JANINA NYLUND

Lina    •  

Vi had våran bröllopsfest i Domus Bothnica på Brändö å he stället va vi jättenöjd med :) stooora fönster ut mot vattne! Annars finns e ju myki toma växthus i närpes ;)

Svar: Vi ha haft Domus Bothnica som andraval :D Jättefin plats, verkligen! Fast no e vi mest inrikta på toma växthus faktiskt ;) Låter som att he kan bli fest i Närpes tå iställi! :D
JANINA NYLUND

Ida    •  

Lite väl långt från Vasa men Linds kök

Anonym    •  

Carpella i Karperö?

Anonym    •  

Carpella! Superfint både ute och inne;)

Anonym    •  

Blir det magistratiskt? Isf samma här :)

Nina    •  

Vi hade vår bröllopsfest på restaurang söderfjärden, är ju mitt ut i skogen mellan solf o sundom me utsikt över åkrar :) dock är ju den stängd numera men lokalen står ju kvar. Värt att kontakta (fd?) ägaren o fråga om det kan användas?! Har för mig han driver restaurangen i Åminne numera.. Tomas Smedman hette han väl om jag inte minns fel :)

Anonym    •  

Molpe danspaviljong e superfint! Bredvid vattnet och har en utomhus scen som kan fungera som altare ☺

Isabell    •  

Grattis, vad roligt! :) Så himla spännande!! :)

Johanna    •  

stundars, bernys, karperö ufs lokal, seglis

Emma    •  

Carpella där vi gifte oss var superfint, men kanske lite stort om man har ett bröllop på 40-50 pers..
Vet att segelpaviljongen /" Seglis" i vasa kan vara populär att ha sin bröllopsfest i! Nära vasklot camping så de e rätt vid vattnet :)

Lycka till, så spännande!!
Kram!

Petra    •  

Glasbruket i Vexala! Där kan man även övernatta :)

Svar: Men det är väl rätt litet? Annars lär det ju nog vara jättefint där!
JANINA NYLUND

Manjula    •  

Domus Bothnica e faktisk jätte fint! Nära vatten osv.. Annars sku e ju va häftigt me bröllop på Åland ;)

Svar: Joo vi tänkt he vi å! Fast he känns liti jobbigt att ha e tär med tanke på att båånin vill spring fritt, å tå måst najn alltid håll stenhård koll så ingen faller över bryggon :| Haha jåå Åland sko också va fint ;)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Kalles Inn!

Therese    •  

http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/112347 Kanske det här kunde vara något?

FREEDOMtravel    •  

Åh så spännande! Vi ska vara bröllopsfotografer (och gäster) på ett bröllop imorgon. Visar bilder efter helgen!

Anna    •  

http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/112347
I dagens vasablad - tykkihallen på kasernområdet! Ser ju helt fantastisk ut!!

Linn    •  

Ha hört att absoluta maxantalet för bröllopsgäster sku vara kring 50 pers vid Glasbruket. Finns ju olika storlekar på "stugorna". :)

magga    •  

Cantare i vöråstan är jättemysig bröllopslokal! Har själv varit brudtärna där på ett bröllop med 70 pers och allt från dagrna före till dagen efter löpte på smidigt och bra!

Anonym    •  

Merenkyntäjät

Anonym    •  

I det ena huset vid glasbruket ryms man 40-50 personer. Men risken finns att det är bokat de flesta helger redan nästa sommmar

Anonym    •  

Tänkt också säg kalles in dit va vi nyligen på 50 årskalas å då tänkt ja där sku de va mysigt med en bröllopsfest men de e ju också vid vatten :)

sonja    •  

Oj va kul, jag hade också alltid drömt om Sandviksvillan men vår bröllopssommar hade de ingen verksamhet där alls, är nöjd i efterhand att det inte blev där trots att det är fint ställe. Men ändå lite för centralt gällande alla motionsspår där nära så skulle ha varit mycket extra folk på genomfart där hela tiden ändå.

Jag rekomenderar Merenkyntäjät på Vasklot. Bra service och man fick för samma pris ställa iordning och städa undan en hel helg, även nån da före (detta var 2015). Vi hade vår borgerliga vigsel dessutom nere vid segelbåtarna ( alla gäster närvarade). Stranden/bryggorna är ändå en bit ner från själva huset så torde funka med små barn som springer runt på gården eftersom de inte så fort kommer ner till vattnet. Stor gräsmatta på gården också och lite skogsmysigt närmare huset. Festlokalen och köket stort, stor kyl också. Perfekt för oss som ville göra allt själva och hade god tid på oss att fixa till. Bra med parkering också.

https://vaasanmerenkyntajat.fi/seuran-maja/

Erika    •  

Vad snygga inspirationsbilder!

Milla    •  

Vi funderade också på Sandviksvillan när vi skulle gifta oss, men det var fullbokat långt över ett år på förhand då. 😕 Så det lönar sig att vara ute i god tid om det är något populärt ställe man vill ha festen på! Strampen hade också varit fint men inte så avskilt förstås. Har varit på 2 julfester vid Seglis och det har varit jättebra där, god mat och trevlig personal. Säkert jättemysigt där sommartid, vi kollade faktiskt lite på det också när vi skulle bestämma festplats. Sen finns ju Hemmersgården vid Stundars och Solf gästgiveri, båda mysiga ställen. Hörde att Restaurang Söderfjärden nog skulle vara öppen för beställningar, så det lönar sig att kolla. Pepparbiffen och den gudomliga såsen de hade där var to die for! 😁


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production