NÄR SJUÅRINGEN VILL HA DET BEKVÄMT

Nicolina har sen förra vintern använt jacka och byxor istället för halare. Jag tycker halare är mycket mer praktiskt på både små och stora barn men själv har hon ratat halare eftersom hon tycker att det bara är för småbarn. Några gånger förra vintern när hon var ut och lekte fick jag övertalat henne att använda halare men det var nog sura miner när jag gjorde så hon såg ut som en bebis. Man är tydligen så VUXEN när man är 5-6 år.   

Halaren som ännu passade i fjol har hon vuxit ur nu och hittills i höst/vinter tycker hon det varit jättekul. Nu mittiallt har vinden vänt och de senaste veckorna har hon bara tjatat om en halare varje gång vi varit till stan. Hon har plötsligt insett att det nog ändå är mycket mer bekvämt med halare, och framför allt lätt att klä på sig! Nicolina som är så lat så hon helst bara går ut i strumpfötterna fastän det snöar, en halare passar nog bäst åt henne. 

Senast vi var till stan höll jag utkik efter halare på rea, men det är nog svårt att hitta i storlek 128. Kanske butikerna inte tar in lika många av den storleken? Kollade på Lindex, Kappahl och Prisma men hittade inga större än 116. 

Igår kväll satt jag och kollade runt på webbshopparnas rea och hittade till min förtjusning denhär: 

Hon var bestämd
att hon inte ville ha en rosa (för en tid sen skulle ALLT va rosa, så vinden har vänt där också...), utan den skulle helst va blå. Men just av denhär sorten så gillade hon inte den blå så det fick bli en lila istället. Roligt när de blir så pass stora att de själv vill välja kläderna och man börjar märka att de faktiskt har en egen stil. 

Nu längtar vi båda tills den dimper ner på posten. Innerst inne är ju jag en riktig barnklädesfreak men har varit tvungen att minska på shoppandet när jag märkte att barnen hade många plagg som aldrig ens hann bli använda. Hehe. Så varje nödvändigt plagg som jag får köpa njuuuter jag av, från att jakten på plagget börjar tills jag får se barnet använda det för första gången. Och sen blir jag lika glad när jag något år senare glömt bort plagget och hittar det och får använda det en gång till. 
 


minifix.blogg.se    •  

Riktigt snygg!

Anonym    •  

himla glad att jag hann se att du skulle byta bloggadress! (jag kikar in varje dag, vill liksom inte missa nånting!)

måste säga att jag håller med nicolina! så bekvämt med halare. första två åren när jag jobbade hade jag inte körkor och åkte moppe till jobbet (8km) utom på vintern förstås. men så fort det blev mindre is kom moppen fram igen och då hade jag alltid halare när jag körde. sen var det så varmt och gosigt där inne i den att jag fortsatte ha den nästan hela sommaren! fick senare veta att folk hade pratat om mig som "den där muppen med overall mitt i sommaren" men det kan jag ta för det var så bekvämt!

Svar: HAHA ååååh så härligt! :D Om jag skulle våga visa mig i halare skulle jag nog använda det också ;) det finns ju så många fina!
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Hej Janina! Kul att äntligen hitta fram till din nya blogg! En fråga: Hur ser du på skönhetsoperationer? Är det något du är för eller emot? Kram!

Anonym    •  

Yepp, så ere me oss hij å. E crazy i barnkläder men måsta legg stop på shoppandet tå börse vaalt tunn å kleeda spruta ur skååpe hahah!

Vi e ter nu att he måst vara jacka å byxor he gaar int me halar men hon ha nu bara ve illa tvungen att använd fholårets reima fö ja ha int köpt na ny åt enna men nu "fynda" vi på rea molo jacka och byxor i strl 122 såm jag hoppas hon anvend ennu nästa år i skola åså får vi jo sij om vindarna vänder o hon märker att halar trots allt e bäst, fö he erjo he...synd bara att di finns int så mytsi baket strl 128


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production