AKTUELLT I MITT LIV JUST NU

Jag drog mig lite för att gå in på min bloggs startsida för att se när jag senast bloggat, för av någon märklig anledning känns det som att jag sviker er när jag tittar in här så sällan. Därför skäms jag lite. Och så borde det ju inte kännas med tanke på att jag varit upptagen med annat och inte ens tänkt tanken på att blogga de stunder som jag inte haft nåt bättre för mig. Har jag inget speciellt som jag vet att jag vill skriva om, så varför stirra på en blank skärm en timme när man istället kan scrolla genom nätet och fånga inspiration till träning, trädgård, hårfärger o.s.v. För det är det jag har gjort istället. Känner inte för att säga så mycket själv just nu, och det väl helt okej ändå. 

Jag har i alla fall börjat denna lördag med ett riktigt ordentligt benpass. Är så himla slut i både lår och rumpa nu, så jag vet inte riktigt hur jag ska orka jobba i trädgården resten av dagen... Jag är supernöjd över träningspasset i alla fall och känner mig riktigt motiverad nu när jag börjat se lite resultat. Snart har jag nog jobbat tillbaks rumpan som jag en gång hade men förlorade när jag slutade träna förra hösten. (Ja, jag är en av de där jobbiga typerna som vill bygga en stor, fast, snygg röv och tar gärna rump-selfies. Ain't nothin to be ashamed of! Vissa vill inte ha muskler alls, vissa vill ha stora starka armar, och vissa vill ha stora rövar.


 

Daniels semester börjar
idag och jag har fått beställt hem både grus och utfyllnadsjord. De vi beställde jorden av till en början hade tydligen glömt bort att vi ens ringt (?) och när jag ringde igen för att påminna så sa de att de skulle ringa upp, men det hände aldrig. Så jag beställde jorden av samma som kör hit grus åt oss och det gick smidigt och snabbt. Vi har fått två skopor grus hittills (ett till påväg) och nästa vecka kommer jorden. Är så taggad på att börja fylla ut gården med jord, då kommer man börja se hur mycket större gården faktiskt kommer bli. 

Hela dagen igår höll vi på att gräfta upp gräs som vuxit över grusgången på många ställen. Många lass med stora grästorvor fick vi ihop och ännu finns det en del kvar som ska bort. Grusgången ser med ens mycket mer fräsch ut fastän vi inte lagt på nytt grus överallt än, men det gör nog mycket att ha tydliga linjer mellan grus och gräsmatta. Sen har vi även grävt upp kantstenarna som hade sjunkit ner och var så gott som osynliga, och ska fixa till dem så de kommer högre upp. Även det gör stor skillnad, såklart. 

Wow, jag hade ju mycket att berätta trots allt! Och inte tog det länge att hitta orden heller. Kul! Nästan så att jag vill skriva att det här ska jag nog börja göra oftare (blogga), men det vet nog både jag och ni, att då skulle jag bara luras. Muahaha. Vill ni se mer av mig ska ni följa mig på instagram - janina_nylund och på Snapchat - janinanylund.  Vi hörs när vi hörs! 

SEMESTERN SOM REGNADE BORT

 
 
 
 Åh vilken underbar dag vi hade i Powerpark i lördags! Vädret var perfekt och det fanns så mycket roligt för alla barnen. Jag var lite nervös över att det inte skulle finnas så mycket för Joline och Milou där, men det gjorde det nog. Det var första gången jag och Daniel var dit och vi blev nog imponerade! Glömde ibland bort att vi bara var en liten bit hemifrån, kändes som att vi var i nån större stad när vi var där. Igår bestämde vi med min syster och hennes pojkvän att vi ska åka dit igen bara vi fyra, så det ser jag jättemycket fram emot nu. 

Idag skiner solen och vi är på väg ut. Det finns mycket som måste göras på gården nu, speciellt efter allt regn. Jag rensade ogräs igår och insåg verkligen då hur allt växer igen ifall man inte regelbundet går och plockar. Det är Daniels sista vecka i jobb före semestern och förmodligen sista veckan av min. Känns faktiskt surt att jag ännu inte har kunnat måla allt trä på huset, för det hade jag som "mål" under min semester. Men, men.. det är ännu hälften kvar av sommaren så nog hinner vi väl ha regnfria dagar ännu. 
 

DE BÄSTA AV ÄVENTYR

 
 
 


Igår kväll blev vi så trötta på det usla vädret och allt innesittande så vi hoppade i bilen och åkte ut på en liten roadtrip. Vi hamnade i Powerpark, inte för att besöka själva nöjesparken, men vi gick utanför och kollade. Barnen blev förstås helt i extas och skulle absolut in, men klockan var mycket och vi lovade att ta det en annan dag när vädret var bättre. Istället lyxade vi till det med jättegod pizza (igen för mig och Daniel) innan vi åkte hem för att natta barnen. 

Idag är vädret lite bättre. Jag har nyss varit på gym och nu ska vi bara äta lunch innan vi sätter oss i bilen och åker iväg på nästa äventyr. Barnen har ingen aning om vart vi ska eller vad vi ska göra, för de älskar överraskningar. Jag och Daniel bestämde oss för att ta en till tripp till Powerpark igen och faktiskt betala in oss för en dag på nöjesparken. Det kommer bli så himla roligt att se barnens min sen när vi är framme!

Så nu ska vi göra oss färdiga inför dagens äventyr. 
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production