TVÅ PAJER, MED SOCKER & UTAN SOCKER

 
 
 

 

Nu har blåbären börjat mogna här i skogen, som vi längtat allihopa. Barnen är förstås jätteivriga och har redan hunnit vara ute och plockat flera gånger, trots att det ännu är rätt lite som mognat. 

I fredags hade de plockat ungefär 1 dl som de ville göra en blåbärspaj av. Vi fyllde på med lite blåbär från frysen och sen bakade de en smulpaj på egen hand.

I samma veva blev jag sugen på att prova baka en sockerfri, lågkalori variant. Proteinpulver funkar jättebra att använda som mjöl substitut så den blev även proteinrik. Enligt receptet ska man använda pulver med vaniljsmak men det hade vi inte hemma, så jag använde Mutant's proteinpulver med smak av Birthday cake. Det smakar ju rätt mycket vanilj också och passar jättebra i bakverk! Nu har jag köpt Quest's multi-purpose mix som man kan göra alla möjliga goda bakverk av. Så nu är jag taggad på att prova på nya goda recept. 

Recept på pajen hittar ni HÄR (jag använde endast blåbär). 


Frida    •  

Gud så gott, sugen jag blir :)

FrökenTV, bloggen om tv och film    •  

ser otroligt gott ut

ANNAWII ♥    •  

Mums!

Lina    •  

hej. kan du berätta, om du minns, hur det var att bli mamma första gången? hade du någon ångest då, inte över din ålder lr så, utan att gå hemma om dagarna osv..? jag är mammaledig för första gången och vet inte vart jag ska ta vägen. dagarna är sååå långa och jag bara gråter hela tiden.

Svar: Det kan jag göra! <3
JANINA NYLUND

Lovisa    •  

Vilken av pajerna var godast?

Svar: Jag tycker den sockerfria var godast. Jag smakade en bit av barnens paj, och tyckte den var alldeles för söt. Deras vaniljvisp (grädde, äggvitor och vaniljsocker) var däremot godare än vår som var gjord på turkisk yoghurt och proteinpulver.
... fast vill man hålla sig bort från sockret så kan man inte börja jämföra "vad som är godare", för i de flesta fall så är ju socker och mjöl godare än de hälsosammare alternativen ;)
JANINA NYLUND

ISA    •  

båda såg ju gaaaalet goda ut <3

Emilie    •  

Det ser jättegott ut verkligen :)

Victoria    •  

Gud så gott!!

Erika    •  

Ser jäätemumsigt ut!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production