NÄR MAN ÖVERTRÄFFAR SIG SJÄLV

Idag känner jag verkligen att jag hunnit ta vara på dagen till max. Började med att ha klockan på väckning vid 07:30, kom mig ur sängen vid 08 och kokade gröt åt mig innan jag begav mig ut i motionsspåret på powerwalk/löpning. Jag har aldrig varit nån löpare och konditionen är riktigt kass, men jag vill verkligen få bättre kondis så jag försöker springa längre för varje gång jag är ute. Jag märker snabbt skillnad när jag väl sätter igång (har försökt träna upp konditionen en gång tidigare men blev sen gravid med Milou och därmed sängliggande i 9 månader) och redan nu, efter bara tre gånger i spåret så springer jag redan längre sträckor åt gången. 

Så det blev närmare 7 km, sen när jag kom hem var klockan ännu bara 10 och då körde jag direkt ett armpass. Sen lunch, och efter att Daniel åkt iväg till jobbet satte jag igång och grävde upp några buskar. Buskarna som står där på rad har stått där i många, många år, och när vi flyttade in var de åtminstone tre gånger så höga som de är nu. När vi flyttade in klippte jag ner dom så det skulle bli mer öppet, men tanken var nog att de skulle bort helt och nu när vi ska fylla ut gården så var det ett måste. 

Trodde verkligen inte jag skulle få upp dem när de stått där så länge, men jag överträffade mig själv och grävde upp alla förutom en innan det började ösregna. Älskar känslan när man klarar av något som man inte trott man ska göra! Jag var så inställd på att Daniel skulle få ta sig an den uppgiften, så när jag väl fått upp första och gav mig fan på att alla skulle bort så flödade adrenalinet och nån skulle verkligen behövt filma mig just då, haha! Ojoj. De skulle ju nog förmodligen behövt grävas upp med grävmaskin så att man skulle få bort alla rötter, men så dyrt som vi hört att det lär ska vara så gör vi nog på detta viset och kör bara över det som växer upp med gräsklipparn sen. Man e väl inte miljonär heller. 


Såhär ser det ut när man kollar ut från vardagsrummet på andra våningen. Som ni ser så är det inte mycket till gräsmatta, och ännu mindre var det förut när de där buskarna fick växa fritt. Nu ska vi fylla ut gården (som går ända ner till vägen, typ) ungefär tre meter utåt (på bilderna syns trädgårdsbråte som vi redan slängt dit som utfyllnad), så blir det lite mer space åt kidsen. Daniel ringde och beställde utfyllnadsjord förra veckan och det borde ha kommit i måndags, men ännu har vi inte sett skymten av nån jord. Så det blir väl att ringa igen imorgon och se vart det lämnat. 

Vad har jag hunnit göra mer? Nå, barnen har haft pyjamasparty och så har jag lagat proteinglass åt mig och Daniel. 

Det känns nog som en väldigt bra dag det här! Är ännu helt i extas över att jag fick upp buskarna själv, haha. Alldeles klarpigg och redo att gå ut och gräva upp några fler.

Och så har jag ju herregud blivit moster igen! Till en liten knodd som kom några veckor för tidigt. Trots omständigheterna mår hon och min syster bra, tack o lov. Så några glädjetårar har jag även hunnit fälla idag. ♥

 

TUMME NER FÖR NORDEA

Alltså. Nu känner jag nog att det är läge för lite grillning.  

Det var som så, att min semesterersättning hade av nån okänd anledning blivit överförd till mitt gamla konto hos Nordea, som jag inte använt på ett år. Jag bytte bank i samband med flytten och sen dess har lön och andra ersättningar kommit till det kontot. Så när jag, en vecka efter att jag borde fått min semesterersättning, upptäckte att jag inte fått några pengar så tog jag förstås kontakt med min chef. Det visade sig då att pengarna fanns på mitt Nordea konto.

Några nätbankskoder hade jag inte kvar så det skulle va att besöka ett kontor för att snabbt få det fixat. Så det skulle jag göra idag tänkte jag. Kontoret här i Oravais har stängt (även om den enligt Google hade öppet imorgon...) sen en tid tillbaks så jag åkte till Nykarleby istället. Både kontoret där och i Vörå skulle enligt google ha öppet idag mellan 9:30-16:30, så jag hade all tid i världen. När jag väl kom fram upptäckte jag att det inte fanns något Nordea där längre? Körde runt lite för att se om det skulle flyttat till en annan lokal men hittade inget. Passade på att gymma när jag ändå kört hela vägen dit, och under tiden jag var där meddelade Daniel att det tydligen flyttat till Jeppis. Jahapp. Får åka till Vörå då istället.

Jag kom hem, lagade mat och fixade barnvakt till barnen så de skulle slippa följa med. Sa på skämt åt Daniel att "när jag kommer fram har de väl en lapp på dörren där det står att de har sommarstängt". Fick bara sämre magkänsla ju närmre Vörå jag kom, och när jag körde in på parkeringen var Nordea ska finnas enligt Google, så fanns ju inget Nordea där heller?!

Så de har alltså stängt kontoren i Oravais, Nykarleby och Vörå men fortfarande när man googlar, så kommer adress och öppethållningstider upp. Och huuur är det tänkt att man ska veta det ifall man inte är insatt, brydd eller berörd av Nordea? En idé skulle kanske vara att hålla informationen på Google uppdaterad, så att man slipper köra runt till alla grannkommuner helt i onödan. Nu i efterhand ser jag att det finns en artikel om att Nordeas kontor slås ihop, men när man snabbt söker nåt så litet som öppethållningstid och det är det första som dyker upp, så läser man ju inte vidare. 

Så jäkla mycket krångel för en semesterersättning som egentligen skulle finnas på mitt konto redan, utan att jag skulle behövt köra runt som en dåre. Lite irriterad har man nog rätt att bli. 


 

FYRA SAKER

Det händer rätt sällan att jag fyller i sånahär listor nuförtiden, men för att liva upp stämningen här lite så ska jag bjuda till och fylla i en när det ändå var Carro som utmanade mig. 

FYRA PLATSER JAG HAR BOTT PÅ: 

1. Gamla Vasa
2. Vasa Centrum
3. Brändö 
4. Nykarleby

FYRA STÄLLEN JAG HAR ARBETAT:

1. Oravais gravgård (mitt första sommarjobb, samtidigt som jag väntade Nicolina. Mådde skitdåligt och hatade varje dag där...)
2. Aktia (städjobb)
3. PCS
4. Hemmafru/mamma (chefsposition) 


FYRA SAKER JAG ÄLSKAR:

1. När solen skiner, krankarna håller sig undan och jag får riktigt mycket gjort här hemma
2. Att shoppa
3. Träningsmotivation
4. The Kardashians och The Walking Dead (nån annan än jag som längtar till hösten när det fortsätter???!!)

FYRA PLATSER JAG HAR BESÖKT:

1. Thailand
2. Linköping
3. Stockholm
4. Kuusamo

FYRA SAKER JAG ÄLSKAR ATT ÄTA:

1. Nektariner 
2. Choklad
3. Grekisk yoghurt med tinade jordgubbar
4. Grillad kycklingbröstfilé 

FYRA SAKER JAG ÄLSKAR ATT DRICKA:

1. NOCCO peach
2. Vatten
3. Coca cola 
4. Kolloidalt silver, när nån i familjen har kräksjuka

Det var det!

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production