BACK AT IT

Idag blev det en kort dag i måleriet, redan kring klockan 11 fick jag åka hem. Jag ville hitta på nåt roligt och hälsosamt åt hela familjen när Daniel dessutom jobbar kväll denna vecka, så vi bestämde oss för att fara till sportplan och röra på oss lite. 

Daniel ska delta i årets Tough Viking i höst så han (som inte tränat regelbundet på över ett år) är i full färd med att träna inför det nu. Han är ut och springer i skogen i stort sett varje dag och tränar styrka. Själv har jag tappat glöden helt den senaste tiden (igen... man ska fan aldrig ta en paus för då blir man lat!) men nu när han kommit igång igen så kan ju inte jag va sämre. Jag är en sån som riktigt lätt blir påverkad av andra människor, så är Daniel aktiv så blir jag automatiskt det också. Det smittar av sig! 

Idag körde vi både intervaller och styrka. 

Det är hemskt hur snabbt man blir ur form när man inte tar hand om kroppen. Konditionen är förfärlig och min hållning har börjat skrumpna ihop igen. Jag har svaga ben, svaga armar och svag rygg. HELA JAG är svag! Och så vill jag verkligen inte ha det, för jag mår så mycket bättre när jag håller igång och känner mig stark. 

En fördel med att va ung förälder ska ju va att man orkar hålla igång och leka med barnen, men sanningen är nog den att det gör man inte fastän man är ung, ifall man inte rör på sig och jobbar med musklerna. Visst, sålänge barna är små kan man bra springa runt med dem, men att jaga en sjuåring och försöka ta fast henne, det är inte lika lätt. Nicolina springer nästan lika snabbt som mig nu och hennes uthållighet är ju tusen gånger bättre än min, så det blir liksom inte så roligt för henne när det inte ens blir en utmaning att springa undan. 
Det var helt perfekt att åka dit hela familjen, fattar inte varför vi inte gjort det tidigare?! Barnen sprang runt och tränade på sitt eget sätt, lekte i längdhoppssanden, Milou hade med sin balanscykel och det var som himmelriket för henne att få cykla runt där på banan! Och jag och Daniel kunde träna samtidigt, tillsammans

Tror nog ni kommer hitta oss där rätt ofta i sommar. 
Anonym    •  

Andi trädi bildin va jo perfekt :)

Pia    •  

Vad härligt att bli så motiverad av någon i sin närhet! :D Kul att träna ihop hela familjen!

Svar: Javisst! :)
JANINA NYLUND

Inez    •  

Heja, heja! :D

Lina    •  

Duktig du är! Kämpar med deppression just nu och har gått upp säkert 5-7 kg senaste månaderna. Inte så mycket kanske men jag mår skit.. Känner mig konstans svimfärdig och svag och har huvudvärk hela tiden. Vet liksom inte HUR jag ska orka ta mig ut och röra på mig.. Vet att det förmodligen skulle få mig att må lite bättre, det och bättre kost. Just nu äter jag bara godis, mackor och skit när jag är hemma. Middagen är väl enda målet jag äter ordentligt för då lagar sambon och alla äter. Det är så sjukt svårt att komma igång och jag är en sån som aldrig hinner märka resultat innan jag tröttnat så hinner aldrig bli motiverad att fortsätta...

Du inspirerar när du lägger ut sånt här! Man använder ofta barnen som ursäkt vilket bara är dumhet.

Tips på hur en stackars trött trebarnsmorsa som är så totalt otränad att det är pinsamt ska komma igång? Vill gärna ha ett aktivt liv, hade det förut (även om det bara vara dagliga långpromenader och utevistelse hela dagarna med barnen) men nu har jag blivit så himla trött och lat.

// Lina

Svar: Jag skriver svaret i ett separat inlägg eftersom det säkert är fler i samma sits som du! Har själv varit där också. Kram!
JANINA NYLUND


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production