DAGS FÖR ÖRHÄNGEN

Sex dagar sen senaste inlägg! Are you kiddin' me?! Vart tar tiden vägen? Trodde det var i förrgår som jag bloggade senast. 

Vi blåste inte bort i stormen i alla fall, så det är inte därför det varit så tyst här. Jag har helt enkelt bara inte orkat eller haft nåt speciellt att blogga om. Det finns så mycket annat roligt man kan göra istället för att starta datorn, typ gå ut på långpromenader, kolla American Horror Story, prova på nyttiga recept.. Ja det är väl typ det jag gjort de senaste dagarna. Och jobbat förstås, och praktiserat. 

Imorgon är jag ledig så nu kände jag att jag kunde slappna av och slösa på min dyrbara tid här. Hehe nånej. Nicolina har tjatat om att få örhängen nu ett bra tag och vi sa ju att hon skulle få det när hon fyllde sex ifall hon ville ha, men då ångrade hon sig när födelsedagen väl kom men nu verkar hon nog va redo.  När hon började prata om det i våras igen sa jag att hon skulle få på sommaren så det är väl dags nu då. Tänkte att eftersom jag ändå är ledig imorgon och dessutom får lön så kunde vi ju åka till Vasa och handla mat och se om det finns nån studio som har passlig drop-in tid imorgon. 

Men vi ska se nu imorgon vad det blir till. Har ni barn med örhängen? Och hur gammalt var barnet när hen fick det isåfall? 
Anonym    •  

kultajousi brukar ha drop in :)

Svar: Tack för tipset! :)
JANINA NYLUND

Frida    •  

Jag har inte själv barn, men fick själv som 6åring och jag var så stålt över hålen i öronen :)

Svar: 6-7 års åldern tycks vara en populär ålder att få örhängen :)
JANINA NYLUND

Jannina    •  

Jag själv va 7 år, tycker ja idag är en bra ålder! Far inte till en salong som skjuter hål i öron med pistol, ha hellre en piercare att ta hål i örat! ☺

Svar: Det tycker jag också är en bra ålder! Nicolina är 7,5 idag :)
JANINA NYLUND

Jenni nalaneps    •  

Våra har fått sommaren innan förskolan. Man behöver väl inte boka tid hos nån.. kanske om man inte vill skjuta med pistolen o hellre piercar så kan man boka tid men guldsmedsaffrer kör drop in. Bägge tjejerna har fått 100% uppmärksamhet och stöd av personalen.

Svar: Vad skönt! Det jag är mest rädd för är väl att Nicolina ska få panik och ångra sig när det väl är dags, men då är det ju bara att avvakta. Tror dock inte hon kommer göra det eftersom det är nåt hon pratat och längtat efter länge nu :)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Jag var 9 när jag fick mina hål i öronen.

Anonym    •  

Jag var nog sex år då jag fick mina två första, sen fick jag två till då jag var åtta :) tycker det viktigaste är att barnet verkligen vill ha dem, man känner sig så fin då man får sina första örhängen :)

Svar: Så är det! Nicolina har väntat 1,5 år längre än hon "behövt" nu så jag tror absolut hon är redo och har hunnit längta :)
JANINA NYLUND

Bettina    •  

Våran äldsta tjej fick hål i öronen när hon fyllde 6, hon hade pratat om det själv då redan en tid. Inga problem med håltagningen fast det sköts med pistol. Nu 8 månader senare är hon lila stolt över sina örhängen ännu.

Svar: Härligt att höra! :)
JANINA NYLUND

Emilia    •  

Hejsan! Har inte barn men tänkte dela med mig. Min mamma hade som regel att jag skulle få hål i öronen direkt jag själv sa att jag ville ha, var då 5 vad jag minns. Gjorde ont, men grät inte för jag skulle visa min kompis (som också satt) att det inte var så farligt. Satt ett till då jag var 13, då skolan slutade, det blev super infekterat under sommaren då man simmar och svettas mer än vanligt. Så kom ihåg att putsa och torka ordentligt ifall ni sätter nu :)

Svar: Ja det har du rätt i! Hade inte alls tänkt på det, och så är det ju rötmånaden riktigt snart också. Nä det blir nog sen när skolan börjat :)
JANINA NYLUND

PaulaHelenas💕    •  

Våra döttrar fick örhängen i 8 årsåldern :) Själv minns jag inte hur gammal jag var

Anonym    •  

Har för mig att man inte ska bada med nytagna hål för infektionsrisken, värt att kolla upp om hon hellre vill ta när sommarlovet och badsäsongen är slut isf :)

Anonym    •  

Min dotter fick vid 10 år. Vi gjorde bort oss och tog hålen strax i början på augusti för att vi räknade med att simsäsongen var över, men vi hade fel. Tyvärr kom det en rejäl värmebölja och alla andra kunde simma utom min dotter. Så min rekommendation är att vänta över sommaren.

Svar: Det ska vi göra!
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Fick när jag var 7 år, men min dotter som är 8 (nicolina och hon är födda samma år) så vill inte ha. Hon är rädd för nålar och sånt. En gång var vi faktiskt på plats och hon hade valt ut örhängena, men fick panik så vi lät det vara då.. Väntar tills hon själv vill ha :)

Milla    •  

Fick själv när jag var 9. Min kusin var och tog hål i öronen när skolan slutade på våren och hon fick en ordentlig infektion sen på sommaren, tror de fick skära upp örsnibbarna för att få ut var eller hur det nu var. Så det är nog säkrast att vänta till hösten.

Maria    •  

Värt att tänka på, gör de hos en riktig piercare. De har rätt utbildning, många guldsmedskedjor har endast en snabbkurs bakom sig. Kostar lite mer, men mindre risk för infektioner. Min syster fick grym infektion, trots att de togs mitt i vintern, just för att "guldsmeden" inte kunde ställa in att hennes örsnibb var tjockare, örhänget blev för tight

Vanesa    •  

Tar de fram pistol och ska ta hål med det så gå därifrån. Kanyl hos piercare är det bästa. Då blir det rent och seriöst. Lycka till :)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production