NÄR PLANERNA GÅR I KRAS

Vissa dagar är det nog som att nån högre sitter nånstans och planerar hur ens dag ska skita sig på olika sätt. Det var ett tag sen jag hade en sån dag sist, men idag var det dags. Typiskt att det var just idag när jag fick oväntat ledigt från praktiken och hade en hel dag extra att bara göra vad jag vill. 

Det började med att Milou vaknade redan före 7. Förmodligen av Daniels alarm, och det är ju inte precis ovanligt. ALLTID när jag får chansen att sova tills jag barnen vaknar, så blir det tidigare väckning än vanligt. De dagar som jag jobbar och stiger upp före resten av världen kan nog alla tre sova till 9-10 (!!) men ser ni när JAG är hemma och ledig så finns det inte en chans att de skulle sova lite extra. Allt jag skulle önska är att de åtminstone skulle sova till 8 tiden, för när man annars stiger upp mellan 04-05:30 så är ju det rena rama lyxen. 

Nå, inget att sura över! Fanns nog en tid när Nicolina väckte oss kring 05 också. Sova får man göra i graven. Bara att stiga upp och starta dagen! Kokade gröt och gick i duschen redan före 09, och tänkte att vi har ju klockan på vår sida nu och kan komma oss iväg till Vasa relativt tidigt. Jobbade extra förra månaden så jag skulle få lite extra cash och hade tänkt gå i butiker med barnen, äta glass på torget och ha en riktig mamma-barn dag. Min magkänsla sa mig redan vid frukosten att något skulle sätta käppar i hjulet, jag tänkte flera gånger att jag måste in på nätbanken och kolla för säkerhetsskull så att jag fått lön idag. SÅ knäpp tanke, eftersom det ALLTID är samma dag och det har krånglat typ en gång på tre år. 

Försökte ignorera magkänslan och bara tänka positivt. Idag var en perfekt dag, ungarna godkände kläderna som jag valde åt dem och mitt hår och smink var on point! Packade ner blöjor i handväskan och släppte ut flocken (barnen) för att mata kaninerna innan vi begav oss. Alla var redo och det sista jag gjorde innan vi skulle åka var att hämta min telefon. Såg att jag fått ett meddelande av min chef.

Just idag, av alla dagar
, hade det blivit strul med banken så lönerna hade ännu inte blivit utbetalda. Och där stod jag i köket med skorna på och skulle bara kunnat börja gråta. Det var bara att byta om till mjukisbyxorna då igen!

Haha alltså SÅ i-landsproblem så herregud, men det är ju inte själva stadsresan som inte blev av just idag som var problemet, utan att jag hade hunnit bygga upp en så fin bild av hur dagen skulle bli och så blev det att bara stanna hemma då ändå. Det känns lite jobbigt på praktiken just nu så på min lediga tid vill jag verkligen göra sånt som jag blir glad av, och det är bl.a. att gå på stan. Gick ut på gården istället men där grävdes det för fullt (de håller på att gräva ner ledningar) så man kunde ju inte röra sig riktigt fritt där heller och gården är helt förstörd och det gör mig också på dåligt humör. Tänkte att vi kunde åka till stranden men så var en grävmaskin parkerad på infarten så vi slapp inte ut från gården med bilen heller. 

Ja jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Nu är det en timme tills Daniel kommer hem från jobbet och då kanske vi slipper härifrån så vi kan åka till stranden, så känns dagen inte helt bortkastad. Vi gör ett nytt försök på en stadsresa imorgon! Jossan    •  

Åh, fy vad jobbigt! :( Väldigt fina bilder dock! :)

Anonym    •  

Kram!

Anne    •  

Känner så igen mej med magkänslan! Jag har samma, fast jag tänker att nu är jag nog bara noijig, så stämmer det! Det som är bra med det är att man är alltid lite förberedd på det värsta så man hinner ändra planerna i tid. Så att man inte står vid kassan i butiken utan pengar, det skulle vara ännu värre. Hoppas ni fick en fin avslutning på dagen!

Annika    •  

Man ska absolut int spara på positiva kommentarer så därför känner jag att jag måst berätt åt dig hur sjukt snygg du är! :D Ditt hår passar så himla bra med dina ögon att jag blir allt avundsjuk :)

Svar: Tack tack tack snälla!! <3 Vad glad jag blev nu!
JANINA NYLUND


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production