RAINY DAYS ARE OVER

Nuuu äntligen tittar solen fram igen! Som det har öst ner de senaste dagarna, man har ju nästan hunnit bli lite otålig. 

Usch det har nog blivit lite väl mycket sött denhär helgen känner jag. Jag hade ju kommit igång så bra med att utelämna socker och onödigheter de senaste veckorna, men så unnade jag mig lösgodis i fredags och så blev det så svårt att stå över sånt resten av helgen också. GAH! Blir så trött på att det ska va så himla svårt. Vissa är ju mer känsliga för socker än andra och jag är definitivt en av de känsligare. 

Då samtidigt blir jag så trött på det där "äh, nog ska man ju få unna sig! man lever bara en gång", för det funkar inte på alla. Visst ska man unna sig om man kan hålla det till just det, att man bara unnar sig då och då, men inte varenda dag för det är nog inte att unna sig. När man känner att man behöver få lite choklad varje dag, det är ett beroende. Och jaja var och en med sitt, vill man unna sig varje dag och är okej med det så är det väl helt finemang, men var och en känner väl sig själv bäst och vet man att man mår bäst av att lämna bort allt skit och att man har lätt att falla i sockerfällan så tycker jag andra borde få visa mer respekt och förståelse. 

För vissa vill faktiskt inte bara va som träningsfreaksen på instagram och göra allt så dramatiskt och strängt, utan de kanske helt enkelt gillar livet som bäst när de vet att de tar hand om sin kropp och ger den näring, och även vet att man lätt hänt blir väldigt ohälsosam igen om man släpper på tyglarna och låter belöningssystemet frossa i socker. Man kanske håller hårt i tyglarna av en vettig orsak? 

Oj oj vad det skenar iväg nu, inte var det ju meningen att inlägget skulle handla om det där. Ville bara säga att jag känner att jag (bortsett från helgen) kommit på rätt spår igen och mår så mycket bättre av att va lite sträng med mig själv och vill verkligen lära mig att leva utan all skit som man borde unna sig för att "leva livet fullt ut". Vill lära mig unna mig med en efterrätt, lite lösgodis, en glass eller chips och dipp, EN gång. Inte unna mig en hel helg. 

Men hej, nya tag imorgon! Det är helheten, det långa loppet som har betydelse i slutändan. Nästa helg ska jag va mer försiktig och se till att göra mig av med leftovers från midsommar. 


Med glada och raska steg gick/sprang jag 7 km i skogen under ett regnuppehåll i fredags. Strumporna var genomvåta redan efter fem minuter och tänk, det gjorde mig bara GLAD! Kände mig levande, aktiv, på rätt väg. Det var före jag unnade mig fredagsgodis och fick en mycket mer negativ sinnesstämning igen. Damn you, sugar. 


Jossan    •  

Vad skönt att ändå veta att det är sockret som påverkar på det sättet, heja dig! :)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production