SÖKER TIPS PÅ BÖCKER

De som känner mig vet att jag är den minst bokintresserade människan i denna värld. Min yngsta storasyster hittade en av sina gamla dagböcker i mammas garage häromdagen, och där hade hon antecknat vad hon hade gjort under sommarlovet (när hon var 8-9 år?). Biblioteket cyklade hon till nästan dagligen och det minns jag så väl! Jag ville ju trakassera henne dygnet runt men skulle aldrig gått så långt så jag skulle följt med till bibban (!!) och läst böcker. Haha! Så hon och jag är olika på det viset, hon både läser och skriver och jag... not so much

Har läst kanske tre böcker sen jag gick ut högstadiet, fastän min syster trugat på mig nån bok nu som då som hon varit helt säker på att jag skulle gilla så har alla tyvärr lämnat mer eller mindre olästa. Om jag mot förmodan läser nåt så ska det va verklighetsbaserat, förjävligt, spännande och nära-döden-aktigt. Sen gillar jag även att läsa böcker som typ The Secret, som är motiverande och ger en ny syn på livet och tankekraften.  
 
 

Vet inte vad alla "kategorier" heter och vad som faller inom vilken kategori, eftersom jag inte är det minsta insatt, men jag vet ungefär vad jag skulle vilja läsa mera om. Det verkar ju finnas så mycket bra böcker om hur man ändrar sitt tankesätt o.s.v. och SÅNT är jag nog alltid öppen till! Faktaböcker, typ. Böcker baserade på intressanta teorier. 

Men förutom att va dålig på att orka läsa själva böckerna så är jag även dålig på att läsa vad alla böcker handlar om, så jag orkar helt enkelt inte läsa om alla miljoner böcker som finns att välja mellan, för att hitta just den som jag söker. Så nu tänkte jag se om ni har några bra tips att ge mig! Jag tänkte faktiskt försöka läsa böcker i sommar men jag kommer inte läsa böcker som inte ger mig nåt i utbyte. Alltså påhittade storyn som inte är annat än sagor. Vem har tid med sånt egentligen? Då ser jag hellre en film. 

Jag vill läsa böcker som:
  • Gynnar självutvecklingen
  • Lär en att förstå och använda högkänsligheten till något positivt
  • Lär en mer om tankekraften och attraktionslagen (The Secret har jag redan)
  • Handlar om reinkarnation

Så, har ni nåt riktigt bra tips, TELL ME! ♥Jasmine    •  

Jag är just nu i en period där jag också helst bara vill läsa verklighetsbaserade böcker, så jag skulle föreslå dessa böcker:

- "Tänka, snabbt och långsamt" - av Daniel Kahneman
- "Outliers" - av Malcolm Gladwell
- "Breaking the habit of being yourself" - av Joe Dispenza

MEN, jag rekommenderar dig att börja med en ganska kort och lättläst, gratis bok av Leo Babauta som heter "The One Skill" som var en helt jättebra bok om självutveckling:

Här är den: https://zenhabits.s3.amazonaws.com/The%20One%20Skill%20-%20Leo%20Babauta.pdf

Jossan    •  

Jag är helt tvärtom, läser hela tiden! Olika genrer, bara slukar dem! :D Haha!

Anonym    •  

Sök upp bloggen "kreativarebecka.blogpot.fi", hon läser massor med böcker o brukar skriva korta recensioner om dem. Uberbra. Kolla bakåt i hennes arkiv så borde du hitta en del. :)

Mikaela    •  

"Att välja glädje" av Kay Pollak

Heidi    •  

Drunkna inte i dina känslor:en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Maggan Hägglund och Doris Dahlin. Lättläst!

Rebecka    •  

"Älska dig själv - en guide för särskilt sensitiva och andra känsliga själar" av Ilse Sand. Tyckte själv att den var lättläst och att den samtidigt hade bra fakta och råd.

Här är en länk till andra böcker som rekommenderas av föreningen för högkänsliga i Finland: http://erityisherkat.wix.com/erityisherkat#!litteratur-ock-lnkar/cimg

Kan på samma gång även tipsa om en film om högkänslighet. "Sensitive - The Untold Story" heter den. Borde kunna hyras via nätet.

Mk    •  

Den här http://www.marcusbiblioteket.com/quiet-the-power-of-introverts-in-a-world-that-cant-stop-talking-susan-cain/ Finns dessvärre bara på engelska men en väldigt givande bok och en stor tröst/stöttepelare i livet för HSP personer

Svar: Tack för tipset! Engelska böcker är också välkomna, så den låter nog som en värd att läsas :)
JANINA NYLUND


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production