TUMME NER FÖR NORDEA

Alltså. Nu känner jag nog att det är läge för lite grillning.  

Det var som så, att min semesterersättning hade av nån okänd anledning blivit överförd till mitt gamla konto hos Nordea, som jag inte använt på ett år. Jag bytte bank i samband med flytten och sen dess har lön och andra ersättningar kommit till det kontot. Så när jag, en vecka efter att jag borde fått min semesterersättning, upptäckte att jag inte fått några pengar så tog jag förstås kontakt med min chef. Det visade sig då att pengarna fanns på mitt Nordea konto.

Några nätbankskoder hade jag inte kvar så det skulle va att besöka ett kontor för att snabbt få det fixat. Så det skulle jag göra idag tänkte jag. Kontoret här i Oravais har stängt (även om den enligt Google hade öppet imorgon...) sen en tid tillbaks så jag åkte till Nykarleby istället. Både kontoret där och i Vörå skulle enligt google ha öppet idag mellan 9:30-16:30, så jag hade all tid i världen. När jag väl kom fram upptäckte jag att det inte fanns något Nordea där längre? Körde runt lite för att se om det skulle flyttat till en annan lokal men hittade inget. Passade på att gymma när jag ändå kört hela vägen dit, och under tiden jag var där meddelade Daniel att det tydligen flyttat till Jeppis. Jahapp. Får åka till Vörå då istället.

Jag kom hem, lagade mat och fixade barnvakt till barnen så de skulle slippa följa med. Sa på skämt åt Daniel att "när jag kommer fram har de väl en lapp på dörren där det står att de har sommarstängt". Fick bara sämre magkänsla ju närmre Vörå jag kom, och när jag körde in på parkeringen var Nordea ska finnas enligt Google, så fanns ju inget Nordea där heller?!

Så de har alltså stängt kontoren i Oravais, Nykarleby och Vörå men fortfarande när man googlar, så kommer adress och öppethållningstider upp. Och huuur är det tänkt att man ska veta det ifall man inte är insatt, brydd eller berörd av Nordea? En idé skulle kanske vara att hålla informationen på Google uppdaterad, så att man slipper köra runt till alla grannkommuner helt i onödan. Nu i efterhand ser jag att det finns en artikel om att Nordeas kontor slås ihop, men när man snabbt söker nåt så litet som öppethållningstid och det är det första som dyker upp, så läser man ju inte vidare. 

Så jäkla mycket krångel för en semesterersättning som egentligen skulle finnas på mitt konto redan, utan att jag skulle behövt köra runt som en dåre. Lite irriterad har man nog rätt att bli. 


 


H    •  

Surt dedär :/ men om man googlar nordea oravais å nordea nykarleby å har tid att scrolla en gång neråt får man ju direkt veta att di har slagi ihop me andra banker, utan att köra alla kilometrarna i onödan. Har själv gjort liknande saker å bara rusa iväg utan att koll nå faktan, å sen står man där då planerna gick i kras å undrar va man ska ta sig till, gaah. Å nordea banken i J-stad e verkligen int nå å hurra över heller, man kan få stå där å vänta en timme fö nått som sen tar fem minuter.. Idiotiskt me alla dihär bankerna som ställer till, speciellt då dina pengar bord ha betalats in på rätt me en gång..

Svar: Ja,det vet jag ju nu i efterhand när jag googlat en gång till. Men då när jag googlade så kollade jag bara efter den där rutan med info (som jag har på bild) som alltid dyker upp längst upp. Jag tänkte liksom aldrig tanken att det skulle va nån vits att söka info ifall kontoren faktiskt fanns kvar, så därför scrollade jag inte längre heller även om jag hade haft tid att göra det. Det är lätt att tänka "jag borde ha..." i efterhand och det kan kännas så självklart att man borde gjort si eller så.
Nå, världen gick ju inte över och inte blev min dag totalt förstörd för det där heller, men precis som du skriver, pengarna borde blivit betalda in rätt första gången och kanske just därför som det känns extra fittigt. Allt körande och all felaktig info kändes extra onödigt när det inte ens borde ha behövt bli sådär.
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Lita inte på öppehållningstider etc som google ger. Gå alltid in på företagets hemsida för att hitta sån info. Företaget jag jobbar på har också problem med att google ger felaktig info angående öppettider och google behagar inte ändra det även om det blivit påpekat att de borde göras.

Svar: Nä tydligen ska man inte lita på Google! Framöver ska jag nog gå rakt in på företagens sida och söka infon. Fast enligt Nordeas hemsida finns nog ännu kontoret i Nykarleby kvar..
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Det är väl bara att ringa deras kundtjänst o få hjälp där att flytta över pengarna? Har du mobilt bankid så kan man legitimera sig på telefon

Svar: Mobilt bakid har jag inte hos Nordea, och några nätbankskoder att knappa in har jag ju inte heller. Provade nog ringa men i mitt fall var jag tvungen att ta mig till ett kontor.
JANINA NYLUND

Jossan    •  

Åh, så himla irriterande!! :(


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production