DET FÖRÄNDRADE MIN DOTTER

Som följd av mitt tidigare inlägg "Det förstörde min dotter" så kommer här en fortsättning. 

Flera av er
har önskat ett inlägg om hur Joline's resa går. Hon blev som de flesta av er nog redan vet vaccinskadad när hon var tre månader. Fyra dagar efter Infanrix-vaccinet fick hon vätskande eksem över hela kroppen (atopi), hon fick allergier (bl.a. mjölk och ägg) och hennes psykiska och sociala utveckling blev hämmad. Jag drar en genomgång en gång till, för alla och speciellt för de som inte riktigt hängt med tidigare: 
 
 
 
Jag misstänkte vaccinet redan från dag ett, men alla läkare viftade bort mina misstankar. "Det kan inte vara en biverkning." Det var först när hon var kring året som jag började komma över så mycket information som tydde på att min magkänsla stämde och då trillade polletten ner. Efter det fick hon inga fler vaccin, utan vi fortsatte gå till specialisthudläkare både vid VCS och Mehiläinen och alla skrev bara ut nya salvor och kortison. Kortisonkurer gör ju såklart att eksemen blir bättre under en period, men det löser inga problem och den gör mer skada än nytta.

Förutom det som syntes på huden så var skadan även stor på insidan. Immunförsvaret byggs upp (i tarmen) under barnets första år och vaccinet förstörde det totalt. Hon var ofta sjuk under sina tre första levnadsår, och vi (jag, Daniel och Nicolina) som knappt varit sjuka före Joline föddes var nu jätteofta sjuka. Och det var inte Nicolina som drog hem smittorna från dagklubben och sen förskolan, utan det var Joline som lyckades bli smittad fastän hon var hemma med mig fastän jag (som alltid) var noga med att tvätta händerna när vi varit ute på stan/mataffären. Hon fick öroninflammation tre gånger ett år, var ofta förkyld och fick ofta långvarig retsam hosta som krävde medicinering, förkylningsastma, krupp, feber, kräksjuka flera gånger per år.

 

Och till sist, det som nästan gjorde mest ont i hjärtat, var hennes psyke. Hon blev inte bara lite blyg, hon fick stora svårigheter med att vistas på samma plats som främmande människor. Jag fick ett jobb när hon var 16 månader, då började både hon och Nicolina på dagis. Måndagar och tisdagar var de där. Redan då satt hon alltid för sig själv när man hämtade henne. Hon visade inget intresse för att leka med de andra barnen. Hon satt där i ena hörnet av sandlådan varje dag när hon blev hämtad, bara väntade på att jag och Daniel skulle komma. Hon slutade äta och blev underviktig, var bara arg och ledsen hemma och vägrade samarbeta vid påklädning. När hon slutade på dagis för att va hemma med mig (som var gravid) började hon äta normalt igen och blev mycket gladare. 

Men de sociala svårigheterna fortsatte. Hon drog sig undan i lekparken om främmande barn kom i närheten, ibland slutade hon leka helt. Såhär höll det på tills vi tog henne till en homeopat i augusti ifjol. Då vände allt. 

Alla Joline's symptom fanns listade under samma "skada" och efter en lång intervju och "allergitest" kunde homeopaten besluta hur vi skulle gå till väga. Värt att komma ihåg är att det inte går att förutse hur länge behandlingen kommer ta och hur kroppen kommer svara på behandlingen, så det gäller att prova sig fram tills man hittar rätt. Vi hade tur och homeopaten hittade rätt direkt. Joline fick "medicin" som rensade ut gifterna från alla vaccin och antibiotikakurer och redan efter de första fyra veckorna märkte både vi och andra i vår närhet förbättring i både huden och personligheten. Sen dess har vi fortsatt behandlingen med andra medel (man gör det liksom stegvis) och Joline förbättras hela tiden. När hon blev sjuk i Kawasaki i december tog vi paus i behandlingen och då gick hon tillbaka flera steg. Eksemen kom tillbaks och hon blev återigen väldigt tillbakadragen, nedstämd och grät varje gång hon skulle till dagis. 

Efter att hon blivit friskförklarad från Kawasaki fortsatte vi med behandlingen och hon visade förbättringar väldigt snabbt:Den 22 januari fortsatte hon "medicineringen" och samtidigt började vi använda en tysk hudkräm (köpt från homeopaten) som innehåller endast vitaminer och mineraler, och på högra bilden ser ni mindre än två veckors skillnad. Har endast använt den sen dess vid behov och är så tacksam att vi upptäckte den.

Så med tanke på att vi tog en månads paus där i december-januari så har vi nu hållit på med behandlingen i ett halvår. Och vad har hänt under den tiden? 

  • Hon har slutat svettas nattetid. Förut blev hon genomvåt när hon sovit nån timme, men det slutade under behandlingens första månad. Svettningarna kom tillbaks under behandlingens paus, men slutade igen när den påbörjades igen. 

  • Hon har varit friskare än normalt. Vill inte ropa hej före vi är över bäcken men hon har bara varit kräksjuk EN gång ännu i vinter (Nicolina blev sjuk först och Joline blev endast dålig i magen) och det har aldrig hänt förut. MEN, vi är som sagt inte förbi värsta delen av året ännu (knack, knack, ta i trä). Hon har dagligen ätit probiotika (från homeopaten förstås, så det är ordentliga grejer) och likaså Nicolina. 

  • Hennes eksem omkring ögonen och hakan är helt borta. Nu har hon endast bakom knäna som behöver underhållas. Men inte ens där är eksemen ens i närheten på samma nivå som tidigare.  

 
 
  • Hon har blivit social, pratglad, hon sjunger och skrattar och VILL träffa vänner och bekanta. Detta är något som alla som vet hur Joline var tidigare har märkt och är så förundrade över. Hon är som vilken annan glad liten fyraåring som helst nu! 
     
  • Hon tål mjölk och ägg i större mängder än tidigare.

  • Hon säger snabbt och glatt hejdå och SPRINGER in till de andra barnen på dagis nu. Hon har även funnit två kompisar där som hon pratar om här hemma och ser fram emot att träffa.  


Förstår ni varför jag inte kan annat än skratta när nån kommer till mig och säger att homeopati är humbug, placebo och att det bara är bortkastade pengar? Jag kan läsa all anti-homeopati forskning i världen, det finns inget som kan motbevisa Jolines tillfrisknande. Hon är för fasiken fyra år, hon kan inte inbilla sig att bli som en ny människa. 

Jag kan inte
beskriva lyckan som jag känner när jag tänker på hur hon förändrats. Det känns så overkligt att se sin egen dotter bli som en helt annan person! Så mycket gladare, så mycket mer livslust. Förut var allt så mycket jobbigare för henne än för alla andra, och nu märker man hur hon plötsligt ser på livet och världen med helt andra ögon. Jag kan inte skriva detta utan att få tårar i ögonen! SÅ mycket betyder det här för mig som mamma. Det finns inget bättre än att se sitt barn njuta av livet, och det vet jag nu, efter att ha sett motsatsen. 

 

Skulle jag vaccinera mina barn efter vad som hänt med Joline och efter vad jag vet idag? Varför/varför inte, undrar ni. 

- Nej, det skulle jag inte.
 Och jag tänker inte redovisa vad jag vet, var jag tagit information, och varför jag gjort mitt val. Jag är inte skyldig någon en förklaring.  Den enda jag är skyldig något är Joline, och henne är jag skyldig att göra mitt allra bästa för. Så att hon ska må så bra som hon bara kan, och så att hon ska få chansen att njuta av livet lika mycket som alla andra barn. 

Tyvärr är det så att med föräldraskapet så kommer även ansvaret att göra val för en annan människa. Det handlar om allt från uppfostran till dop och vaccinering. Och jag är säker på att alla föräldrar gör det val som de tror är bäst för sitt barn. Alla försöker vi vårt bästa och ingen skulle väl med flit skada sitt barn på något sätt. Är man osäker tar man reda på fakta och utifrån det väljer man vad som känns säkrast. Med alla val kommer tyvärr konsekvenser och när det gäller vissa val kan konsekvenserna vara stora och man kan inte veta förrän skadan redan är skedd.

Det är lätt att tacka ja till vaccin, ta sprutan och sen trösta ett febrigt barn. Hellre lite feber än mässlingen liksom. Hellre lite utslag än röda hund. Jag har själv varit där en gång. Men alla vaccinskador syns inte lika tydligt som på Joline, tyvärr. Hennes skada var ändå så mycket större än bara en hudsjukdom. Och då ska man komma ihåg att hennes skada var rätt mild i jämförelse med hur illa det verkligen kan gå. Med det sagt vill jag att alla kommer ihåg att det är frivilliga val vi gör.

Man måste välja det ena eller det andra, och ingen har rätt att klandra en annan för det val man gör. Och det gäller även oss som väljer att inte vaccinera. 


Nathalie    •  

Förr hade jag aldrig trott att homeopati skulle funka, men man kan ju inte annat än tro på det när man hör Jolines historia! Det är bra att man kan hitta metoder som botar sjukdom, det viktigaste är att få vara frisk! :)

Sarah    •  

Det är när man läser sånt här som man än en gång får bekräftat att jag gör rätt i att välja bort vacciner åt barnen. :) Har ni fått det godkänt som vaccinskada?

Erika    •  

Nej men herregud vilka utslag hon hade! Lilla gumman! Skönt att hon är bättre nu och att ni stred så för henne och vågade testa annat är rena läkemedel. Jag tror absolut inte att en homeopat är humbug utan tror att det kan funka minst lika bra som "vanlig" läkarvård. Stor kram till er!

Carro    •  

Men lilla hjärtat!!!
Usch..men vad otroligt härligt att ni tog tag i det själva och fick hjälp av alternativmedicinen som är såååå mycket kunnigare om näringslära än traditionell medicin. Suck. jag blir så less på okunskapen...
Min största kille, Melwin fick sin första dos vaccin men redan då var jag galet skeptisk och ifrågasatte barnmorskan om det varkligen inte innehöll kvicksilver mm och hon bara skrattade och sa att det fanns inget att oroa sig för. Sen fick jag mer kött på benen och skinn på näsan och sa därefter nej till all vaccinering. Min dotter är helt ovaccinerad och vi sa även nej till K-vitaminet på BB vilket barnmorskan tyckte var vettigt till min stora glädje!

Lycka till med er fina dotter nu och fifasen vad härligt att hon mår så mycket bättre! Lilla bönan!

Marita    •  

Åh vad glad man blir att Joline mår så mycket bättre nu! Så himla glad för er skull! Jag själv har provat på homeopati och VET att det fungerar. Jag fick gång på gång antibiotikakurer (vill inte skriva ut för vad) och blev bara sämre. Efter ett besök hos homeopaten (och slutade med antibiotikan) var jag efter ett par veckor helt frisk och har varit det sen dess! Numera tackar jag alltid nej till antibiotika, söker hellre hjälp av homeopat.

Anonym    •  

Wow ! Måste jag bara säga ! Så otroligt skönt det måste vara för er att ha hittat något som hjälper och att få ha en livsglad tjej :) Där ser man verkligen svart på vitt att homeopati inte är hittepå som så många tror.. Ha en fortsatt fin vecka ! :)

j u n i t j e j    •  

Så skönt att hon mår bättre!

Yvonne    •  

Hej o oj nu kommer tårar här, för jag har själv blivit hjälpt av homeopati när jag var kring 20 år efter att ha haft eksem sen jag var 2 veckor. Nu e jag 46 år o mår fortsättningsvis bra. Visst kommer det bakslag lite nu o då men det beror på hur jag mår psykiskt o förstås hur jag sköter mig. En salva som har hjälpt mig är A-creme som är gjord i Sverige. Jag blir så otroligt glad för er skull att ni hittade homeopatin så Joline fick bli Joline igen <3 Varm kram till er alla!

deklaration    •  

Man ska inte bli rädd för att ta vaccin, för det hjälper de flertalet barn, bara att just Joline och ni hade otur.

Maria    •  

Oj vilka otäcka utslag hon haft..! Men skönt att det blivit så mycket bättre nu! :) Jag är rätt öppen för alternativmedicin, kurerar t.ex. just nu min urinvägsinfektion med massor av vatten, citron och oreganoolja (candimin) istället för att ta antibiotika (som bara gjorde mig ännu sjukare senast jag tog det). Skulle jag däremot misstänka njurbäckeninflammation skulle jag ändå genast söka mig till läkare, för det kan rentav vara direkt farligt. Men så länge jag kan mota bort urinvägsinfektion med naturligare medel så gör jag det! :)

Erika2    •  

Förstår att du hade tårar i ögonen när du skrev det här, här rinner tårarna och jag känner er inte ens. Hjärtat värkte så för Joline och er när man ser hennes blick på fotografierna där hon har utslagen, jämfört med blicken på den sista bilden. SÅ innerligt glad att hon har blivit sig själv nu, vilken otrolig lättnad det måste vara för er allihopa. Tillvägagångssättet spelar ingen roll - reslutatet är ju huvudsaken. Trevlig helg!

Jenny    •  

usch stackars liten, gör ont att se små barn ska få sånt här. Tror som du att det måste berott på den sprutan eller vaccinet. Oftast synd de inte kan erkänna de. Jag är uppvuxen med mediciner och hjälp ifrån liknande ni fått hjälp med och min mamma är inte mkt för sjukvården och jag hade en hel del problem när jag var liten men tack vare naturlig medicin så fick jag hjälp med det. Så tror mer på det än sjukvården faktiskt. Så skönt att se din dotter mår bättre nu

Christina    •  

Fantastiskt! Jag har upptäckt hur man kan hålla sig frisk och må bättre, tyvärr är det svårt att få folk att "tro" på annat än vita piller på recept... Vad gjorde man på jorden innan läkemedelsföretagen bildades? Det känns som om vi har äntligen är på väg i rätt riktning med alternativ "medicin". Stort grattis till framstegen! :)

Elin    •  

Lilla tösen! :( Skönt att medicineringen funkar!

Johanna    •  

Så härligt att hon är på bättringsvägen! <3 Jag önskar fler skulle ta reda på om vacciner före dom sprutar in det i sig själva men framförallt i sina barn. Mitt första barn är nu 3 månader å kommer inte bli vaccinerad.
De flesta tycker det är för tungt o jobbigt att ta reda på fakta. Men här är en föreläsning som kanske NÅN orkar lyssna på. Hon är från Kronoby å föreläser runt om i Norden om vacciner. SÅ VÄRT TIDEN att lyssna på.
Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=7nCZvbsmtJI
Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=ZYcBZVQZGig

felicia    •  

stackarn

Jennah    •  

Oj vilken historia, vilken lättnad det måste ha varit när ni äntligen hittat lösningen till problemet, det gör så ont att se när barn mår dåligt. Vad härligt att höra att det är bättre nu!!

Carro    •  

Så otroligt skönt att hon mår bra!! Underbara lilla tjej <3

madabouttea.se    •  

Vilken hemsk historia hon har fått gå igenom! Och i flera år med, stackars liten :(

Bunny    •  

Är Nicolina normalt vaccinerad? Hur är det med Milou? Ifall Nicolina är och Milou inte är vaccinerad, har ni märkt någon skillnad mellan flickornas hälsa? Oroar det dig att t.ex. sätta barnen på dagis där sjukdomar Milou inte är vaccinerad för kan förekomma (om hon inte är vaccinerad alltså!)? Det här med vacciner och att vaccinera eller inte vaccinera är så intressant, som tur har jag inte barn än så jag behöver inte göra några beslut än! Hemskt att se vad Joline har hamnat gå igenom, hoppas hon mår super hela resten av livet! :)

madabouttea.se    •  

Vilken hemsk historia hon har fått gå igenom! Och i flera år med, stackars liten :(

Anders    •  

Som "deklaration" skriver så hade ni otur med vaccinet på samma sätt som att man kan få biverkningar av alvedon eller tandkräm. Att säga nej till vaccin utan specifik anledning är oansvarigt. Joline verkar ju vara överkänslig och i hennes fall bör man ju vara försiktig, men att kategoriskt säga nej till allt tyder på okunnighet. Skulle ni säga nej till ett ebola-vaccin om förra årets epidemi hade fått fäste i Sverige? Förra året hade ju dessutom Holland ett utbrott av mässlingen. Hade inte hänt om föräldrar vaccinerade sina barn.

Carita    •  

Så roligt att läsa att allt har vänt till det bättre - men nog har ni fått kämpa och ta reda på mycket själva...
Önskar er allt gott nu. Kram!

Saragunmarie    •  

Ja e så glad att Joline har fått hjälp å att on mår bäter nu! <3

Anonym    •  

Man ska absolut inte vara rädd för vaccin, men man måste alltid veta att det finns en risk att få biverkningar efteråt (dock mycket ovanligt med riktigt vaccinskada). Men det är ju så hemskt när det väl sker.

Tack vare vacciner har vi kunnat få bukt på sjukdomar och människan får vara frisk.

Tur att ni hittade hjälp åt Joline!

Sara    •  

Härligt att hon har blivit bättre! Men att inte vaccinera andra barn måste jag säga är ett beslut som är taget pga okunskap eller fel kunskap. Det är beklagligt att Joline har haft en tuff start, men har du kunnat utesluta andra faktorer? Det som är problematiskt med huden är att det finns otaliga problem inne i kroppen som endast visar sig på huden. Det är svårt och tar, tyvärr, lång tid innan man vet var felet ligger(om man ens får reda på det) och för att kunna ställa en diagnos används ofta uteslutningsmetoden...
Om alla skulle tänka så som du, skulle det inte ta lång tid innan alla allvarliga sjukdomar bryter ut igen.
Någon kommenterade och frågade vad man gjorde förr i tiden innan läkemedelsföretagen bildades.. Jo folk led och folk dog.

Anonym    •  

Men alltså fick hon MPR vaccin när hon bara var 4 månader? I alla fall enligt dagens vaccinationsprogram så får man första MPR sprutan vid 1 år.

Elin    •  

Vilket bra inlägg och fin blogg!
Jag har läänge velat i vaccinfrågan och min son som är snart 5 månader har fortfarande inte fått första sprutan då vi vill vänta.. jag tycker själv att det är på tok för tidigt att vaccinera barn när de är 3 månader. Jag har själv skrivit ett inlägg om vaccinskador-->
http://elinkungsman.blogg.se/2016/february/vaccinskador.html

och jag tycker att det är så hemskt att man som förälder verkligen måste LETA efter information om detta och inte får det av sjukvården. Den information man får om vaccin nämner väldigt lite om ens något om att det faktiskt finns allvarliga biverkningar samt HUR pass vanliga det faktiskt är.

Anonym    •  

Tack för att du delade med dig <3 int sku du kunna dela med dig av vilket homeopatimedel det blev? Gillar att läsa om olika typer eftersom jag själv vill bli homeopat :)

Anonym    •  

skönt att hon blivit så mycket bättre! jag tycker man nog ska vara skeptisk till allt och tänka efter vad som är bäst för en själv och sin familj. :) men en fråga bara, har ni tänkt tanken hur ni gör OM det skulle vara så att ni skulle råka ut för mässling, röda hund eller stelkramp eller annan sjukdom som vi vaccineras mot? jag tänker inte på influensavacciner eller liknande nu utan de mer "typiska" som vi tar. typ om nån av barnen blir bitna av en hund, stiger på en rostig spik eller annat som man behöver stelkramp för? jag har alltid bara undrat hur de som inte vaccinerar tänker om en sån sak? :)

Pamela    •  

Va hemst! Men inte får man ju MPR vaccin vid tre månader? Eller missförstod jag?

Svar: Nej det får man inte, jag skrev fel. Det är ändrat nu!
JANINA NYLUND

Tina    •  

Å va underbart! Fina Jolly! :)

Maria    •  

Vad får hon för medicin?

Cecilia    •  

Anders - "tyder på okunskap" Va?? Vilken löjlig kommentar. Internet bjuder på otroliga mängder med kunskap och jag är säker på att Janina, liksom många andra, har tagit del av massor av information - både för och emot. Sen kan man tolka informationen man tar in på olika sätt och komma fram till olika slutsatser. Jag är själv (som många många andra) vaccinskadad och tack vare att det finns alternativa metoder är jag nu mycket friskare än innan. Angående mässlingsutbrottet i Holland, vet du ens om det var atypisk mässling eller om personen i fråga kanske hade nedsatt immunförsvar, dåligt hjärta? Man kan dö av att sätta potatis i halsen, men det betyder inte att alla måste sluta äta potatis. Tack och lov får man göra som man vill. Och nej, flockimmunitet fungerar inte, det kan vem som helst ta reda på med några enkla sökningar på internet. Även sjukvården säger emot sig själva här.

fruborgenvik.se    •  

Usch va tråkigt att ni behövt genomgå detta, men skönt att hon mår bättre...nu har jag ångest över att vaccinera min lille när jag läst detta.

magga    •  

Jag vill ju egentligen inte blanda mig i här (vill inte ge inlägget mer publicitet än det redan får) men vill påminna er alla därute om att Joline i detta fall representerar en otroligt liten minoritet. Finns inga tvivel om att det är synd om tjejen och att homeopatin hjälpt, men detta enstaka fall är inget svar åt er alla därute som funderar på att skippa vaccinen åt era barn.

janina skriver också att hennes ansvar som mamma är mot sin dottrr, och det kan jag ju hålla med om, men ändå den kommande generstionen? Har Janina något ansvar mot sina eventuella barnbarn? Barnbarnsbarn?

Problemen med ovaccinerade generationer visar sig inte de närmaste åren, de problemen kommer sen, när vi inte längre är med och kan ansvara för våra beslut.

så åtminstone jag kommer vaccinera mina barn, för jag anser mig ha ett ansvar, inte bara mot mina barn utan även mot deras omgivning och kommande generationer.

tro inte heller på allt ni läser på internet, kolla upp era källor, och inse att hälsovårdsmyndigheterna har forskningar som bakgrund till sina val om vaccinationsrekomendationer, vad jag vet finns ännu inga officiella forskningar som avstår vaccin?

carina    •  

vilken berättelse du delat med dig av.
Fina Joline <3
vilken reaktion med eksemen och andra följd allergier
hoppas det är mycket bättre idag.

kram carina

S.Maria    •  

Vilken homeopat har ni varit till, och vad heter den tyska salvan? Har själv svår atopiskt eksem, och börjar bli desperat.

Johanna    •  

Vad roligt att Joline blir bättre! Jätte bra val av dig att söka hjälp från annat håll än sjukvården. Vi har gått igenom samma sak med vår son. Eksem några dagar efter första vaccinet och en massa allergier. Ingen tog oss på allvar inom sjukvården. Kortisonsalvor och bassalvor fick vi, hjälpte inte. Blev bara sämre och började dessutom reagera mot salvorna också. Den alternativa vården hjälpte oss.
Till alla ni som tror bra på vacciner snälla läs på bättre. Döm inte heller oss som inte vaccinerar, ni har inte gått igenom samma som oss. Jag är utbildad närvårdare, trott på mediciner och använt mediciner. Men det undviker jag idag, det finns annat. Får man mässling m.m. som barn så är det inte farligt bara man låter kroppen ta hand om det på sitt sätt. Samt har ett bra immunförsvar, det får man inte av vaccin, vaccin förstör immunförsvaret (och mycket mer). Jag har varit fundersam på stelkramp men har läst på och nu oroar jag mig inte längre. Och detta med att ovaccinerade barn smittar vaccinerade barn. Förstår inte! Tror ni inte vaccinet skyddar eller? Är det inte därför ni vaccinerar? Har ni tänkt på att vaccinerade kan också smitta? Många sjukdomar försvann tack vare bättre hygien och bättre mat och hälsa. Inte tack vare vaccin.
Lästips: Dödliga mediciner och organiserad brottslighet av Peter C. Götzsche.

ingela    •  

hej. Sådär har mina två av mina tre barn också sett ut. De har atopisk hud och jag har inte relaterat det till något vaccin, men med siste man så kom utslagen just runt 4 månaders ålder och höll i sig tills runt 2 års åldern. Min 6 åring har ännu besvär i knäveck och arm veck, speciellt vintertid.. som du säger så var det salvor och kortision som gällde då man gick till sjukvården. Och joo, de hjälpte men alla pyjamas vi hade var helt impregnerade med salva får det hjälpte ju inte att ta en klick att smörja med utan snarare en halv deciliter i gången...2-3 ggr/dag. det som är underligt är att min äldsta inte haft sådana där utslagoch det som är undantaget där är att hon är född i Norge och har fått tranolja/fiskleverolja under sina två första ledvandsår, dagligen :-). Undrar om det har något med saken att göra också.

Jenny    •  

Åååh vad härligt att läsa om hennes tillfrisknande, har funderat på hur det gått för er <3 Det som dock gör mig arg är att hon är skadad av sjukvårdens vacciner, men de tar inget som helst ansvar för det (eller jaa de skriver ju ut salvor som dämpar symptomen men det är allt, jag kan inte kalla det för att ta ansvar) och ni får själva betala för att få det upprätt som de på sätt och vis ställt till med, samt att det är så svårt att få en vaccinskada godkänd. Fast viktigast är förstås att Joline blivit bra <3

Milla    •  

Stackars liten, gör ont i själen att se vilka hemska utslag hon haft och hur ledsen hon såg ut på bilderna! Vilken tur att ni fick hjälp till sist och att hon nu mår så mycket bättre och också fått tillbaka livsglädjen! 😊

Tora Hansson    •  

Så fint att Joline mår bättre!<3

Fgjijmöf    •  

Tack för att du delar med dig av din o jolines historia. Härligt att ni har fått hjälp och att hon får må bättre! När jag inte vaccinerade mitt första barn kändes det som jag var ensam om det men har insett att det är många som är skeptiska och tackar nej till vaccin. Tyvärr talar rdg ofta om att biverkningarna är få och ovanlig men jag tror inte att föräldrar alltid förstår att det är en biverkning, sen viftas det ofta bort och väldigt få får det som en godkänd vaccin skada. Bra att du skriver om detta och jag hoppas att föräldrar läser in sig innan de väljer att vaccinera.

Vasabo    •  

Tack för att du delar med dig så ärligt och öppet om er resa! Det är jättebra att folk går ut med sina erfarenheter av vaccinskador. Tyvärr är det alltför många som drabbas och det finns dessutom ett stort mörkertal, eftersom det är så fruktansvärt svårt att få kopplingarna erkända av sjukvården, även om förändringarna sker samma dag eller inom en vecka. Är så himla trött på allt mörkande och allt nekande. Gå gärna in på www.vaccin.me

Lottiz -blivande barnsjuksköterska    •  

Stackars din dotter och er, vilken otur ni haft, skönt hon mår bättre nu.

Är ni helt säkra på att det är vaccinet? Fått det bekräftat på nåt vis? En del sjukdomar brukar ju bryta ut i början av barnens liv och det finns mängder med olika varianter som kan vara orsakerna. Dock finns ju en del som får biverkningar av vaccinerna, men det är extremt ovanligt. Risken att få någon av sjukdomarna man vaccineras mot är mycket större. Så att låta bli att vaccinera sitt barn ser inte jag som ett bra alternativ. Själklart finns barn som av olika anledningar inte kan vaccineras t ex vissa immunbrist sjukdomar där levande vacciner är kontraindicerat. Att inte vaccinera innebär också att man i framtiden kanske inte kan resa. En del länder kräver viss vaccinering innan man får komma in i landet och det kan oxå vara svårt att hinna vaccinera allt innan man ska åka.

Sen undrar jag vart du fått informationen om att immunförsvaret byggs upp i tarmen? Det stämmer inte. Immunförsvaret fungerar på samma sätt som för oss vuxna men pga. att barn inte är färdigutvecklade kan de inte bilda vissa av leukocyterna t ex IgA som börjar bildas först vid 2-5 års ålder. Barn under 2 år får därför många fler infektioner än större barn. Dessutom måste immunförsvaret lära sig om andra bakterier och virus och skapa antikroppar så de nästa gång kommer ihåg vad för slags virus/bakterie det är och reagerar då mycket snabbare. Många barn med t ex födoämnesallergi blir också bättre efter 3-4 års ålder så även här kan finnas förklaringar till det eran dotter haft utan att det beror på vaccin. Däremot ammande barn får via moderns bröstmjölk i sig antikroppar vilket tas upp via tarmen kanske är det de du menar?

MVH
Lottiz

Anonym    •  

Det vore väldigt OANSVARIGT att fortsätta vaccinera efter en sådan reaktion! Hur eller vad skulle hända efter flera vacciner?!? Inte bara Joline som "råkat" få en biverkning, biverkningarna är tyvärr många flera än vad som kommer fram idag..

Linda    •  

"man ska inte bli rädd för att ta vaccin?". Seriöst?? Joline är verkligen inte den enda som skadats. Hon fick bara en lindrigare variant än vad många andra får, och då skulle jag personligen ta i princip vilken smittsam sjukdom som helst hellre än att se barnet ändra personlighet och få så skadad hud.

Skulle snarare säga att man SKA bli rädd. Åtminstone medveten om riskerna.

Janina gör helt rätt som informerar om dem!! Tack för det!

Malin Olofsson    •  

Stackars liten <3 Vad skönt att ni kom på vad som var fel och att hon blir bättre.

Peter Karlsson    •  

Alltså hur i helvete är man funtad när man skriver vaccinpropaganda på denna sida efter att man (förhoppningsvis) läst hela.
Allt med Ebola, polio och alla andra sjukdomar som vaccin-förespråkarna drar fram är inget annat än rent trams. Alla sjukdomar man påstår att vacciner har reducerat förekomsten av har på helt naturlig väg minskat i omfattning långt innan vaccineringen skulle kunna haft någon effekt.
Mycket bra val av er Janina att söka alternativmedicinen.

Ronja    •  

Åh vilken läsning! Skönt att hon är så mycket bättre nu. Som du skriver, man tackar ju ja till vaccin av ren rutin nästan..
Om du vill får du gärna kika in min blogg och läsa någon rad om en unik flytande omega 3 olja från 1 års ålder. Den kanske skulle hjälpa Joline ännu mer.

hejochhå    •  

Bra om flickans atopi har blivit bättre. Atopi är ju delvis genetiskt så har svårt att tro att endast vaccinet är boven, men förståss lätt att skylla på. Sedan angånde homeopatin så kan man ju int förbigå att det man tror på "funkar"...kanske den mystiska cremen som du aldrig nämner namnet på som är det som hjälpt. Kunde ju vara vettigt att skriva ut cremens namn ?!??

Svar: Atopi finns även med som biverkning på det vaccin som hon fick det av. Den "mystiska cremen" har hon bara använt sen januari och då hade hon redan blivit så frisk som hon är idag.
JANINA NYLUND

Anonym    •  

😢

Linda    •  

Men så typiskt. Vaccinkramarna tycks hitta alla möjliga bortförklaringar fast det är självklart att det är vaccinet. Det blir nästan patetiskt. Och vadå Magga, ta ansvar för barnbarnen? Det är ju det man gör när man slutar vaccinera. Ju mindre gifter i omlopp i en gravid kvinnas kropp desto mindre överförs till fostret. Att inte vaccinera ÄR ju att ta ansvar.
Sen är det lite sorgligt att man viftar bort Jolines besvär med att ja, ja hon är i minoritet. Ursäkta? Hon lider/led ändå 100%.

Undrar om reaktionerna vore lika nonchalanta om det hade handlat om ett naturpreparat. Då hade man knappast varit lika desperata att hitta andra orsaker till något som dyker upp sådär starkt direkt efter intaget.

Det kan vara svårt att vilja inse fakta - men fakta är att vacciner skadar.

Viktoria    •  

Vilken resa ni har gjort! Får rysningar över hela kroppen att läsa om vad ni alla har fått gå igenom. Men blir glad över den härliga fina tjej man får se på sista bilden.

Jessica    •  

Läste att någon skrivit att det är oansvarigt mot nästa generation att inte vaccinera, undrar om personen i fråga har kunskap om vilka sjukdomar som är ärftliga och vad som egentligen händer när man blir vaccinerad? Faktum är att man alltid blir "sjuk" av vaccin....det är ju liksom det som är hela tekniken med att vaccinera för att få skydd. Så tillvida man blivit sjuk kan sjukdomen lagras i kroppen, antar att alla här känner till att det är så det fungerar, och då även gå vidare till nästa generation. Vågar inte garantera exakt vilka sjukdomar av de man vanligtvis vaccinerar mot idag som går i arv, men det är sedan länge känt att vissa gör det ex. tuberkulos och olika könssjukdomar (dessa borde alla inom sjukvården känna till). Det vill säga att vi lika gärna kan föra över "biverkningar" av vaccin till nästa generation. Något som inte blivit nämnt här (har dock inte läst allt) så är den mentala påverkan vaccin faktiskt har. Att flickan fått mental förändring av vaccin är fullt logiskt om man studerar det störst homeopatiska medlet mot vaccinskador, och då specifikt den mentala bilden av det. Om man sedan tänker vidare på vilka personer i ens omgivning som drabbats av cancer, och jämför den mentala bilden med de cancersjuka personer man känner/känt väl, blir man nästan mörkrädd av hur exakt det stämmer. Ber er som tycker det är oansvarigt att inte vaccinera att studera det här innan ni argumenterar! Cancer blir allt vanligare och skördar många liv/år i onödan!
Låter kanske som om jag är en tvättäkta vaccinmotståndare nu, men så är det inte. Tycker det är ok att vaccinera, DÅ DET VERKLIGEN BEHÖVS! Vilket inte är fallet med vanliga barnsjukdomar som kroppen klarar av själv, att vaccinera mot de är bara ett sätt att försöka slippa undan, men konsekvenserna av det blir ofta så mycket värre än man förstår. Jag anser att ex. rabies på hund är en sjukdom man bör försöka hålla borta med hjälp av vaccin, riskerna är så pass stora om en epidemi bryter ut med rabies att jag anser det är värt risken att vaccinera. Dock finns fakta om att ett bett från en rabiesvaccinerad hund kan resultera i rabiessymtom hos en människa och många hundar får epilepsi av vaccinet, så inte heller det är riskfritt.....långt ifrån.
Skönt att höra att flickan fått hjälp av homeopati, mig veterligen är homeopati den enda terapi som verkligen får bort alla biverkningar av vaccin.

Sonja    •  

Härligt att ni fått hjälp! När mitt barn bl.a. fått krampanfall efter infanrix och jag tog upp det med barnläkaren vid rådgivningen svarade hen blixtsnabbt "det är så ovanlig biverkning, så det i ert fall är det inte till följd av vaccinet". Klart det finns ett stort mörkertal då, om läkarna utgår från att om det enligt bipacksedeln sker 1/1000 så kan det omöjligt drabba dig och vägrar titta mer på saken. Hen erbjöd oss bara Stesolid om det skulle ske igen.
Som mamma är det mitt ansvar att göra mitt bästa för mina barn. Att sätta deras hälsa först. Därför väljer jag att inte vaccinera dem.

Linda    •  

Peter Karlsson, exakt så!! Att man täcks..

Mikaela Schill Jurmu    •  

Vilket fint blogg inlägg. Så glad för er skull!! Fy vilken resa hon gjort. Vilken otroligt klok mamma du är! Vår dotter skades super mycket av 18 mån vaccinet. Hon fick autism, tappade språkförståelsen, alla ord hon kunde, ögonkontakten, fick massor obalanser i kroppen slutade växa osv. Vi använder oss också av homeopati och tack vare det har vi en glad tjej som pratar idag!! Kram från oss!!

Silvia    •  

Stackars er och stackars lilla Joline, sånt här ska inte behöva hända. skönt att hon mår bättre nu men jag förstår att tiden fram tills nu måste varit tuff för er alla. Stora kramar till er

www.vonlila.se

Hälsovårdaren    •  

Vaccinet barnet får vid 3månader är D-tap-IPV-Hib, det vill säga mot stelkramp,polio,difteri och mot hibsjukdomarna och kikhosta. MPR får man nu vid 1års ålder är mot påssjuka,röda hund, mässling och det innehåller spår av ägg i.
Viktigt att komma ihåg att säga till för barn som är överkänsliga mot ägg eller annars är allergisk att detta ska beaktas.
Men att alla är vi individuella och olika. Själv är jag hyper allergisk och astmatiker men jag har tagit hypoensibilisering vaccin i tre år då jag var barn för att kunna ens vara utomhus sommartider, att vissa kommentarer som säger att vaccin är dåligt visar bara på okunskap. Jag skulle inte kunna leva sommartider om jag inte fått rätt hjälp för medicinera gör bara en bråkdel.

Anonym    •  

Usch, hesmkt vad ni har fått gå igenom. :( samhället är så hjärntvättade. De tror att vaccin är en mirakelspruta, det få tänker på är att det är ett läkemedel med risk för biverkningar! Vilken medicin man än ger spädbarn SKA det vara noggrannt uträknat efter spädbarnets vikt, men inte när det gäller vaccin? Det är en stor procentuell skillnad på en 3 kilos bebis och en 7 kilos bebis till exempel. Många verkar också tro att det är vaccinen som rensat ut alla dessa sjukdomar, folk glömmer att hygienen idag inte är densamma som för 100 år sen. Vi har tex rent vatten, vi kan duscha varje dag och bor annorlunda, vi har dessutom bra näringsrik mat och har oftast ett starkt bra immunförsvar på grund av detta. Så sent som 2013 skrev man i dagens nyheter om vilka bolag som fått böta mest, bland annat läkemedelsföretagen hade åkt dit för att ha mutat läkare och manipulerat av data och

Anonym    •  

Forts. Manipulerat data, alltså redultaten av läkemedel. I tv har familjer varit med i bla Kalla fakta år 2000 där de har blivit mutade av läkemdelsföretagen att hålla tyst om vaccinskada deras barn fått. I sverige finns inte en enda offebtligt godkänd vaccinskada, samtidigt i usa där man bokför, blir bara vaccinskadelistan längre och längre. I usa där man kan stämma grannen för att man halkat på deras gräsmatta, kan man INTE stämma läkemedelsföretagen för vaccinskador! Det är staten som betalar ut skadestånden, läkemedelsföretagen gär helt fria från ansvar. Så man börjar ju undra...

Hanna Karlsson    •  

Vad skönt att hon mår bättre nu.

Frida    •  

Jag blir så glad i hela själen att se att det blivit bättre! Jag har själv eksem och tror helt och hållet på naturlig hudvård och homeopati (min farbror är även homeopat).

Lina    •  

Jag fick också svåra biverkningar av en hostmedicin en gång, men eftersom jag också visste att risken för biverkningar fanns när jag tog medicinen går jag inte runt och säger till alla att de inte ska ta hostmedicin, då jag också förstår att den kan hjälpa andra. Med det inte sagt att jag inte förstår din oro och tveksamhet mot vacciner, om det var så att det var dessa som ställde till det för Joline, men samtidigt får man också komma ihåg att risker för biverkningar finns även av naturläkemedel. Lika mycket som man ska förhålla sig kritisk till läkemedelsindustrin ska man också kritiskt granska alternativmedicin. För även de som säljer naturläkemedel och dylikt drivs av ett vinstintresse, eftersom detta är ett fundament i en kapitalistisk värld. Ska man vara riktigt krass kan man också påstå att producenter av alternativmedicin gynnas av skepcis och således också publicerar vinklad information till sin egen fördel, precis samma argument som vaccinationsmotståndare och andra använder om läkemedelsindustrin alltså.

Svar: Biverkningar av naturmedicin går inte ens att jämföra med vaccinets biverkningar. ALLA här i världen har väl vinstintresse gällande allt? Men att jämföra vaccin med alternativmedicin går ju fan inte. Skulle du ha ett barn som haft såna problem som Joline haft, som haft så svårt att få kontakt med andra barn och vuxna och som knappt vågat göra sig sedd eller hörd, och som sen blivit världens gladaste och livligaste (något som ingen läkare ens brytt sig om att försöka åtgärda) efter alternativ behandling så skulle du nog inte va av samma åsikt längre.

Men du behöver inte förstå. Du kan bara hoppas att ditt barn aldrig behöver gå igenom samma skit som Joline behövt.
JANINA NYLUND

Åsa    •  

Så viktigt att du delar din dotters historia. Så här ser det ut för många barn idag. Tyvärr är det få föräldrar och vårdpersonal som faktiskt förstår vad det verkligen handlar om.
Våra barn är inte vaccinerade och kommer heller aldrig bli det. I mitt nätverk har jag många ovaccinerade barn, och dessa barn är aldrig sjuka. Men den andra halvan med vaccinerade barn - de är ständigt sjuka. Och alla tycker det är sååå naturligt att de är sjuka 10-15 gånger varje år! Öhhh...det är för mig onaturligt att vara sjuk så ofta.
Bättre att lägga fokus på att stärka immunförsvaret än att vaccinera.
Och vill man absolut vaccinera borde det vara förbjudet innan 3-års dagen. För efter den åldern kan barnet själv berätta om hur det känner sig i kroppen efter besprutningen om något går fel, vilket det ofta gör.
Som det ser ut idag så är det ju perfekt för läkemedelsbolagen, inget barn kan föra sin egen talan, för ingen av dem kan ännu prata. Så när de skriker i dagar och veckor, eller istället blir apatiska, så blir allt en gissningslek för vården som inget barn borde behöva genomgå. Så fruktansvärt.
Okunskap och rädsla är en farlig kombo.
Det minsta man borde kunna begära från föräldrar är att de åtminstone öppnar bipacksedeln och läser innehållsförteckningen på vaccinet. Och när jag skriver läser så menar jag att ni ska förstå den. Det är vår skyldighet mot våra barn. De måste kunna lita på oss vuxna.
Vi måste orka och våga ta ställning till sådana här viktiga saker.
Och orkar man dessutom lägga några dagar på att hitta information om sjukdomars historia så ser man snabbt att det inte är vaccinet som räddat livet på jorden. Det är vår förbättrade levnadsstandard, rent vatten, bra hygien och tillgång till mat som löst den biten åt oss.
Samma sak gäller ebolasmittade. En av våra svenska läkare som jobbat i dessa drabbade områden sa klart och tydligt hos Malou efter tio att det är INTE vaccinet som fått stopp på smittan, utan det är hygienen. Att människor i drabbade områden vet hur dom ska göra för att inte bli smittade.

Stort och varmt lycka till i framtiden för din dotter. Och tack igen för att du orkar dela er historia. Den är så viktig.
Du är en klok och modig mamma!

Anonym    •  

Hej! Det du beskriver låter nästan exakt som det vi gick igenom med vår grabb, när han var i samma ålder. Jag minns nu inte om det satte igång efter vaccination men det jag minns var att vi lyckades få bukt med allt det där (eksem, infektioner, hostor och annat) genom fettsyror. Omega 3,6&9. Hans eksem försvan på två veckor. Men när vi efter skrämsel och påtryckning gett honom tuberkulosvaccin (vi skulle åka utomlands) kom eksem, halsinfektioner, diareer tillbaka och med det en tillbakagång i hela hans mående. Vi åkte till havet (jod i luft är bra för eksem) och körde på med fettsyror. Han blev bra på några veckor och sedan dess inte fått eksem. Han är idag 16 och äter fettsyror varje dag. Hoppas att det ordnar sig för er fina flicka!!

Anonym    •  

Hej! Fitlines näringstillskott är också väldigt bra för speciellt tarmen men också för immunförsvaret. De är i pulverform och blandas i vatten och upptas därför bättre i kroppen. Dessutom har de ett NTC system, nutrient to cell, vilket betyder att de går precis dit där det behövs i kroppen. Det finns skillnader pulver för barn men barn kan också använda samma produkter som vuxna men förstås i mindre doser. Tänkte att om hennes tarm är "skadad" kunde dessa produkter också passa bra för henne och er! Plus att man mår bra av dem och får i sig allt man behöver! :)

Chriz    •  

Fy fanken.

Nu när jag ser bilderna så ser de utslagen EXAKT ut som vår dotter hade när hon var mindre. De kom från ingenstans och vi hade massa problem.
Även efter hennes 1.5års vaccin så blev hon helt personlighetsförändrad. Vi har också slutat ge vaccin efter detta och vårt andra barn får inte heller något vaccin efter allt skit vi har sett och varit med om.

Efter 1.5års vaccinet fick vi ge pencillin för att hon blev så sjuk av det vaccinet. Hon fick samma symptom som om hon hade fått dessa sjukdomarna som de ska hjälpa mot. Med andra ord helt meningslöst.

Svar: Nej stackarn :( så hemskt när man märker hur de ändrar personlighet. Hoppas ni hittar en lösning!
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Så härligt att läsa😀 Och vad skönt för joline (och övriga familjen)

Camilla    •  

Så skönt att hon är bättre! Vaccin hör inte hemma i någons kropp. <3

Anonym    •  

Hej!
Vad heter den tyska salvan? Har själv en son med vaccinskador. Mvh Camilla 😊

Svar: Siriderm pure :) fast observera att hon inte blev "botad" av själva salvan, den använder vi eftersom eksemen bakom knäna fortfarande behöver smörjas. Hudproblem kommer inifrån och måste även åtgärdas på insidan först.
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Jag gick själv som sista utväg till en homeopat efter flera års smörjande. Han var säker på att de var vaccin som man fick i mellanstadiet typ 4an som gjort att allt bröt ut, idag snart 38 år så har jag mycket lindriga besvär som oftast dyker upp om immunförsvar är lågt eller om jag mår psykiskt dåligt då kommer eksem en som ett brev på posten men är numer hanterbara efter underbar hjälp av homeopati ☺

Lena    •  

Stort tack för att du vågar skriva och dela med dig! Det är inte många drabbade som vågar det. Vilken resa ni har gjort... Våra barn har bara fått de vanligaste å lindrigaste vaccinbiverkningarna, tack å lov. Öroninflammationer, astma, koncentrationssvårigheter osv. Jag ångrar djupt att vi bara följde strömmen å lät vaccinera dem, helt utan att ifrågasätta eller ta reda på fakta. Men några fler vacciner får de inte åtminstone. Och jag känner mig ganska säker på att mina framtida barnbarn kommer att slippa giftsprutorna också. :-)
All lycka till er! Det är helt underbart att se hur livslusten å hälsan kommit tillbaka till er dotter. Lilltösen har nog lidit tillräckligt för en hel livstid redan. Sköt om er å skicka en kram till henne!

Stenis    •  

Nä det var droppen för mig. Jag slutar följa din blogg för jag blir bara arg över människors dumhet. Man kan varken "driva ut" eller rensa nån kropp från antibiotika, kroppen hamnar själv att läka det. Men säkert ge hjälp på traven. Att ditt är äggallergiker är en helt annan sak.

Ja tänk vad hemska vi "hjärntvättade" människor är, som ger våra barn vacciner, som har år och år på nacken av forsking. Jag tycker du ska säga nej till cancerbehandling också om nån i familjen får det i framtiden. Ni kan ju dricka lite saft.

Svar: Tack o hej!
JANINA NYLUND

May    •  

Åh äntligen någon som skriver som saken är! Har två döttrar varav den äldre troligtvis blivit vaccinskadad. Exakt samma exem som din dotter och allergi mot ägg,samt konstaterad atopi. På rådgivningen viftar de ju bara bort det påstående att det skulle vara på grund av vaccinet. Läkare inom traditionell medicin vill bara ordinera kortison=plus minus noll. Kan du meijla homeopatens kontaktuppgifter? Skulle vara underbart att få något botmedel åt detta!

Lotta    •  

Va skönt att hon börjar bli bättre! <3 Jag har också valt bort vaccin till mina barn, men de fick när de var mindre - när jag inte visste bättre. Jättebra att du delar med dig, så att medvetenheten kan bli större!

Mormor    •  

Kan du ge mig namnet på preparatet som ni har använt och adress där jag kan beställa det.

Svar: Preparatet man blir ordinerad av en homeopat är väldigt individuellt och jag skulle inte rekommendera någon annan att prova precis samma som Joline eftersom det kanske inte passar med just det preparatet åt t.ex. dig.
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Hej. Det är så ledsamt att läsa och samtidigt så intressant. Vi har en son, 9 nästa vecka, som fick väldigt liknande symptom när han var två år. Öroninflammationer, förkylningsastma, krupp, exem fr topp till tå, allergisk mot ägg bl.a... Jag önskar så att vi hade hade gått samma väg som ni då och inte nu. Nu går vi genom detta på homeopatiskt väg när han är 8, och det är skitjobbigt! Humör, utrensning, svättningar och massa annat jobbigt. Jag skulle vilja veta homeopatens namn och var han finns, vad var det för mediciner och vilken var den bra salvan fr Tyskland ni använde. Vi har hållt på sen i slutet av dec och visst har det blivit bättre, men väldigt långsamt. Vore väldigt tacksam för svar. Kan du snälla maila detta till mig?
Ceciliafolkin@hotmail.com.
Tack! Mvh cissi

Svar: Jag mailar dig!
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Vad heter den tyska hudkrämen?

Svar: Siriderma Pure
JANINA NYLUND

inger    •  

Men herre gud vad hemskt, satt och grät när jag läste din blogg. Tack för dina fina och bra ord. Jag är mormor och farmor, 63 år, men klarade inte detta med att hennes psyke blev förändrat, jobbar på förskola. Vet hur viktigt det är med närhet och kärlek där. Kram till er.

Anonym    •  

Jag är så glad för er allas och framförallt er dotters skull att ni såg kopplingen och valde att kämpa för det alternativa även om sjukvården bara sparkade undan era fötter! Finns nog många barn som tyvärr får leva med dessa smärtor och åkommor för att föräldrarna inte ser åt det alternativa hållet.

Ge aldrig upp!:)

Birgitta    •  

Det är precis som att se vår son Calle, han fick samma reaktion efter sin första vaccination. Vi har fått hjälp av homeopat och sedan akupunktör. Så härligt att se att hon har fått hjälp och slipper kliande och onda eksem. Läkare som bara rekommenderar kortison som inte hjälper alls, snarare stjälper. Vanliga läkare borde verkligen börja samarbeta med både homeopater, akupunktörer och andra alternativmedicinare. Tänk så många som äter medicin helt i onödan.

Dan    •  

Med andra ord: Varning för läkemedelsföretagens produkter och deras försäljare!

Mjölk och ägg är bra att utesluta, liksom all gluten - detta stärker immunförsvaret.

www.vaccin.me

Linda HolEriks    •  

Vilken historia ni varit med dom. Skönt att det går åt rätt håll!

Rosie    •  

Åh, vad jag önskar att mina föräldrar vetat detta när jag var i treårsåldern och fick atopiska eksem över HELA kroppen (och som växte bort först i 19-årsåldern...)

Riktigt bra och viktig läsning, blev glad och lättad när jag såg hur fin dottern din blivit efter behandlingarna!

May    •  

Ojdå, glömde skriva mailadressen min :)
maikki880@hotmail.com

Linn Johansson    •  

Såg detta inlägg nu och blir väldigt intresserad. Skulle vara oerhört tacksam om du hade tid att svara och då gärna maila mig. Hur kom man fram till att det var vaccinerna? Vad för prover togs? Vad gjordes sedan hos homeopaten? Jag har nämligen en son som jag har försökt få hjälp med och vände mig till homeopat när han var riktigt liten. Läkarna går aldrig till botten med problemen utan försöker bara lindra symtomen. Jag har varit så frustrerad kan jag säga. Fullständigt uppgiven. Vill du maila mig skulle jag bli oerhört glad!!! Känner igen min son i din beskrivning!!! Tack på förhand!! Linn Johansson

Svar: Jag mailar dig inom de närmsta dagarna!
JANINA NYLUND

ano    •  

Varför kan du inte skriva ut trollkarlens namn om de nu är så bra? Skumt..

Svar: De som är intresserade frågar, via kommentar, fb eller mail och då svarar jag. Vad har det för skillnad vad hon heter för en sån som du som tycker det bara är trolleri?
JANINA NYLUND

helenaforsmark.blogg.se    •  

men oj hoppas han blir bättre :)

Anonym    •  

Jag ville inte vaccinera mina barn, men sköterskan på BVC blev sur och ringde och tjatade hela tiden, så till slut gav jag med mig. Det gick bra, men ångrade mig att jag inte stod på mig...

Anders    •  

Till berörda t ex Peter Karlsson, Cecilia m fl.
Kanske okänsligt att förespråka vaccin på den här bloggposten, dock skrev jag även att man såklart ska vara försiktig om det visar sig att man har reagerat illa på ett vaccin, som i Jolines fall. Men det är också så att alla vaccin är olika och det är troligen inte "generellt vaccin" man är allergisk mot utan något i just det specifika vaccinet. Jag är ganska övertygad att om man får ont i munnen av Colgate så slutar man inte borsta tänderna direkt utan man testar istället Pepsodent eller Sensodyne innan man lägger av med borsten helt och tappar tänderna som följd.

Det händer att personer reagerar illa på vaccin men tusenfalt fler liv har räddats än de har spillts pga dem. Att påstå att dessa sjukdomar hade försvunnit ändå är helt uppåt väggarna. Vaccin har däremot hjälpt till att utrota sjukdomar som folk dog som flugor av tidigare.

Jag tror att om det hade kommit ett vaccin mot vinterkräksjuka eller annan dagis-sjukdom så hade nog många vaccinmotståndare stått i kö för en spruta. Dessa sjukdomar är idag väldigt påtagliga och stör vårt vardagsliv. Mässlingen och andra vaccinationssjukdomar gör inte detta längre för de finns ju inte runtomkring oss, vilket vi har vaccinet att tacka för. Om det kommer ett vaccin mot vinterkräksjuka så är jag övertygad om att vi kommer att få samma debatt igen om 40-50 år när sjukdomen är utrotad. Varför ska man vaccinera mot något som "inte finns"?

Detta är ingen kritik mot bloggaren utan mer generellt svar mot de som är direkt motståndare till vaccin. Jag förstår att om man har fått biverkningar så blir man skeptisk och försiktig.

Anonym    •  

Jag gråter då jag läser din text, så berörd är jag. Har haft en liknande resa med zonterapi vilket resulterade i att jag själv studerat mig till zonterapeut och den vägen fått upp ögonen för olika parallella former av vård. Numera är min familj ibland sjuk men läkare har vi inte behövt söka hjälp hos, inga vaccin och ingen antibiotika - istället homeopati,zonterapi, osteopat i och kiropraktik. Det kostar naturligtvis mer än medicin och läkararvoden som försäkringen skulle stå för - men det är det värt!

Anonym    •  

Stackars liten!! Det är hemskt att det drabbar ert och en del andra barn. Och såklart får man göra ett eget val.
Dock kvarstår det faktum att väldigt många barn dog av dessa sjukdomar som vi tar vaccin emot, innan vi fick vaccin. Fråga föräldrar i u-länder hur de ser på saken. Sålänge alla andra barn runtom tar vaccin så är risken extremt liten att ditt barn drabbas av någon av dessa sjukdomar. Men blir det många barn som går ovaccinerade så kommer sjukdomarna tillbaka och med tyvärr mycket större konsekvenser.
Däremot tycker jag att man alltid ska jobba på att förbättra medicinering och man borde börja utreda homeopatiska läkemedel som faktiskt har visat sig fungera, som för er. Forskning är komplicerat och kräver stor säkerhet samt att man kan utesluta andra faktorer i studien. Jag känner tyvärr till flera fall där människor har trott på homeopati och där det verkligen inte fungerat, de fick betala med döden. Så man måste hitta en balans i det hela. Läsa på massor och ännu mer. Kolla källor riktigt ordentligt. Ni har säkert gjort det, låter det som.

Jag är väldigt glad för er skull att det funkar för er dotter!! Det är hemskt att se sitt barn lida!! Fruktansvärt!!!! Så jag är så glad för att hon mår bättre!!! Stort lycka till i framtiden!
Imorgon vaccinerar vi vår dotter med kur nr 2. Så vi ber för att hon inte ska drabbas av någon hemsk biverkning.

Anonym    •  

Vilken otrolig berättelse:) Får man fråga vad homeopaten heter?:) vore intressant:) kram

Svar: Maria Wester. Kram!
JANINA NYLUND

Jola4    •  

Oj vad många har åsikter. Vi har haft massa olika sjukdomar och tex jag vaccinerades mot något och efter nån månad så gjorde de prover jag hade ingen skydd. Okej samma sak med min dotter. Vi fick göra detox och gör det än idag då och då. Mina inre organ svullnade och jag har fått skador för livet...sama sak med dottern och ekse. Och personligheten blev anorlunda nu fick jag min dotter tillbaka... hon är snart 12 i alla år har vi kämpat kletat på slvor. Men 2 månader efter varje vaxcin hade hon också epileptiska kramper dagligen. Jag kunde inte jobba. Det var andningslarm på hela tiden. Oj oj.. att man knte viste bättre. Läkarna sa till oss att de har endast 4 timmar utbildning om vacciner under sin skoltid saå hur mycket kan de... många är rädda att söga vad de tycker men många vaccinerar inte sina barn. Det är hemligt liksom... man orkar inte ge sina barn ekologisk mat och bra mat. Och är de sjuka vill de ha quick fix. Om man väljer lite naturligt hjälp tar det längre tid men immunförsvaret blir stärkt. P.s. min dotter fick mässling trots vaccin jag fick hepatit trots vaccin jobbat med nålar

Sofié Leifsdotter    •  

Vaccinering är en fråga som människor nog aldrig kommer vara överens om. Men jag anser det SÅ viktigt att alla förstår (precis som du säger) att oavsett vad man väljer, så gör man det med goda avsikter.

Det fria valet är viktigt att försvara.

Anonym    •  

Åh hej! Vill först säga hur otroligt glad jag blir av att läsa om att er dotter äntligen blivit bättre! Och sen be om lite råd för din historia är skrämmande lik vår. Min dotter, 11 månader nu, fick atopiska eksemutslag över HELA kroppen direkt efter sitt 5 månaders vaccin, HIB heter kombinationen om jag inte minns helt fel (förträngt nästan efter allt skit) - läkarna skrev bara ut kortison, men vi vägrade ge henne de och sökte upp en homeopat istället som gav henne homeopati samtidigt som jag körde uteslutningsmetoden för att även kolla vad eksem kunde bero på, om det var vaccinet eller tex födoämnesallergi. Så eftersom hon fortfarande helammades så uteslöt jag allt från mjölk,ägg,nötter,stenfrukter,citrusfrukter osv i min kost. Efter 2 mån var alla hennes utslag borta, jag började lägga till födoämnen i min kost och hon reagerade inte på nåt, hon började även äta mat men reagerade då på mjölk med liknande utslag fast inte lika illa och långvariga. Vi fick tid hos barnallergiläkare som gjorde pricktester som gav utslag på ägg & mjölk.

Så vi vet att hon är mjölk&äggallergiker, vi vet att hon fick utslag i samband med vaccinet (även om alla runt omkring säger att "ja men hon var ju torr i huden även innan ni vaccinerade, och hon kanske var ännu mer känslig mot mjölk&ägg när hon var mindre så hon reagerade på maten genom din bröstmjölk då och att vaccinet bara var en utlösande faktor, att det egentligen inte är vaccinets fel i grunden"

Och det gör mig så osäker, att inte få ett ordentligt svar nånstans ifrån. Inte ens homeopaten kunde svara mig på om det var vaccinet som gett utslag. Homepatimedlet som homeopaten valde att ge vår dotter efter noga utvärdering var heller inte det "mest kända homeoatimedlet mot vaccinskador" utan ett annat, Natrium Mur heter det. Och det funkade ju, så där är ett till förvirrande moment.
SÅ mycket tyder på vaccinet, samtidigt som det finns andra möjliga anledningar och det blir jag galen på, jag vet inte vad jag ska tro, har aldrig fått ett positivt medhåll från någon om min tro på att det är vaccinets fel och känner mig därför fortfarande kluven i hur jag ska göra med hennes kommande 1års vaccinering :(
Ett svar från någon i liknande sits gör så mycket. Och kan inte du snälla maila mig uppgifterna till er Homeopat? Tack!<3

Emelie Babunovic    •  

Lilla gumman!
Tur att hon har föräldrar som kämpar för henne!

Fantastisk resa! Kul att läsa!

www.alexandrastyle.se    •  

Kramar till er, MAGISKT att hon blir bättre- underbart =) kramar

Milja Eldén    •  

Jag vill bara göra ett tillägg till alla skeptiker. Bättre att ha barnsjukdomarna och få ett starkt immunförsvar än att hamna i klorna på alla medicinbolag som tjänar storkovan på vår dumhet. Vissa vaccin har väl hjälpt genom tiderna men nu vill man vaccinera bort allt för att hålla oss kvar i produktion och få mindre vab dagar. Vi utsätts dagligen för föroreningar i luften och allehanda i gasform svävande toxiner, VARFÖR i all världen ska vi utsätta våra små liv med ytterligare konserveringsmedel och annat vi inte vet biverkningar på? Naturen har de mediciner vi behöver. Var rädd om våra barn, man vet inte vilka som är mer överkänsliga än andra.

Millan    •  

<3

Camilla 10 barnsmamma    •  

Kul att läsa och se att hon blivit bättre.
Min ena dotter hade kraftigt atopiskt eksem,plus att hon reagerade på mat och var förstoppad ofta.
Allt började efter 3-5 månaders sprutan,vilket vi inte förstått förens för nägot pr sedan.
Då har vi fått salva efter salva och olika mediciner under alla år.
Nör jag började läsa på om vaccin för 3 år sedan så fick jag en chock.
Efter det har knget av våra barn fått fler vaccin och kommer inte få.
Nu ser man på flera barn vilka biverkningar vi har.
Förkyslingsastma,adhd,atopiskt eksem,svimningsattacker,listan kan bli lång,o allt detta står som biverkningar om man läser dom.
Min minsta dotter är nästan aldrig sjuk,och hon är ovaccknerad,så framåt och kam allt fort jämfört med dom andra.
Dagisbarnen blir sjuka lfta men inte hon.
Vi kommer aldrig vaccinera mer.
Mvh Camilla

Camilla 10 barnsmamma    •  

Ursäkta alla stavfel,för stora fingrar för mobilen haha

Camilla    •  

Hej!
Min son som i dagarna blir 25 år har liknande eksem sedan han var dryga halvåret o har det fortfarande. Vi har bara fått salvor m kortison under alla år. Än idag så mår han psykiskt dåligt pga utslagen. Helst det som är i ansiktet.
Vad för salva har du fått använda? Kan man köpa den på vanlig hälsokost?
Tacksam för svar! 😊

Iréne Andersson    •  

Underbart att din lilla flicka fått hjälp och för hela din familj

dreamrecalllev.blogg.se    •  

Det här var väldigt intressant att läsa om då jag känner igen mig angående min son på 2 1/2 år. Som fick såna där utslag som bebis och mjölkprotein allergi och förkylningsastma och dom säger att han bara har känslig hud och derför har eksem. Och sjuk har han vart överdrivet mycket. Hans första år var det många öroninflammationer och lunginflammation och många ögoninflammationer och där efter många förkylningar och magsjukor. Och haft extremt dåligt emunförsvar. / Jessica

Jessica    •  

Hej! Så härligt att läsa att er lilla flicka faktiskt blir bättre och bättre och att ni hittat en homeopat som kan och vill hjälpa er. inte helt lätt när det gäller barn. Vaccinerade första dottern istället för att gå på min egen magkänsla och lyssnade istället på "kunskap" runt omkring mig. Något jag bittert ångrat sen dess. Sonen är ovaccinerad och tyvärr kan jag inte säga annat än att han är så mkt mer stabil än henne, på alla plan. Önskar jag kunde hitta en bra homeopat som kunde få dottern i mer balans också. SKulle jättegärna ta namn på homeopaten om du har lust att dela med dig? Kram från mig och tacksam för svar.

Svar: Hej! Så tråkigt att läsa om din dotter, känner så väl igen det där med tanke på att vår yngsta dotter är ovaccinerad.
Jag vet inte var ni bor, men den homeopat som vi gick till heter Maria Wester. Googla på Marias Hälsonycklar så hittar du till hennes hemsida och där hittar du hennes kontaktinfo.

Lycka till!
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Usch så hemskt stackars barn.. :-( va härligt att hon fått så.god hjälp av homeopati!:-) ja är själv en del skeptisk till vaccinering.. står nånstans mittemellan.. Men det är ju hemskt vad vaccin kan ställa till med detta är ju bara en av många exempel tyvärr...

Anonym    •  

Jag har 3 Stora barn som e vaccinerade och har en son på snart 6mån som jag har valt inte va vaccinera då jag e mer påläst nu 10 år senare. Men fy vad man får försvara sitter val hela tiden. Bvc e värst. Vad skönt att ni hittade en behandling som funkar och tack för att du skriver om biverkningarna för det talas det inte om på BVC

Veronica    •  

Vad skönt att tösen fått bra hjälp!
Min farbror var med om en svår olycka för många år sedan. Han låg länge på sjukhus. När han äntligen fick komma hem så pajade magen.
Han träffade Sveriges då absolut bästa magspecialister, ingen visste vad som var fel. Tillslut kontaktade han en homeopat, som skrattade och tyckte att det var märkligt när magspecialister inte kunde dra en enkel slutsats. Hans bakterieflora i tarmen var helt utslagen efter alla starka mediciner. Så han fick medicin för det och har sen dess aldrig haft problem med magen. Själv har jag också blivit hjälpt flertal gånger.
Så homeopati fungerar!

Amanda    •  

Lilla hjärtat! <3 Har följt er sendan Jolly låg i magen och läst hur ni kämpat med massa olika krämer och salvor.. Hua mig.
Och så fantastik DU är som bara inte gav upp, utan gav dig fan på att bevisa motsatsen. (typ därför jag gillar dig också, inte bara massa fluff fluff och rosa inredningsprylar, du är liksom äkta)

Anonym    •  

Känner igen många delar i det du berättar. Har en nu 11-årig son som fick blossande utslag och blåsor dygnet efter sitt trippel-vaccin vid tre månaders ålder. Efter detta blev han allergisk mot ägg, vete, nötter, honung, spenat, tomat, äpple, pälodjur, husdamm, pollen mm.
Idag har vi fått diagnos på både dyslexi och ADD bekräftad. Man undrar ju om det även där kan finnas ett samband.....

Martina    •  

Hej

Jag känner igen utslagen, min pojk fick samma men inte lika mycket. Jag tog sprutan när jag var gravid i 8 månaden. Utslagen kom när han var runt 1 år , efter jag sluta amma honom dök de upp. Fick också kortison kräm utskriven men det hjälpte bara kort. Slutade med salvan , utslagen har till 97% försvunnit nu när han är 6 år

Caroline    •  

Vilken stark berättelse. Lilla Joline, vilken tur hon har en så smart och stark mamma som kämpar med näbbar och klor för sitt barn. Tar reda på fakta och tänker själv. Bra jobbat!
Min son har en liknande resa men om det beror på vaccin eller inte vet ju inte jag. Jag vet bara att han fick samma utsalg som Joline efter sina sprutor och allt blev ett helvete successivt. Totalt personlighetsförändrad och vi käpade. Vad som hjälpt honom är en mkt restrektiv kost, han äter inte mjölk, ägg, gluten, vete, soja eller baljväxter. Och givetvis aldrig ngn spruta mer. Hur skulle jag våga? Så länge de kan garantera mig att hans multiallergi osv inte uppstod pga vaccinet, kan jag ju inte chansa?
Tack för att du delar med dig,
//Caroline

Anonym    •  

Tack för att du delar med dig! Så glad att ni hittade något som fungerade för er fina dotter.

Jessica    •  

Tusen tack för tipset, jag skall kolla upp genast :) Kram, Jessica

Ylva    •  

Ta på foliehatten!

Anonym    •  

Vi har gjort samma resa . Alex är en härlig ung man på 21 nu, elitidrottare under flera år. Vi har undvikits gluten och framför allt mejeri produkter hela familjen sedan start m behandling och

Kogo    •  

Roligt att din dotter mår bättre :). Tyvärr blev jag bara sjukare av homeopatens medicin jag fick för mina eksem. Trodde mitt liv var över ett tag faktiskt så jag tror inte jag vågar gå till en sån igen.

Trapp Viktoria Eriksson    •  

Lilla vännen då! Jösses va otäckt.. :'( ❤️ Skönt att höra att det är bättre nu!!

Amanda CL    •  

Väldigt intressant att läsa! En vän till mig går till en homeopat och har fått hjälp med sin laktosintolerans.
Så skönt att din dotter blir bättre :)

Christian Fischiii    •  

❤️ Följ gärna min blogg där jag försöker gå ner i vikt samt få bättre kondition! 👍

Anonym    •  

Vill bara säga att våran dotter fick urinvägsinfektion vid vaccinering så vi fullföljde inte vaccineringen

Anonym    •  

Man ska inte vara rädd för vaccin!! Blir helt galen när jag läser om personer som väljer att inte vaccinera. Det är inte bara ditt barn du skyddar när du vaccinerar, du skyddar även andra barn som av en eller annan anledning inte får vaccineras. Egoistiskt hokus pokus! Ni har haft en enorm otur, that's it!

Anonym    •  

Tack för att du delar med dig! Stackars tös, men tur att hon har förståndiga föräldrar!
Har precis kommit på att min dotter kan vara kvicksilverförgiftad genom mig under graviditeten... Vi väntar på utredning pga autismliknande drag. Ska försöka få med henne till en naturläkare som hjälper mig när jag nu sanerar amalgam.

Marie    •  

Tack för att du delar med dig! Så fint att höra att din dotter blivit bättre! Homeopatin är fantastisk och själv håller jag på att utbilda mig till homeopat. Det är en helt fantastisk läkekonst och jag önskar verkligen att fler svenskar gav det en chans. Utomlands är det jättestort. I frankrike tex är vart fjärde recept som skrivs ut homeopatiskt. Vaccinationer ställer till mer än vad läkarna vill erkänna men sån tur är så kan homeopatin hjälpa till i många fall. Stor kram till er!

Anonym    •  

Hei. Lurer på noe ift. Barn og utslett/ sopp.

Susanne    •  

Jag tycker det ar roligt dessa kommentarer som sager att vaccineringen raddar liv och att lilla tjejen har ar ett undantag. Plus att vaccineringen ar bra for framtida generationerna.
Vaccinering KAN radda liv, men man kan ju undra vad ar det de ska "radda" fran? Och framtida generationer? Ursakta, vara egna foraldrar och mor/farforaldrar och annu langre bort har klarat sig, och darmed vi, utan vaccinering. Sa att saga att om man inte vill vaccinera sitt barn sa ar faran storre i de framtida generationerna. BS! Vi har faktiskt ingen som helst aning om hur vaccinering kommer ha for inverkan pa vara framtida generationer. Varfor vi inte har det? For vi har inte tillrakligt med generationer som tar vaccinationer som man kan undersoka.
Sa kom inte och saga att det ar en fara for framtiden, for det vet ingen. Allt vi vet ar att det var sagt att vaccineringen var 100% sakert och nagra ar senare, vad vet vi nu? Att 100% var mer an overdriven. Sa kanske blir det ocksa om nagra generationer med vaccineringen. Att man sager att vi forstorde framtiden med vaccineringen. Sa igen, ingen vet detta och det finns ingen palitlig undersokning for det gar inte. Bara gissningar.
Sa for nu galler det att respektera de foraldrarna som valjer att inte vaccinera sina barn och sluta gora livet surt for de och ifragesatter deras val.

Jag bor i Holland och som nagon sa var det antagligen ett utbrott av masslingen har forra aret, tyvarr har jag inte hort om detta varken i tidningarna eller nyheterna. Sa "utbrottet" kanske var inte sadar domedags mattat som svenska tidningar kanske vill folk att tro?
I Holland ar man ocksa mera oppen mot homeopatisk medicin, det ar enkelt att fa tag pa och fa information om det. Ofta ocksa ar det den hollandska "FK" som betalar det.

Vi har medicin och allt som gor att vi kan klara oss med masslingen och roda hund osv ... Sa varfor vaccinera mot det och massor annat skit som ocksa finns darinne? Det finns kanske en mening med att vi har dessa sjukdomar, sjalv tycker jag att det tal att tankas pa.

Personligt tycker jag med att Joline och hennes familj gor ett bra job med att ta hand om varandra. Som en familj ska gora. Vaccin ar inte bara till godo, det sprider likaval daliga saker omkring sig, men de som valjer att inte informera sig eller tycker risken ar inte stor nog .. Ja, bra for er, men lat folk som tar beslutet att inte ta det vara! Vi alla gor vara val for det basta for vara barn.
<3 Joline och familj!

Anonym    •  

Vilket bullshitt... homeopati...
Sluta sprid idiotier som inte stöder vetenskap...
Homeopsti är utblandat ingenting...
herregud...

Anonym    •  

Hej är en 64årig kvinna. Blev som nyfödd vaccinerad m.calmette. Stora utbredda eksem bara frisk hud på öronen.Astma vid 2år.Födoämnesallergi: fisk, nötter, ägg mm.minns fortfarande Hur värken kändes djupt i huden. Eksemet blossade upp i puberteten m.bättre under mina 3 graviditeter ingen av barnen är allergiska. I klimakteriet försvann eksemet plötsligt. Kan inte ta vaccin mot säsongsinfluensan har testat och fick en enorm allergichock m.medvetslöshet. Inhalera spray mot astma dagligen mår i övrigt bra och känner mej relativt frisk har ju inget annat att jämföra med. Min mor var helt övertygad om att jag var/Är vaccinationsskadad. Tack för mej o kram.

gingiberi.blogg.se    •  

Tack för att du delar med dig. Jag blir förhoppningsfull när jag läser alla positiva kommentarer från människor som har valt att inte vaccinera sina barn. Tack!

mammatillhlhs.blogg.se    •  

Herregud. Hade man ingen aning, detta borde visas mer och uppmanas. Trodde de va en självklarhet att gråta vaccin och man får lite feber eller dylikt. Underbart att se henne på bättringsvägen

Yvonne Löfquist    •  

Tack kära du som berättar och delar med dig den stora uppgiften att vara förälder. Om vaccinskador som är så stort och som det smusslas så mycket med. TACK! Hoppas att du kan och vill dela med många fler, detta är viktig information.

Martina    •  

Jag var gravid i 8 månaden när jag tog vaccinet mot svininfluensan panderix!när jag slutade amma min pojk då dök utslagen upp exakt så såg dem ut som på din tös. Vi fick bara kortisonsalva utskriven hjäkpte som du säger tillfälligt.

Anonym    •  

Är bara lite nyfiken har läkarna kolla så att hon inte har en immunbristsjuktom typ cvid ? Min kille hade liknande symptom när han var liten fick reda på i vuxen ålder att han hade cvid.

Anonym    •  

Är bara lite nyfiken har läkarna kolla så att hon inte har en immunbristsjuktom typ cvid ? Min kille hade liknande symptom när han var liten fick reda på i vuxen ålder att han hade cvid.

Svar: Nej det har inte kollats, men med tanke på att hon är frisk efter homeopatbehandling så kan vi väl utesluta det :)
JANINA NYLUND

Z    •  

`Hej! Skulle du kunna skriva vad den tyska krämen/salvan från homeopaten heter? Letar med ljus och lykta efter nåt som kan hjälpa min 9 månader gamla tjej.. Tack på förhand!

Anonym    •  

Hej! Jag har tre barn. Två pojkarna Gabriel och Gustav är snart två år gamla. De är tydligt autistiska, och har svåra atopiska eksem. Det är inte omöjligt att de fått detta pga vaccinskador. De får en kost utan gluten och kasein. Vi har även provat homeopatmedel men inget har ännu hjälpt. Därför undrar jag vilket homeopatmedel Joline fick och hur länge hon fick det. Jag vet att allt detta är individuellt och att samma medel kanske inte hjälper mina pojkar men jag greppar
efter halmstrån så att jag kan tipsa min homeopat, då det vi provat hittills i inte funkat. Skulle vara otroligt jättetacksam för svar! ☺ Mvh Malin

Erika3    •  

Hej Janina, och tack för att du skriver er historia.
Jag tyckte själv att det var ett svårt beslut att vaccinera eller ej. Jag valde att vänta tills sonen var 2,5år (eftersom de hjärnskador som kan uppkomma av vaccin blir mer lokala ju äldre barnet är, man kan se ett samband hos barn som dött av plötslig spädbarnsdöd, om de dött av hjärnskada, mellan tiden för vaccinet och utbredningen av skadan, se forskning på Karolinska, Jackie Swartz. Det finns också data från Japan om jag minns rätt, där man sänkte den plötsliga spädbarnsdöden med 10% genom att förlägga det första vaccinationstillfället senare.) Trots att jag var väl påläst och gjorde det som jag trodde var bäst för mitt barn var det vid ett tillfälle en läkare som skrek efter mig att jag utsatte mitt barn för misshandel. Otroligt att detta väcker så starka känslor. Intressant i sig! Hur kommer det sig?
Jag är inte säker på att vaccin hade haft en så skadlig effekt på en del som det har om vi hade levt i en mindre förgiftad värld. Men jag tror att för en del kan vaccinet vara den droppe som får koppen att rinna över. Min son fick det första vaccinet vid tre tillfällen, de direkta biverkningarna var att han inte kunde stå på benet under ett dygn. Efter det utvecklade han a-typisk autism. Jag tror, men kan inte veta så klart, att han ändå hade haft en del av sina autistiska drag även utan vaccineringen, jag hade mycket kvicksilver i kroppen efter åtta amalgamfyllningar. Men jag tror att vaccinet gjorde honom mycket sämre.
Tyvärr är det så att vaccin inte heller ger ett 100% skydd. Flera av de som t ex fått mässling vid utbrott har varit vaccinerade. Det är ju också mycket svårt att forska på vaccin eftersom man inte kan använda sig av kontrollgrupper som egentligen är enda sättet att veta om en medicin verkligen fungerar. Och de historiska data som finns visar att för mässling och polio (de andra sjukdomarna vet jag inget om) hade sjukdomsfrekvensen redan sjunkit innan man började vaccinera. För polion hade det antagligen att göra med att människor fick egna badrum och toaletter och inte behövde dela utedass med granarna, bättre hygien med andra ord.
Jag önskar att vi framöver kan tala om de här sakerna med öppenhet, utan att döma varandra. Det är ingen tävling om vad som är bäst, allopatisk- eller alternativmedicin, båda har sin plats. Jag önskar också att kraven för säkerhet på vaccin höjs och att föräldrar börjar kräva att få ordentlig information. Tiden när läkare (och präster) kunde klappa sina patienter (församlingsbor) på huvudet som om de inte hade förstånd är förbi ;-)
Det kräver också att systemet fungerar bättre, om läkare inte tar patienters/föräldrars oro på allvar sker ingen utveckling. Om läkare viftar bort och säger att biverkningar inte har med vaccin att göra och biverkningen inte rapporteras får vi en skev statistik.
Det här är en viktig debatt, för så många föräldrar rapporterar att deras barn blivit sjuka och det är våra barn som får betala priset för osäkra vaccin. Så tack igen Janina för ditt bidrag till våra barns hälsa.
Erika

Anonym    •  

Ligger vaken trots jag borde sova. Googlar runt på bilder på utslag och hittar din blogg. Min son ser ut väldigt lik din flicka, utslagen 😭 hur snabbt efter vaccinet började din dotter få utslag? / Marie


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production