VITLÖK I ÖRAT

När jag var liten hade jag rätt ofta öroninflammation, sådär så jag grät av smärtan och ibland sprack trumhinnan. Det var en av de värsta smärtorna jag visste av när jag var liten och jag blev alltid tvungen att äta antibiotika. I vuxen ålder har jag inte en enda gång haft öroninflammation som orsakat värk, men däremot har jag några enstaka gånger haft nåt skumt som jag förstått varit inflammation och som jag sen visat upp och fått antibiotika för. Jag har fått "lock" för örat och hörseln har blivit lika dålig som när man är under vattenytan. 

Samma elände drabbade mig senast i förrgår, and I was like NOOOOO I don't have time for this shit. Ignorerade och hoppades att det skulle försvinna till igår, men då istället hade jag dessutom ett pipande ljud i örat hela dagen och alla höga ljud lät superhögt i just det örat. 

These days är antibiotika det absolut sista jag vill utsätta mig själv och barnen för, så jag tänkte prova nåt som så många på min fb delat. Det här med att skala och lägga en vitlöksklyfta i örat

Så det gjorde jag, efter att jag droppat lite kolloidalt silver i örat. Tejpade fast vitlöksklyftan med läkartejp och hade den där tills jag skulle sova, ungefär fem timmar. Skulle nog kunnat ha den i örat när jag sov också men jag provade ta ut den när jag la mig ner, och till min förvåning kändes örat som vanligt igen. Inget lock och inget pip.

Idag har jag inte haft några känningar alls och jag är bara så glad att jag provade det här husmorsknepet! Det skulle ju va underbart om något så enkelt kan bota kommande öronproblem. Så där har ni ett tips!

 
 


tha bitch    •  

Uuuh thank u very much for the tip. Check out my blog

Anonym    •  

Ja lukta antagligen vitlök hela barndomen iom att ja hadd så ofta öronvärk å vi körd på vitlökstipset :) 😀

Anonym    •  

ja brukar också köra på vitlök när jag får känningar av öronvärk/inflamation. Funkar! men kolloidalt silver sägs också att man ska droppa som du gjorde (effekt som antibiotika ha ja hört?) men vitlöksklyftan så är ju stark och kanske int så skonsam mot huden så jag brukar linda in det i liten bit hushålls papper innan ja lägger den i örat.

ung å gäälin    •  

Hej! Har testat vitlökstipset många gånger, hjälper varenda gång. :) Om det inte är för mycket begärt så undrar jag vad du har för font på titlarna? :) Älskar din blogg. Tack.

Anna    •  

Roligt att det fungerade. Själv har man känliga öron så använder istället vanlig hackad lök inlindad i en bit av nya strumpbyxor vid öronvärk både på en själv och barnen. Ett annat bra tips med vitlök är att vid förkylning hacka en klyfta o ha i rummet under natten, det brukar kunna underlätta andningen.

Anonym    •  

Vitlök brukar jag också använda! Luktar kanske lite,men funkar bra :)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production