KANINERNA BYTER UPP SIG

Kaninerna flyttade ut förra helgen och idag har vi byggt en liten hage till deras bur. Buren som de har är nog alldeles för liten nu när de blivit så stora, så det var nödvändigt med lite mer svängrum. Och så hemmagjord som den bara kan bli är den! Vi köpte endast stängslet runtomkring, resten är sånt vi hittat i garaget. Takdelen som går att lyfta bort (den med blått stängsel över halva) är i själva verket ett fönsterspröjs som satt på fönstren när vi flyttade in. Ni ser, återanvändning på högsta nivå. 

Den blev ju inte så vacker egentligen, men våra kaniner är inte så petnoga. Genast när de kom ut i hagen så började Elsa (den vita) hoppa på Anna??? Det har de aldrig visat tecken på tidigare, men kanske de faktiskt i själva verket är en hane och en hona och de egentligen bara väntat på en större lägenhet innan de utökar familjen. Heheh. 

 
 

Och hur är det med Joline då? Kanske nån undrar. 
Hon var nog så dålig hela dan igår, spydde upp all vätska som hon fick ner och sov stor del av dagen. Hon spydde sista gången kring 21, men idag vaknade hon upp ganska kry och har ätit nästan som normalt och inget har kommit upp tillbaks. Så för henne var det kort men intensivt, och jag hoppas innerligt att det lämnar såhär. Men det lär det ju knappast göra. 


Veronica    •  

Det är ju jättebra när man kan återvinna saker :) Våra kaniner ska också få flytta ut snart. Tänker mig att de blir trevligare för de små djuren att få vara ute i friska luften :)

Svar: Våra har verkligen njutit av att få vara utomhus, trots att de hittills inte haft mycket utrymme! De har legat och slappat i solen :) Kul när man ser att de små liven har det bra.
JANINA NYLUND

Kaninentusiast    •  

Hej, kaniner kan göra så ibland fast de är två honor :)
Annars går det fint att kastrera hanen ^^

Svar: Ja det läste jag nånstans faktiskt :) De borde vara två honor, och tror nog de är det också eftersom de inte visat några tecken alls på nåt fuffens, förutom nu när de kom ut i hagen då ;) Men det varade bara nån sekund.
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Varifrån är Nicolinas byxor köpta? Så fina!

Svar: Jag köpte dem från loppis, men de är ursprungligen från H&M :)
JANINA NYLUND

Johanna    •  

Hej! Vad fint det blev! Har ni nät i botten på buren? Kaniner har annars en tendens att gräva sig ut. :)

Svar: Joo vi har galler i botten längs alla sidor :)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Ser inte tydligt på bilden, men om ni inte har det så se till att ha galler över gräset med. De små rackarna har en tendens att gräva sig ut annars, har nämligen varit med om det själv. :)

Svar: Yes det har vi tagit i beaktande :)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Vi har 2 hanar och de gör likadant :D vi flyttade ut våra för någon vecka sedan så de fick va ute då det kom takatalvi men det överlevde de också :)

Svar: Skönt att höra! :)
JANINA NYLUND

Saragunmarie    •  

Så fint! :) Har ni galler i botten? Annars finns risken att de gräver sig ut eller att nåt rovdjur tar sig in.

Svar: Tack! Joo vi har en bit galler längs alla sidorna i botten :) la inte nåt i mitten för att de ska få gräva fritt där tänkte vi. Ser det ut som att de börjar gräva en lång grop får vi ju fylla i den med nåt eller då lägga galler över hela bottnen :)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Vår Rapunzel försöker träget para sej med Larslimpa... som är kastrerad 😊

Svar: Haha men ååh vilka härliga namn! :D
JANINA NYLUND


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production