MERA MAGSJUKA & FIX I NICOLINAS RUMJag visste ju att det inte skulle räcka med Joline, inatt blev nämligen Milou sjuk också. När vi skulle gå och lägga oss tittade vi till barnen som vanligt och upptäckte att Milou låg och badade i spyor. Hon hade tydligen börjat spy i sömnen och väldigt tyst dessutom, så vi hade inte hört nånting. Det har aldrig hänt förut! Jag som har spyfobi har alltid öronen på helspänn efter att barnen lagt sig och vid minsta lilla hostning tror jag att de kommer börja spy. 

Så det var bara att lyfta upp henne ur sängen och bära ner henne till duschen. Stackarn förstod inte alls vad det var frågan om. Ungen i duschen och alla lakan och filtar in i tvättmaskinen på 90 grader. Sen samma sak två gånger till under natten. 

Idag har hon inte spytt, utan bara varit slö och verkat allmänt illamående. Ikväll åt hon dock middag som vanligt så det verkar inte varit nåt långvarigt för henne heller. Pjuh! Tre kvar nu då..

Jag har passat på och fixat i Nicolinas rum idag när jag ändå varit tvungen att va inne när Milou sovit. Hittills har jag målat taket, spacklat och slipat alla väggar och idag grundmålat väggarna och det lilla fönstret. Sen har jag också hunnit smita iväg till stan och köpt ytfärgen som ska vara på tre av väggarna. På den fjärde väggen ska jag göra ett asymmetriskt mönster. Ni kan se hur jag tänkt i detta inlägg
 

Så ser det ut just nu. Siktar på att få det färdigt före nästa helg! 


krya på er

Jelena    •  

Hej! Vill börja med att säga hur jag imponeras av allt du kan kring renovering! Verkligen, du är grym.

Nu till min fråga, vi har renoverat vår lägenhet också (dock är jag inte lika duktig som du), men vi valde att ta bort tapeten under innan vi spacklade och målade, har fått höra att det är bättre. Hur tänker du kring det? Frågar av ren nyfikenhet då du också verkar väldigt insatt.

Fortsatt trevlig dag till dig och din fina familj.

Svar: Tack! :) Det är en smaksak, båda sätten funkar och det är väldigt individuellt vad man tycker är den "enklare vägen" och vilket sätt man föredrar. Samma som att vissa föredrar att måla och vissa föredrar att tapetsera :) Vi har skrapat bort tapeten i några av rummen här i huset före spacklingen, men personligen tycker jag det är både tidskrävande, jobbigt och i många fall onödigt. En tapet är i många fall en bra grund så länge den är jämn och inte skadad. Vissa målare säger att det är riskabelt eftersom den kan bli bubblig och i värsta fall lossna, medans andra rekommenderar att göra så. Vissa tapeter blir bubbliga och kan lossna ifall man spacklar/målar rakt på, men det är långt ifrån alla. Känner man sig osäker kan man prova spackla en våd (med skarv) och se hur det blir när den torkat. Vanligast är att det blir bubblor längs skarvet, men låter man spacklet torka går det att skära bort och spackla över "hålet". Är tapeten bara några år gammal (nonwoven) och ordentligt ditklistrad så borde det inte komma några bubblor när man spacklar över den. Ett tredje sätt man kan prova på, ifall man vill riva ner tapeten men den sitter hårt och man inte orkar/lyckas få bort precis allt, är att måla grundfärg rakt ovanpå. Fastän det ännu finns kvar tapetbitar. Det ser förjävligt ut, men när färgen torkat är även tapetbitarna torra och då kan man slipa väggen jämn före man (bred)spacklar. Det är ett sätt som kan gå lite snabbare än att pilla bort varje liten tapetbit. Det var alla tips jag hade att komma med! Tack och fortsatt trevlig kväll till dig :)
JANINA NYLUND

liamochmelvin.blogg.se    •  

Fy, magsjuka är bland set jobbigaste man kan råka ut för som barnfamilj. Krya på er! 💞

Hanna Sjöholm    •  

Alltså jag kan inte förstå hur du klarar av alla dessa spysjukor! Du är så duktig! Tänker bara på mig själv och min spyfobi.. Vet inte hur jag nånsin ska klara av det du gör! Lyfter på hatten för dig, Janina!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production