SENASTE TRÄDGÅRDSPROJEKTEN

Just det ja, jag lovade ju att visa er två små projekt som vi fått till här i trädgården. Det finns ju nog att göra både mindre och större åtgärder och dessa gjorde vi under förra veckoslutet. 

Först ut har vi en liten grej som gjorde stor skillnad. Vi tog bort betongplattorna framför trappan, för att de kändes så 80-tal och inte det minsta hemtrevliga. Att först ha grus, sen de där plattorna före trappan, det såg så.. råddigt (?) ut, om ni förstår hur jag menar. 


Med bara grus framtill trappan ser det mer städat och välkomnande ut tycker jag. Sen ska vi ju måla trappan samtidigt som vi målar stenfoten, så börjar det se ännu fräschare ut. Och fylla på med mer grus i den övriga grusgången och på infarten. 

Där på sista bilden nere till höger ser ni att de börjat på med det andra projektet, nämligen detta...
Något som ser ut som en gräshög, som nångång i tiderna varit en plantering (?). Det fanns tidigare stora vildvuxna rosenbuskar som hängde ut väldigt långt (hängde över gräsmattan och tog kål på gräset, ni ser ju den kala fläcken som bestått av mossa. Det kom bort när vi räfsade.) Det fanns även en gran där ovanpå som jag sågade ner förra veckan. Den + rosenbuskarna gjorde att gården här uppe kändes väldigt igenväxt och inte så öppen och luftig som vi önskar. 

Så jag sågade som sagt ner granen, och Daniel grävde upp rötterna till rosenbuskarna (som vi klippte ner ifjol), sen grävde jag upp allt ogräs och skrapade bort all jord från stenarna som fanns där under. Spolade av stenarna och la dit lite ny jord och VIPS, så hade vi en stenplantering. Ska plantera olika blommor där i jorden men har inte hunnit med det ännu. Det ser ju mycket trevligare ut nu. Nu gäller det bara att så nytt gräs där runtomkring så blir det riktigt bra. 

Så att, så att. Nu har vi bara resten av gården kvar! ;)


Rebecca    •  

Niiice! Bra jobbat! Börjar verkligen synas skillnad!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production