VÅRFEST PÅ DAGIS

I tisdags var det vårfest på dagis, picknick och program utomhus. För oss är det inte sentimentalt i år på nåt sätt eftersom Joline fortsätter på dagis i höst och Milou fortsätter hos dagmamman (min mamma). Ni vet, det är ju alltid känslomässigt när de når en milstolpe och ska ta nästa steg i livet. När de för första gången börjar dagis, när de börjar förskolan, när de börjar skolan, o.s.v.

Men detta år är det inget av barnen som börjar på nåt nytt men det var lite känslomässigt i alla fall. Eller ja, det kändes stort. Att se Joline stå där med sin grupp, sina kompisar, längst fram, framför alla föräldrar och syskon och släktingar, och sjunga med i sångerna. Le mot mig när jag smög fram för att fotografera, utan det minsta bekymmer eller osäkerhet i blicken. DET kändes stort. För mig kändes det som en milstolpe. 

Mycket har hänt i Joline's liv det senaste året. Både medgångar och motgångar. Hon har fått regelbunden behandling hos homeopat och både blivit av med sina eksem och sin mentala spärr. Det har gjort hennes liv så mycket enklare på många sätt och hon har blivit en så glad och framåtriktad tjej. Men sen ska vi inte glömma vad hon gick igenom när hon drabbades av Kawasaki i vintras. Det är för mig ännu ofattbart att just hon råkade ut för en så ovanlig sjukdom, fast egentligen är det inte konstigt alls, med tanke på alla gifter som skulle ut ur kroppen just då. 

Men inget ont som inte har något gott med sig. Allt har blivit så bra nu, bättre än vi någonsin vågat föreställa oss. Nu strax ska hon få njuta av sommarlov före hon påbörjar sitt sista år på dagis. 


 Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production