PURPLEEn rolig grej som kom på köpet när jag avfärgade mitt röda hår, var att när den rosa färgen tvättats ur var mitt hår blont. Blont hår för mig, är som ett tomt papper, ett oskrivet blad, en vit vägg. Möjligheterna är oändliga och jag ser ingen anledning till att inte utnyttja en blond frippa.  

Rastlös som jag är så hade jag, redan innan jag åkte till frissan för en månad sen, på klart vilka färger jag skulle prova på sen när det rosa tvättats ur. Blått, grönt och lila t.ex. "Men herregud vuxna kvinna" tänker nog någon, men vadå? Varför inte göra det som man drömde om som barn? Det fina med nutiden är att det finns färgmasker, hårinpackning med pigment. Man kan alltså "färga" håret utan att faktiskt färga det, och så tvättas det ur efter några tvättar. 

Häromveckan köpte jag en Color mask paint tub som jag antog hade samma funktion som de vanliga Color mask tuberna. Igår kväll kände jag mig lite sugen på en förändring så då när jag gick i duschen så smetade jag samtidigt in håret med den. Märkte genast att färgen satte sig mycket snabbare och starkare än den brukar (använde Color mask ofta när jag hade rött hår) så jag blev lite nervös och sköljde håret efter bara nån minut fastän verkningstiden var 15-30 min. Sen när håret börjat torka märkte jag hur bra färgen satt och hur OJÄMNT det hade blivit när jag blev så stressad. Läste lite mer om just den tuben på internet och märkte ganska snabbt att det var TONING. Shit shit shit shit. Började hysteriskt googla hur man får bort toning ur håret SNABBT och gick sen i duschen och schamponerade in håret ytterligare två gånger och la en hårinpackning som jag sen satt med i 45 minuter. Lite bättre såg det ut sen, men nog känns det ju lite bittert att jag TONAT mitt fina hår och alldeles ojämnt dessutom, när jag bara tänkte va lite busig och ha lila hår en vecka. 

Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg, kanske att ni ska ta lärdom av mina misstag och ta reda på vad ni har köpt egentligen före ni börjar experimentera med ert hår. Sen kanske att.. ni får ha förståelse ifall ni råkar se mig under den kommande månaden. Fick sån panik igår att jag bokade tid till frissan i slutet av månaden. Just in case att mitt hår inte reder upp sig av sig självt innan dess. 

Annars mår jag bra! Populärare än vanligt bland Nicolinas kompisar är jag också.


Fanny    •  

Riktigt fin hårfärg!

Svar: Tack! :) Tycker själv nog att jag passade helt bra i lila hår, bara jag skulle hunnit göra färgen jämn... ;)
JANINA NYLUND

snyggt

Anonym    •  

Shit va snyggt det blev! Knappast märker nån att det är ojämnt :) Jag tonade mitt hår också häromkvällen - medvetet dock :) jag tycker bäst om toning, tycker att en färg som håller en vecka inte är värt mödan, men jag vill inte färga permanent för att jag är för lat att färga rotväxt hela tiden. Därför är ju toning super! Räcker 28 tvättar (för mig ca 3 månader). Efter det är det bara att välja pånytt någon ny häftig färg! Hur bra som helst! :) själv har jag hittills varit rätt så tråkig i mina färgkval, kanske jag också kunde prova nåt lite häftigare... :)

Svar: Tack! :) Ja toning är nog riktigt bra! Vill dock inte använda det när jag inte är säker på att jag trivs i färgen, för då är nog tre månader en lång tid.. Det här med färgmasker är väl mest när man vill byta ofta och inte vet riktigt vad man kommer tycka om o.s.v. :) Skulle det visa sig att jag provade på en färg som jag tyckte riktigt mycket om så skulle jag såklart tona eller färga istället.
JANINA NYLUND

Denice    •  

Jag är 27 år och har förnärvarande turkos/blått hår. Färg har varken kön eller ålder. ;) jag använder Manic Panic-färgerna, sitter superbra på mitt hår! :D vad jag kan avgöra från bilden så blev ditt hår riktigt snyggt! ^_^

Svar: Åh turkos/blått är så himla snyggt! :) Ska lägga det namnet på minnet. Tack! :D
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Hej! Jätte fin färg, men tänkte ge lite mer info om produkten ;) Och jag förstår vad du menar med att du vill byta färg ofta, det är jätte kul! Brukar själv experimentera. Color mask paint är en "direkt färg" (endast färg pigment) så det betyder att färgen fastnar endast på ytan av ditt hår. Färgen håller mellan 5- max 30 tvättar. Och i ditt fall med din hår historik så kommer den nog att tvättas ur ganska snabbt fast den kan se intensiv ut till en början. Så rekommenderar nog dig att använda den igen, en variant är att du blandar den med lite vanligt balsam så blir den ljusare = mindre pigment så tvättas den ännu snabbare ur. För att undvika fläckar, sätt rikligt med färg!! Blekt hår suger i sig massor så har man inte ordentligt blir det fläckigt. Color mask paint är perfekta färger att experimentera runt med av olika nyanser ;)

Svar: Tack så mycket för din kommentar! Vet inte varför det står att det är toning när man läser, men det kan väl tolkas olika av alla! Jag tog ditt råd och blandade ut masken med vanligt balsam, så nu är jag snäppet mer lila men med en jämnare färg ;) Resonerar som så, att om jag ändå ska va lila ett tag så får det ju gärna va jämnt åtminstone :) Trivs redan mycket bättre!
JANINA NYLUND

Milla    •  

Tonade en gång mitt hår rött (helt medvetet) kvällen före jag skulle åka på kryssning. Det blev ojämnt som sjutton och jag fick tvätta håret jag vet inte hur många gånger för att få bort en del av färgen så jag skulle våga visa mig för folk följande dag. Lyckades få bort det värsta så det såg någorlunda ut, och mina kompisar tyckte det bara var snyggt och märkte inte alls att det var ojämnt. 😃 En annan gång skulle jag tona håret kastanjebrunt och det blev lila! 😮 Inte riktigt vad jag tänkt mig, hm... 😆 Som tur var höll toningen inte så länge. Men har blivit lite avskräckt från att experimentera själv med färg i håret efter dessa misslyckanden. Så I know the feeling...

Svar: Haha åhnej! Vilka historier :D Låter nog som att du har haft rejält med otur ;) Jag har färgat håret rätt mycket i mina dar, vissa gånger har det blivit mer ojämnt än andra men i det stora hela så har det nog blivit den färg som jag tänkt mig åtminstone ;)
JANINA NYLUND

Hanna Karlsson    •  

På den här bilden tycker jag att det ser fint ut. Önskar att jag också vågade vara lite mer wild and crazy. :-P

Victoria    •  

Always be yourself. Unless you can be a unicorn, then always be a unicorn :D


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production