"TÅ MAN BLIR 25 OCH HAR ALLT PÅ RADIN"

I torsdags var det min födelsedag. Hela 25 år har jag hunnit bli, och jaa nog kan jag väl hålla med om att jag har hunnit med rätt mycket under den tiden även om det ibland känns som att 'vad har jag åstadkommit hittills egentligen? Itt ett skit.' 

Nå, ska vi kanske ta en genomgång? De senaste nio födelsedagarna: 

- När jag fyllde 17 var jag förlovad och höggravid och hade bott tillsammans med Daniel i egen lägenhet i mer än ett år.  
- När jag fyllde 18 hade jag en 11-månaders bebis och ägnade all min tid åt henne. Tog körkort. 
- När jag fyllde 19 hade jag påbörjat mina målarstudier och var nästan halvvägs på första året. 
- När jag fyllde 20 var det två veckor sen jag fick mitt andra barn. Bloggen nådde sin höjdpunkt och jag blev nominerad till Årets Blogg på Bloggalan i Helsingfors. 
- När jag fyllde 21 var jag nybliven radhuslägenhets-ägare och besökte krogen för andra gången i mitt liv.  
- När jag fyllde 22 hade jag haft mitt jobb i ett halvår och var gravid med mitt tredje barn. Sjukskriven i princip hela gravidieten p.g.a. extremt illamående. Sålde lägenheten ett halvår senare och flyttade tillbaks till Vasa en månad före förlossningen.
- När jag fyllde 23 hade jag tre barn i åldrarna (nästan) 6 år, 3 år och 6 månader. Jag började jobba smått igen månaden efter. Kom igång ordentligt med träningen och gymmade i snitt varannan dag. 
- När jag fyllde 24 var jag i full färd med att göra klart mina målarstudier. Husägare sen 3 månader tillbaks. Ytrenoverade vårt hus på "fritiden" och jobbade vid sidan om. 
- När jag fyllde 25 hade jag varit klar med studierna i 3 månader, huset har varit färdigrenoverat i ett halvår, jobbar deltid och är vårdledig resten av tiden. Planerar bröllop till nästa höst. 

Okej okej *klappar mig själv på axeln*, när man ser det såhär så har jag ju nog hunnit med rätt mycket, och jag har ännu fem år kvar till 30. Vad ska jag månne hitta på nu då?

Ibland när jag tänker på alla roligheter jag redan avverkat så får jag faktiskt nästan lite ångest. Eller jag blir ängslig kan man väl säga, ni vet sådär som det känns när man har något jätteroligt på gång och känslan när det sen är över och man inte har nåt annat att se fram emot. Jag är nämligen inte den som kan slänga upp fötterna på soffbordet och bara njuuuta av det jag redan har och känna att livet är complete. Ligga och dra mig i sängen och stiga upp när halva dagen redan är förbi. Hela tiden ser jag rum som jag kan måla om, kurser jag vill gå, utbildningar jag vill ha, jobb jag vill försöka få och löner jag vill jobba mig upp till. Och det har faktiskt inget att göra med någon slags press som samhället lagt på mig och alla andra, utan det är nog bara mina egna "krav" på mig själv för att sån är jag. På gott och ont. Min egen bild av mig själv är sån och jag mår bäst när jag alltid har nåt nytt spännande på gång som tar mig ett litet (eller större) steg framåt i livet. (Obs obs jag är nog viktig med att hinna ta det lugnt och bara slappa och njuuuta också, fast det gör jag gärna samtidigt som jag gör något annat heheh.) Vad gäller vår lilla familj som vi skapat så känner jag mig helt nöjd, vill varken ha fler eller färre (ok ibland skulle de gärna få vara en mindre haha), nu är det istället mig själv som jag vill jobba på och utveckla. Hitta det jag verkligen brinner för och vara lycklig med det jag gör. 

En sak är i alla fall säker, och det är att jag aldrig kommer låta det bli tråkigt. 


 


Bintan    •  

Men herre gud vad du hunnit med! Jag måste säga att jag är imponerad :-)
Grattis i efterskott!

Svar: Tusen tack! :)
JANINA NYLUND

Hemma Hos Felicia    •  

Grattis i efterskott!!! :)

Martina    •  

Börjar det närma sig ngn bröstoperation då? :)

Kram!

Hanna    •  

Grattis i efterskott! :-)


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production