BILDER MED TEXT

Åh vad intressant rubriken låter! .. Not. Men hej vet ni vad, jag är i en period då jag dagligen skriver blogginlägg i mitt huvud, tar foton och lägger upp det riktigt bra i tanken. Sen kommer jag mig aldrig för att skriva de där blogginläggen på riktigt, och ifall jag verkligen orkar ta itu med att plocka fram och starta datorn (som att det skulle va så jäkla jobbigt...) så sitter jag tamefan ändå framför skärmen och bara ööööh

Och det går verkligen inte att skriva så intressant om något som hänt för flera dagar sen. Som ha vari å fari. Handlar det om något vardagligt, så måste jag skriva om det samma dag, så länge det är aktuellt. Annars blir det inte av. Allt detta vet jag, och ändå sitter jag och suckar över att jag inte har något att blogga om samtidigt som jag vet att jag visst har det men att jag bara är för lat?! Jaajaa. 

Här kommer i alla fall några bilder som jag tagit under förra veckoslutet, och liten bildbeskrivning. För mer än så orkar jag inte leverera när det som sagt, ha vari å fari. Joline som fyllde fem år i torsdags. Kan ännu inte fatta att hon är så stor! (för hon beter sig verkligen inte så just nu...). Hon önskade sig några simpla saker: ett sånt där gosedjur med stora ögon som är populärt bland barn just nu. Hon har redan en apa och en räv, och nu ville hon ha en katt (syns på bild här nedan). En fin rosa klänning, en målarbok och nya tuschpennor. Hon fick allt det och lite till, mest kläder, och hon blev superglad. Hon är den som nöjer sig med det enkla i livet.

Hon var halvdag på dagis den dagen, sen när hon kom hem firade vi henne. Hon fick öppna resten av presenterna (hon fick öppna två på morgonen) och sen hade vi födelsedagsfika och sjöng än en gång Ja må hon leva. Vi firade bara vi fem den dagen, kalas för släkten ska hon ha nu på söndag. 
Jolly var så glad hela dagen! Det märktes tydligt att hon hade en bra dag och verkligen njöt av att bli uppvaktad. Hon sken som en sol från morgon till kväll. 
Tårtan ska vi baka till släktkalaset, så på själva födelsedagen slängde jag ihop en banoffee paj. Iklädd presenter från topp till tå. Älskar att hon är så förtjust i kläder, för sånt är ju aldrig onödigt att köpa (speciellt inte med en lillasyster). Halaren är splitterny och det gjorde henne extra glad. Vanligtvis ärver ju hon ytterkläder av Nicolina så när hon väl får något helt eget så blir hon jätteglad. Halaren var dessutom till -50% och det då igen gjorde mig jätteglad. På fredagkväll tjuvstartade vi halloween-firandet och skar ut en pumpa. Sen ville barnen se The nightmare before christmas men den fanns inte på Netflix så vi såg Coraline istället. 

 

Den var både spännande och lite läskig och de satt alla tre som fastklistrade under hela filmen. Tror det är första filmen (förutom Frozen) som Milou orkar se utan avbrott. Tyvärr fanns den bara med engelskt tal men vi agerade tolkar lite här och där och resten av filmen fick fungera som hörförståelse. Tror det är bra att ha barnen att se spännande filmer på främmande språk, för då vill de ju verkligen förstå vad som sägs och då fastnar säkert orden bättre. 


Det var det! Så att så att... såhär kan man ju i och för sig också skriva blogginlägg. 

5 ÅR

 

Kan inte i min vildaste fantasi begripa att Joline fyller FEM ÅR idag! Tänk att hon redan är så stor.. helt otroligt! Vet inte ens var jag ska börja, hur jag ska kunna fatta mig kort. Hon kommer alltid vara the one and only lillasyster. Varje barn har en egen speciell plats i mitt hjärta, och Joline kommer jag alltid hålla extra hårt om av nån anledning.

Hon är den mest godhjärtade människa jag träffat, hon lägger alla andra före sig själv och delar alltid med sig. Hennes känslighet gör henne till den fina människa som hon är. Samtidigt är hon den som är mest full av djävulskap, den som skriver sitt namn stort och tydligt på soffan och sen skyller på lillsyrran. Den som byter kläder tre gånger om dagen bara för att hon känner för det. Den mest pedantiska och utseendefixerade. Och allt det, som gör mig galen, gör henne bara alldeles alldeles underbar. 

Det var natten till idag för fem år sen, som hon plötsligt fick bråttom att komma till världen. Vill ni läsa förlossningsberättelsen kan ni göra det HÄR. (Observera bilderna på henne och Nicolina då, och kolla sen på den här nedanför. OMG! Har jag faktiskt så stora barn redan?!


MIN NYA BEBIS

 

Jag är inte den som köper ny telefon genast det kommer ut en ny modell, min iPhone 5S har jag haft i 2,5 år och den har tjänat mig väl. Hade inte tänkt köpa en ny ännu på ett bra tag faktiskt, fast nu när den senaste iOS uppdateringen kom tycker jag den blev mycket sämre. Det som dock fick min bägare att rinna över var när jag var ut på promenad häromdagen och tog upp telefonen ur fickan för att ta en bild, och den slocknade innan jag ens hunnit öppna kameran. Förutom att det är otroligt irriterande att ha en telefon som inte klarar av finländskt klimat så känns det även livsfarligt att inte kunna ringa eller kunna ta emot samtal när jag är utomhus. Under sommaren har jag förträngt att den uppför sig såhär största delen av året och nu kändes det bara som att det fick räcka. 


Speciellt viktigt känns det nu när Nicolina blivit så stor så hon kan stanna hemma (och det vill hon alltid göra) och jag vill veta att hon kan ringa mig ifall något händer. Det kan ju vara precis vad som helst! Och då vill jag veta ifall jag kan fortsätta gå i all sköns ro eller vända om och sprinta hela vägen hem. 

Så därför valde jag i fredags att byta upp mig till en Samsung Galaxy S7 Edge. Daniel har en likadan och jävlar vad han har skrytit om den telefonen. Han är förvisso en tvättäkta Apple-motståndare och Samsung-fantast, så jag har väl möjligtvis blivit hjärntvättad, men hittills tycker jag nog att den här telefonen ger så mycket mer än vad min gamla gjorde. Tycker att iPhone överlag är överskattat och förstår mig inte riktigt på hysterin omkring allt som har med iPhone och Apple att göra. Samsung har så mycket extra valmöjligheter och roligheter, och kameran.. WOW! Förutom front kameran då, den är sämre. Fast jag kan nog leva med att ta dåliga selfies ifall alla övriga bilder blir bättre.

Så nu kan intresseklubben anteckna: Janina har ny telefon. 
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production