BILDER MED TEXT

Åh vad intressant rubriken låter! .. Not. Men hej vet ni vad, jag är i en period då jag dagligen skriver blogginlägg i mitt huvud, tar foton och lägger upp det riktigt bra i tanken. Sen kommer jag mig aldrig för att skriva de där blogginläggen på riktigt, och ifall jag verkligen orkar ta itu med att plocka fram och starta datorn (som att det skulle va så jäkla jobbigt...) så sitter jag tamefan ändå framför skärmen och bara ööööh

Och det går verkligen inte att skriva så intressant om något som hänt för flera dagar sen. Som ha vari å fari. Handlar det om något vardagligt, så måste jag skriva om det samma dag, så länge det är aktuellt. Annars blir det inte av. Allt detta vet jag, och ändå sitter jag och suckar över att jag inte har något att blogga om samtidigt som jag vet att jag visst har det men att jag bara är för lat?! Jaajaa. 

Här kommer i alla fall några bilder som jag tagit under förra veckoslutet, och liten bildbeskrivning. För mer än så orkar jag inte leverera när det som sagt, ha vari å fari. Joline som fyllde fem år i torsdags. Kan ännu inte fatta att hon är så stor! (för hon beter sig verkligen inte så just nu...). Hon önskade sig några simpla saker: ett sånt där gosedjur med stora ögon som är populärt bland barn just nu. Hon har redan en apa och en räv, och nu ville hon ha en katt (syns på bild här nedan). En fin rosa klänning, en målarbok och nya tuschpennor. Hon fick allt det och lite till, mest kläder, och hon blev superglad. Hon är den som nöjer sig med det enkla i livet.

Hon var halvdag på dagis den dagen, sen när hon kom hem firade vi henne. Hon fick öppna resten av presenterna (hon fick öppna två på morgonen) och sen hade vi födelsedagsfika och sjöng än en gång Ja må hon leva. Vi firade bara vi fem den dagen, kalas för släkten ska hon ha nu på söndag. 
Jolly var så glad hela dagen! Det märktes tydligt att hon hade en bra dag och verkligen njöt av att bli uppvaktad. Hon sken som en sol från morgon till kväll. 
Tårtan ska vi baka till släktkalaset, så på själva födelsedagen slängde jag ihop en banoffee paj. Iklädd presenter från topp till tå. Älskar att hon är så förtjust i kläder, för sånt är ju aldrig onödigt att köpa (speciellt inte med en lillasyster). Halaren är splitterny och det gjorde henne extra glad. Vanligtvis ärver ju hon ytterkläder av Nicolina så när hon väl får något helt eget så blir hon jätteglad. Halaren var dessutom till -50% och det då igen gjorde mig jätteglad. På fredagkväll tjuvstartade vi halloween-firandet och skar ut en pumpa. Sen ville barnen se The nightmare before christmas men den fanns inte på Netflix så vi såg Coraline istället. 

 

Den var både spännande och lite läskig och de satt alla tre som fastklistrade under hela filmen. Tror det är första filmen (förutom Frozen) som Milou orkar se utan avbrott. Tyvärr fanns den bara med engelskt tal men vi agerade tolkar lite här och där och resten av filmen fick fungera som hörförståelse. Tror det är bra att ha barnen att se spännande filmer på främmande språk, för då vill de ju verkligen förstå vad som sägs och då fastnar säkert orden bättre. 


Det var det! Så att så att... såhär kan man ju i och för sig också skriva blogginlägg. Anna    •  

Älskar detta blogginlägg!

Mysigt med födelsedag :)

Anonym    •  

Åh fint namn! Grattis grattis


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production